Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Това трябва да ни плаши "епизод 2"

<< < (283/919) > >>

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Август 12, 2023, 10:04:57 pm ---Аз нищо няма да казвам... :)

--- Край на цитат ---

Нищо не казвай, защото твоя майсторлък сам говори за тебе.  :D

Като се сетя, какво "произведение на изкуствот"о показа - единственото за целия ти живот, в кутия от цигари ли беше или съпунерка, не помня точно  ;D, само твоя идеолгически колега Радико може да ти е конкуренция с прочутия му гравицап на кванвтова енергия.  ;D

Та ти хубаво се присмиваш на руснаците, но виж себе си.  :D
Аз те съжалявам, а не го заслужаваш.  :)

juliang:
Злите езици казват че това па го намрили в един "Ланцет":

--- Цитат на: EDM electronics в Август 12, 2023, 10:15:31 pm ---Като се сетя, какво "произведение на изкуствот"о показа - единственото за целия ти живот, в кутия от цигари ли беше или съпунерка, не помня точно  ;D, само твоя идеолгически колега Радико може да ти е конкуренция с прочутия му гравицап на кванвтова енергия.  ;D

--- Край на цитат ---
И това ми го казва човека, де ми показва някакви хай-тек устройства с моторчета от чистачки на Жигула? :)

VITAN:
EDM,
остави синчето да вярва в гениалността на руснаците. С чип за 50 цента да стават тия чудесии:

https://www.youtube.com/v/OKrq4lfRt4c

Споко малкия, чиповете свършват, дроновете и ракетите тоже!
Слава Украине! Упс, кокаине! Дебилом слава!

P.s. Жалко, че няма кой да хване тролинга за гравицап-а. Гравицап, може да иде от: цап-царап. За гравитация. На български и руски цап-царап означава едно и също  8)

miromad:

--- Цитат на: juliang в Август 12, 2023, 11:30:13 am ---И тук да направим аналогията с правото на избор на българския народ и с правото на избор на украинския народ.
Не мога да разбера защо само моята гледна точка е пристрастна, а другите все са обективни... :) Когато един народ - или по-точно една част от народа която е против състояниете в държавата в момента - предприема някакви действия да промени състоянието, то в единия случай е "народоосвободително", а в другия е "преврат". Мислиш ли че всички банкери, фабриканти, земевладелци и дори собственици на дюкяни по чаршията са били във възторг от случващото се  на 9-ти септември 1944 в България? А украинските икономически активни хора, изградили някакъв малък бизнес и намерили пазари на Запад - те дали не искат влизането на Украйна в ЕС?

--- Край на цитат ---
Преврата си е преврат откъдето и да го погледнеш, и аз не съм го наименувал по друг начин. А тези, които са направили преврата считат, че са народоосвободители, било то в Украйна, било то в Нигер.
Всеки има право на избор и затова също трябва да отчетеш и факта, че и Донбас и Крим са имали право на избор, защото не им е харесало това, което е станало през 2014 година.
След 2014 година не виждам Украйна да е постигнала нещо повече или да има някаква коренна промяна в икономиката или в други сфери. Ще видим какво ще постигнат и в Нигер. Тук може само да гадаем.
А при нас от повече от 30 години положението върви от лошо към по-лошо и само слепия не може да го види. Какво сме постигнали през последните 30 години? Аз не мога да се сетя за нищо запомнящо се.
Аз не помня някой да е спирал Украйна да влезе в ЕС /може и да греша/. Нали трябва да отговаря на определени условия, за да влезе в ЕС. А доскоро в Украйна корупцията беше на доста високо ниво.

--- Цитат на: juliang в Август 12, 2023, 11:30:13 am ---1. И се сещам как ние стояхме на тъмно, за да продаваме електроенергия през 80-те години, и от тая продажба станахме приказно богати... що ли имам усещането че в африкнски вариант нещата ще са още по-драматични отколкото при нас?
2. И се надявам, че на рационално мислещите хора им е пределно ясно кой подкокороса неграта да правят тия золуми точно в този момент. И защо "уморения кон" обикаляше Африка в последните 2 години с такова усърдие...
3. Сега на някой застъпници на "националноосвободителните движения" изобщо няма да има направи впечатление че са избити там няколко стотин хиляди негърчета - нали всичко е в името на свободата на народите и тяхната независимост. Но когато това става в Украйна през 2014-та година - това си е чист фашизъм, няма две мнения.

--- Край на цитат ---
1. Не станахме приказно богати, но доста неща бяха по-добри от сега - промишленост, здравеопазване, образование, хората бяха по-човечни и по-сплотени, не мислеха само за пари и как да прееВат другарче. В момента повечето хора за озверени, обезверени и деградирали във всеки един аспект на думата.
Ако имах възможност, бих се върнал назад във времето, макар че тогава е имало и лишения.
2. Сигурно доста хора предполагат, кой ги е подкокоросал, но и в Украйна знаем кой ги подкокороса, нали?!
3. Винаги има такива хора, които мерят с двоен аршин /двуличници/. Убийствата са си убийства, независимо в името на какво са направени. Трябва да се гледа реално на нещата и нещата да се назовават с истинските им имена!

--- Цитат на: juliang в Август 12, 2023, 11:30:13 am ---Е, начи загубата няма да е толкоз голяма... някакви си 3%... сериозно ли мислиш така?

--- Край на цитат ---
Аз за тези 3% не го мисля. То е факт. Толкова са отделили от зърното за гладуващите страни. На думи спасяват, а на дела спестяват /пренасочват/. Това ясно показва колко може да им се вярва.

suliko:
Константин Сонин е американски икономист от руски произход. Той е професор в Училището по публична политика на Харис към Чикагския университет, научен сътрудник в Центъра за изследване на икономическата политика, Лондон, и асоцииран научен сътрудник в Стокхолмския институт за икономика на прехода.

'През 2023 г. БВП на Русия нарасна малко заради увеличеното производство на танкове и ракети, а те много се отчитат в БВП, сякаш са голяма добавена стойност. Всички показатели сочат силен спад в стандарта на живот и гражданското производство. Бягството на капитали и бягството на хора от Русия са сред тези показатели, но спадът в продажбите на дребно показва всичко това много добре.

Такива епизоди на фиктивен ръст на БВП са наблюдавани и преди (например, когато Хитлер идва на власт, рязко увеличава разходите за въоръжаване, БВП започва да расте бързо, докато реалните доходи на работниците остават на същото ниво).

Важно е също така, че фиктивният БВП (танкове и самолети) веднага се изгаря на фронта. Съответно този ръст на БВП има три вредни последици:

(1) БВП престава да отразява жизнения стандарт; в нормална ситуация той може да се използва като показател за жизнения стандарт, но по време на военно преструктуриране не може.
    (2) БВП не води до увеличаване на богатството. Цивилен автомобил, произведен през 2022 г., ще издържи още 10 години, но танк, произведен през 2022 г., вече не съществува. И накрая,
    (3) преминаването към допълнително производство на танкове и боеприпаси създава солидна основа за рецесия от типа на 1990 г., когато икономиката започне да се демобилизира.

Така че има само два начина да се радваме на растежа в икономическата област в момента.

Първо, ако имате дял от печалбите в заводите на ВПК.
    Или второ, ако не разбирате какво се случва

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия