Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Това трябва да ни плаши "епизод 2"
miromad:
--- Цитат на: juliang в Август 09, 2023, 12:13:21 am ---В първото видео разбра ли какво се случва? Предполагаш че таква събират "доброволци" за фронта? А защо не предположиш, че са прибрали дезертьор, или човек за който има данни че предава някакви данни на противника?
Всичко са догадки.
--- Край на цитат ---
Доста такива видеа съм гледал. Ще се постарая да ти намеря, да видиш как ги ловят от улицата. Даже някои ги бият и тогава ги вкарват насила в автомобила. Това не е единично видео.
--- Цитат на: juliang в Август 09, 2023, 12:13:21 am ---Във второто - признавам си че не разбирам идеално украински, но ако се опитваш да ме убедиш че съпругата на Зеленски е някъде в чужбина постоянно - това не е вярно. Да, та много пътува из Европа, точно като самия Зеленски. Вероятно от време на време се разкарва и просто за да избяга от тоя ужас - мъжа й предполагам рядко успява да отдели време за семейството, за какво да виси в къщи?
--- Край на цитат ---
Превеждам само определени пасажи, защото и аз толкова разбирам украински :)
Зеленски: «Как бих могъл да изведа семейството ми извън страната? Обикновените хора няма да ме разберат»
Зеленска: «След като веднага заминахме зад граница... После се върнахме след месец и половина».
Това се отнася за началото на военната операция.
Ето го видеото в ТикТок - https://www.tiktok.com/@roman6959/video/7261214922124692763
Попрочети от коментарите и ще разбереш за какво става на въпрос. На украински са.
miromad:
--- Цитат на: juliang в Август 09, 2023, 01:01:10 am ---При условие че хотела е от другата страна на улицата... не вярвам че ще ги настанят в някакви "хрушчовки".
Аз рядко вярвам на медиите. Пускам снимка, и МОИТЕ разсъждения върху това, което се вижда.
И погледни руското описание на случилото се - това прилича ли ти на команден пункт? На център, в който се взимат важни за хода на военните операции място? Естествено че всяка от страните ще представи нещата от страна, която тя реши. За украинците загубите сред цивилни са неприемливи и това за тях е най-тежко. Естествено че за това ще кажат в новините. За никой в Украйна няма е новина, че са загинали 20 или 50 войника - това те са го приели.
--- Край на цитат ---
И за не вярвам да ги настанят в "хрушчовки", но знае ли човек. Пък може ракетата да е попаднала там по погрешка, което действително е голяма трагедия. Както казват американците, това са collateral damage (косвени жертви) и в една война колкото и да се опитват да се избегнат, е неизбежно.
И аз рядко вярвам на медиите, затова чета от доста источници и от цялата иформация си правя определени изводи. Както ти казах по-рано, гледам дали логически се връзват нещата.
--- Цитат на: juliang в Август 09, 2023, 01:01:10 am ---Правиш ли разлика между:
--- Цитат ---И ето какво пишат по украинските и западни медии /нито дума, че там е имало военни/:
--- Край на цитат ---
и
--- Цитат ---Аз ти показах по-горе как твърденията на медиите, че в Краматорск са били само цивилни...
--- Край на цитат ---
Да, няма дума че е имало военни. Но никой не е твърдял че там са били САМО цивилни... Пак ти повтарям - украинците ги боли за загубата на цивилни, военните това им е работата - да умират, колкото и брутално да звучи.
--- Край на цитат ---
А какви други може да са там освен военни и цивилни? Щом не са писали, че е имало военни, значи са били само цивилни. Или има и друг тип, за който не знам?
Всички медии, които ти цитирах, говорят САМО за цивилните жертви в пицарията/ресторанта в Краматорск. Че там е имало чуждестранни и местни журналисти /обикновени клиенти/, които обичали да се събират там.
Естествено, че за тях цивилните жертви са от значение, но в статиите пишат следното:
--- Цитат ---Минобороны России днем выступило с утверждением, что в Краматорске поражен пункт временной дислокации командного состава 56-й мотопехотной бригады ВСУ.
--- Край на цитат ---
--- Цитат ---Как сообщалось, в российском Министерстве обороны цинично прокомментировали ракетный удар, нанесенный вечером 27 июня по Краматорску. Россияне распространяют информацию, что якобы нанесли удар по месту базирования одной из бригады Вооруженных сил Украины.
--- Край на цитат ---
--- Цитат ---Повод устроить массовую бойню
В то же время российская пропаганда начала распространять информацию, что в Краматорске якобы присутствовали какие-то иностранцы, и это стало триггером для оккупантов ударить по центру города.
Все жители Краматорска знают, что в кафе, которое попало под обстрел, любили собираться иностранные журналисты, зарубежные специалисты. А также представители украинских СМИ, когда приезжали в Краматорск в командировку, чтобы освещать события российско-украинской войны, тоже наведывались в это заведение. В нем всегда было многолюдно.
--- Край на цитат ---
По-горните цитати да ти говорят нещо? "Минобороны России днем выступило с утверждением", "якобы нанесли удар по месту базирования одной из бригады Вооруженных сил Украины", "российская пропаганда начала распространять информацию, что в Краматорске якобы присутствовали какие-то иностранцы".
Демек "Не е вярно, че там е имало военни и че поради тази причина е нанесен удара". В очите на хората по-горните цитати звучат точно така. Което не е истина!
Тези медии искат да покажат на света, че Русия преднамерено убива цивилни и че това, което твърдят руснаците, че там е имало военни, не е вярно, и че руснаците лъжат.
А де факто истината винаги излиза наяве и се вижда на кого каква е целта. А целта на украинците не е, че те толкова милеят за цивилните жертви, а че искат да злепоставят Русия, че трепе с удоволствие невинни хора.
--- Цитат на: juliang в Август 09, 2023, 01:01:10 am ---Спестяването на истината не е лъжа :) Да го кажем така - това което е предоставено от правителството на обществеността почти на 100% отговаря на действителността. Но предполагем е по-малко от 10% от цялата информация, която трябва да има човек за да сглоби картинката...
Не е американски или западен патент. Всички го правят:
https://www.youtube.com/v/LN4uRNzxOys
--- Край на цитат ---
Спестяването на истината не е лъжа - така е! И не е вярно, че това, което е предоставено от правителството на обещствеността, почти на 100% отговаря на действителността!
Лъжата за оръжието за масово поразяване на Садам Хюсеин в Ирак беше предлог за началото на войната в Ирак. Не е било премълчата истина, а си е било откровена лъжа.
Също така атентата срещу двете кули на 11.09.2001 г. беше предлог за войната в Афганистан.
Представянето на атентата срещу двете кули не отговаря почти на 100% на действителността, даже не отговаря въобще на действителността.
И така въз основа на една лъжа /а не премълчата истина/, започва 20 годишната война в Афганистан.
juliang:
--- Цитат на: miromad в Август 09, 2023, 02:39:22 am ---По-горните цитати да ти говорят нещо? "Минобороны России днем выступило с утверждением", "якобы нанесли удар по месту базирования одной из бригады Вооруженных сил Украины", "российская пропаганда начала распространять информацию, что в Краматорске якобы присутствовали какие-то иностранцы".
Демек "Не е вярно, че там е имало военни и че поради тази причина е нанесен удара". В очите на хората по-горните цитати звучат точно така. Което не е истина!
Тези медии искат да покажат на света, че Русия преднамерено убива цивилни и че това, което твърдят руснаците, че там е имало военни, не е вярно, и че руснаците лъжат.
А де факто истината винаги излиза наяве и се вижда на кого каква е целта. А целта на украинците не е, че те толкова милеят за цивилните жертви, а че искат да злепоставят Русия, че трепе с удоволствие невинни хора.
--- Край на цитат ---
Сори, това е част от войната. Никой не каза точно колко генерали и полковници са били убити при тези взривове. А ако там заедно с цивилните е имало 20-тина войничета само? Заслужава ли си да утрепеш и един-двама журналиста от CNN за това? Не знаеш какви ще са последиците ли? Естествено че ще ти излеят цялата помия на света на главата.
--- Цитат на: miromad в Август 09, 2023, 02:39:22 am ---И така въз основа на една лъжа /а не премълчата истина/, започва 20 годишната война в Афганистан.
--- Край на цитат ---
А много преди да се случи това с кулите ватенките в същия тоя Афганистан ходиха 2 пъти просто на почивка? :)
EDM electronics:
--- Цитат на: suliko в Август 08, 2023, 09:33:35 pm ---1. Уви,реалния живот в територията е жалък.....така е брате!
2. Ако живеехме в нормална държава,мисля че щяхме да просперираме.....ето какво чета някъде....
--- Край на цитат ---
1. Няма как да съм ти брат, по нищо не си приличаме, срам ме е такъв като теб, да ме нарича "брат". :)
2. На криФ чеп вълната му пречела!
Държавата му пречела да просперира, щото не била нормална.....
Ти не си нормален, ако трябва да сме искрени. :D - да не мислиш, че само аз съм го забелязал, дори ти си го знаеш. ;)
Какъвто си тук, такъв ще си и на Луната и в чужбина. Можеш ли го там, ще го можеш и тук.
Защо не отидеш в някоя "нормална" държава, та да просперираш?
Държавата ли ще ти излекува мързела?
Тя ли ще ти излекува простите разбирания за живота?
Да не мислиш, че в "нормалните" държави парите ги метат по улиците?
Аз съм живял в чужбина за разлика от теб и Оловния цървул, и ако трябва да те съпоставя с тамошните условия, виждам те просперирал на улицата, да спиш на пейка, в кашон и в най-добрия случай в палатка, като много тебеподобни в САЩ.
Тогава ще усетиш истинския вкус на демокрацията. А сега нищоправещ си имаш покрив и дебелеш в ненормалната държава.
От край време си в тоя форум, смени много никове, кожата си смени, нрава не - ЕДНО БОЛТЧЕ НЕ СИ ЗАВИЛ. Всеки ден се каниш да направиш нещо и мързела те дърпа и отказва. Предполагам всичко при теб е протичало така, без да ме интересува. Интересува ме толкова, колкото засягаш темата във форума.
Къде го дават така?
Това го има само в ненормалната държава.
На кривия чеп "комунизма" и руските освободители му били виновни от преди 1-2 века.
VITAN:
EDM, не му е полезно на момчето тук. Да излезе навън, да погладува, да поспортува, да си намери някоя булка... а то всички губим само процесорно време.
Ние не сме като Путин. Той, ако пуска празни цикли на процесора, то е според неговото правило - първото предложение на Путин е най-изгодно. 2-ро и 3-то е все по-голям потрес!
А може и 2-ро да няма!!
Откраднаха благородните западняци руските валутни резерви, Путин даде време на западните фирми да се изнесат "со кротце, со благо". Сега следва мноооо "кьотек"!!! Умирам от кеф! А кой ли намаза повече - ватниците или благородните западняци :D 8)
https://www.youtube.com/v/OaUgcVIjtn4
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия