Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Това трябва да ни плаши "епизод 2"

<< < (327/919) > >>

EDM electronics:
Да ринеш на ТЕЦ-а саждите и да се печеш на горелките не е по-различно от тогава с тази разлика, че сега го правиш доброволно, като доброволен роб.

А ти как мислиш е била построена инфраструктурата в САЩ и Австралия?
Наясно ли си, че е било с насилствен робски труд?
Наясно ли си, че виадуктите в Австралия за арматура са служили костите на заточениците. Тогава демократично си имал право само да умреш, всичко друго е било под камшика. За сафаритата с туземците, като скотове няма и да споменавам.

Да не мислиш, че в Германия бетонните пътища на Райха са строени от доброволчески частни организации?

На кой ги приказваш тия, да не мислиш, че съм някоя софийска пиянка?
Ти пък кога си ги виждал тия работи през "комунизма", тогава си бил лапи, нищо не си разбрал...и си застинал ментално на тази възраст.  :)

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Август 30, 2023, 03:29:52 pm ---Да ринеш на ТЕЦ-а саждите и да се печеш на горелките не е по-различно от тогава с тази разлика, че сега го правиш доброволно, като доброволен роб.

--- Край на цитат ---
Полека схващаш. Да, правя го доброволно.

--- Цитат на: EDM electronics в Август 30, 2023, 03:29:52 pm ---Наясно ли си, че виадуктите в Австралия за арматура са служили костите на заточениците.
--- Край на цитат ---
Ще ми е интересно да прочета малко повече по тоя въпрос. Някаква литература по него?

--- Цитат на: EDM electronics в Август 30, 2023, 03:29:52 pm ---Ти пък кога си ги виждал тия работи през "комунизма", тогава си бил лапи, нищо не си разбрал...и си застинал ментално на тази възраст.  :)

--- Край на цитат ---
Аз не те питам колко неща от тия де твърдиш си ги виждал, щот знам че няма смисъл... :)

И понеже се заждаш за спорта, ще те подсетя да погледнеш как се е овладявал Сибир, и какво означава думата "каторга". Също така да видиш какво е било заниманието на "строителни войски" по времето на соца.

И накрая ще спомена, че и дори в съвременния НК на Московия има чак 3 вида наказания в тая посока:

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B1%D1%8F%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%8B%D0%B5_%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D1%8B
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%8B%D0%B5_%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D1%8B
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%83%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%8B%D0%B5_%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D1%8B

Да, има някакво симвлоично заплащане за някои от наказанията, ама... няма я доброволността, да не говорим за избор.

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Август 30, 2023, 04:00:30 pm ---
1. Ще ми е интересно да прочета малко повече по тоя въпрос. Някаква литература по него?

2. Аз не те питам колко неща от тия де твърдиш си ги виждал, щот знам че няма смисъл... :)

--- Край на цитат ---

1. Не съм историк или библиотекар, че да ти соча някакви документи. Аз ако се задълбочавам толкова за периферните неща в живота, то няма да ми остане време за генералното занимание - да чеша пъпа и да си живея живота. ;)
Гледах преди години 2 научнопопулярни филма за колонизацията на Австралия. Има много документални черно-бели кадри. Основните работници са били затворници с пожизнено наказание. Там са им дали да се откупят с робски труд при строежа на виадуктите, които са грандиозни съоръжения, най-големите в света. Малцина са оцелели, работата е била на пределите на силите и човешките възможности, за трудовите злополуки въобще не споменавам, главното е изтощението и болестите - същата работа е наемниците на Пригожин от занданите.

После,
наясно ли си Дан Колов и Николо Тесла какво са работили първоначално в САЩ? - както се сети, чукали са камъни. Ми нали все някой трябва да върши лайняната работа по един или друг начин в една държава, било то комунизъм или капитализъм, да не мислиш, че при демокрациите в кавички извънземните са им копали каналите? Копали са ги пак хора и то за мижави пари. Хора, които са били в безизходица, а такива бол. Взимали са някакви мижави пари, но те са им стигали, колкото да не умрат от глад.

Резултата от копането на канали е същия. И в едната система и в другата някакви хора са били принудени да вършат тая работа. Но примерно при копането на Хаимбоаз повечето бригадири са били доброволци и са работили безплатно и през нощта, без да са ги карали насила. Хората са били ентусиасти. Пълна лъжа е, че комунистите са ги карали насила. Ти не си бил роден, когато е правено това - лапе...  ;)

На кой ги разправяш тия, аз да не съм оня с двата ника, да ми ги разправяш? ;)
Сещай се по-често, че ги чувам петлите....  ;)

2.
Не ме питай ко съм виждал и ко не, щото те водя с няколко обиколки в реинкарнацията.  :)
Всичко съм виждал с третото си око и третия крак.  :D

VITAN:
Жужи,

ти си добър писател от психо-десният сектор.
Щем да чуем няколко сказки по тая фактология
е те тука ТЕ (сиреч, де го Сияйният град на Хълма):

Чиновники в Сан-Франциско капитулировали перед наркокризисом
https://rutube.ru/video/7c3e99136de703a48ea74491c30bc562/

Экс-глава МИД Австрии переехала жить в Россию
https://rutube.ru/video/3441aa637980177408ad2e1e5733b1d0/

Американцы не годны к военной службе
https://rutube.ru/video/542c1f4ed60b84ef786b0a43dd349d2f/

П.п. Напоследък ядете бой и дори ястреба вашингтонски Джон Болтън се цани да преговаря за мир м/у Русия и  Украйна. И римския папа!, ти да видиш!!!
Зе! забрани със закон всякакви преговори. Явно господарите са слънчасали нещо или не разбират от украински...

P.s. SUPER JET-100 = първи полет.
От тоя клас самолети в света, той има най-голям % части от родината си...

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Август 30, 2023, 04:18:32 pm ---Гледах преди години 2 научнопопулярни филма за колонизацията на Австралия. Има много документални черно-бели кадри. Основните работници са били затворници с пожизнено наказание. Там са им дали да се откупят с робски труд при строежа на виадуктите, които са грандиозни съоръжения, най-големите в света.

--- Край на цитат ---
Не знам дали ти е известно, но цяла Австралия е била един затвор на Британската империя. Няма откупуване - карат те с кораб там и те зарязват да се оправяш. Ако искаш строиш виадукти, ако не искаш - умираш от жажда.

--- Цитат на: EDM electronics в Август 30, 2023, 04:18:32 pm ---После,
наясно ли си Дан Колов и Николо Тесла какво са работили първоначално в САЩ? - както се сети, чукали са камъни. Ми нали все някой трябва да върши лайняната работа по един или друг начин в една държава, било то комунизъм или капитализъм, да не мислиш, че при демокрациите в кавички извънземните са им копали каналите? Копали са ги пак хора и то за мижави пари. Хора, които са били в безизходица, а такива бол. Взимали са някакви мижави пари, но те са им стигали, колкото да не умрат от глад.

--- Край на цитат ---
Но са имали ИЗБОР. Да копаят канали или да прибират памук, или да копаят царевица, или там каквото още е имало за правене от неквалифициран персонал. А ако нищо не ги е кефило - можели са да си вземат кораба обратно за Европа-та.

--- Цитат на: EDM electronics в Август 30, 2023, 04:18:32 pm ---Резултата от копането на канали е същия. И в едната система и в другата някакви хора са били принудени да вършат тая работа. Но примерно при копането на Хаимбоаз повечето бригадири са били доброволци и са работили безплатно и през нощта, без да са ги карали насила. Хората са били ентусиасти. Пълна лъжа е, че комунистите са ги карали насила. Ти не си бил роден, когато е правено това - лапе...  ;)

--- Край на цитат ---
Ти щото си бил роден, и ми говориш от личен опит... лапе... :)

--- Цитат на: VITAN в Август 30, 2023, 05:49:53 pm ---Щем да чуем няколко сказки по тая фактология

--- Край на цитат ---

Сказки - правилно го каза. Да ме пращаш да гледам "Политическа русия" за да се информирам какво се случва в САЩ е като да ти цитирам NEXTA за положението на фронта... :)

--- Цитат на: VITAN в Август 30, 2023, 05:49:53 pm ---П.п. Напоследък ядете бой...

--- Край на цитат ---
Да, гледам картата... :) Още три дни - и сте в Киев :)

--- Цитат на: VITAN в Август 30, 2023, 05:49:53 pm ---P.s. SUPER JET-100 = първи полет.
От тоя клас самолети в света, той има най-голям % части от родината си...

--- Край на цитат ---
Да... по тегло... :)

Баца, дори "кукурузника" не могат да го поддържат в летателно състояние, щото се оказа че и в него има 60-тина вносни детайла, които нямат местен аналог. Кукурузника Ан-2, дет се прави от 1947 година ако не се лъжа... :)

https://www.facebook.com/watch/?v=922626342170144

--- Цитат на: VITAN в Август 30, 2023, 05:49:53 pm ---Зе! забрани със закон всякакви преговори. Явно господарите са слънчасали нещо или не разбират от украински...

--- Край на цитат ---
Обясних ти как Зе държи за топките колективния Запад... преговори ще има само по размера на репарациите...

И  двамата нищо не казвате за Псков... :)

P.S. Ватенките тичат при другаря Ун да просят оръжие и боеприпаси... докъде я докарахме :)
https://www.washingtonexaminer.com/policy/defense-national-security/negotiations-north-korea-russia-weapons-ukraine-war

P.S.S. Еленовъда е посети лзавода на Алмаз-Антей и е наредил да се бачка на три смени, щот позора с дроновете падащи из Московия е голям. Ама то не става само със заповеди, трябват и квалифицирани хора, и най-вече - части, дет ги няма, щот са вносни...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия