Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Това трябва да ни плаши "епизод 2"
juliang:
--- Цитат на: Ksurnev в Август 07, 2023, 08:37:02 pm ---Трябваше да коментираш какво правим за 3 МАРТ.
--- Край на цитат ---
Да приемем факта, че под документа подписан на тази дата няма български подпис, дори доколкото знам не е присъствал български представител (то па какъв представител да има, като няма такава държава по това време), и че за България става дума чак в точка 6 на този документ.
Така започва този изключително велик за България документ:
--- Цитат ---Негово величество руският император и негово величество султана, като се водят от желанието да върнат и да обезпечат на своите държави и народи благоденствието на мира, а също така да предотвратят възникването на всякакви нови усложнения, които могат да застрашат този мир....
--- Край на цитат ---
И да се гордеем с това, явно в 1350 годишната ни история няма с какво друго...
(надявам се усеща сарказма, ти си специалист по него)
VITAN:
--- Цитат на: juliang в Август 07, 2023, 09:01:57 pm ---И да се гордеем с това, явно в 1350 годишната ни история няма с какво друго...
(надявам се усеща сарказма, ти си специалист по него)
--- Край на цитат ---
Разсъждаваш като англо-саксонец. Да се ГОРДЕЕМ !
Да се чества празник, дори и национален, не е задължителен елемента ГОРДОСТ.
Питай Луцифер/Деница на тема гордост..., нали сте съмишленици.
Ако е за гордост, нашите опълченци напълно ни отсрамват.
Оттам идва уважителното обръщение братушки,
което сега заради либерасти, сороспии и ибрикчии стана презрително...
juliang:
--- Цитат на: VITAN в Август 07, 2023, 09:11:42 pm ---Оттам идва уважителното обръщение братушки,
което сега заради либерасти, сороспии и ибрикчии стана презрително...
--- Край на цитат ---
Няма да се уморя да го повтарям - тия братушки ги изклаха или заточиха или ги накараха да емигрират едни други, дето ти също ги наричаш "братушки", а нормалните хора ги презират. "Тия" не са "ония" а сегашните пък нямат нищо общо нито с "тия" нито с "ония"...
miromad:
--- Цитат на: juliang в Август 07, 2023, 03:24:49 pm ---Демокрация е и всеки да има право да дава коментари или да не дава коментари. За всеки има неудобни въпроси, дори за мен, теб, Витко, ЕДМ-а... които гледаме да ги подминаваме. Не си мисли че политиците са нещо различно от нас, както и журналистите - и те имат пристрастия, виждания, цели... Ако имаше и разумни консуматори на тази продуцкия - и на журналистите и на политиците - то тогава пазара щеше да отсее качественото и търсеното. Но докато някой ходи да гласува за една бира и 3 кебапчета... ще ни предлагат това на трапезата - политическата и медийна...
--- Край на цитат ---
Разбира се, че за всеки има неудобни въпроси. То затова който го е страх от мечки, не ходи в гората. Но затова не трябва да съдиш мечката /Карбовски/, а тези, които ги е страх от нея и не ходят в гората /студиото му/. Всеки има едни или други пристрастия, но най-важна е истината, която трябва да е и крайната цел на всеки един! Едно време имаше качествени журналисти, но нали знаеш колко предавания спряха, колко журналисти се изгубиха от погледа ни, защото задават неудобни въпроси, а в България с подкуп или заплаха всичко е възможно /за съжаление/! И точно заради продажници, било то политици или купени гласове, сме на този хал. Ни здравеопазване, ни образование, ни селско стопанство, ни тежка или лека промишленост, ни наука, НИЩО! Каквото имахме - разпродадохме или разрушихме. И нищо ново не съградихме. Това е описанието на "демократичното" управление.
--- Цитат на: juliang в Август 07, 2023, 03:24:49 pm ---Не е вярно. Русия, Беларус, Северна Корея, Венецуела, Мали, Чад, ДР Конго, Сомалия, Нигер... това не е никой :)
--- Край на цитат ---
;D, вярно! Ама ето го двойният стандарт на Запада. Едни и същи дела, ама различна реакция. Това не го одобрявам!
--- Цитат на: juliang в Август 07, 2023, 03:24:49 pm ---Абе и тук едни българи казват че социализъмът е нещо добро... и тях не мога да ги разбера. Същото е и в Япония, навсякъде има хора с неразбираем начин на мислене.
--- Край на цитат ---
Не можеш да отречеш, че има много неща по време на социализма, които бяха добри! Не казвам, че не е имало и лоши неща, но и добрите не трябва да ги зачеркнеш с лека ръка!
--- Цитат на: juliang в Август 07, 2023, 03:24:49 pm ---В момента така излиза от картата - ватенките се намират на чужда територия и обстрелват чужди градове. Вероиятно когато САЩ са били в Ирак и са обстрелвали градове доста хора са ги наричали агресор. Но САЩ като раздададт шамарите си изтеглят армиите и спират да бъдат агресор, щото паметта на хората е къса. А ватенките остават и докато са там - ще са агресор.
САЩ хвърлиха атомната бомба над Хирошима - ОК. След това да са раздали американски паспорти на окръг Хирошима? Да са развели американското знаме над руините? Да са я направил 51-ви щат? Да са въвели долара като единсвено платежно средство на тази територия? Не, нали? Е там е малката разлика...
--- Край на цитат ---
Не съм чул по новините да са споменавали когато и да е било, че САЩ е бил агресор. САЩ винаги освобождава, макар че жителите на страните, които е освобождавал, не са го молили за това.
Не е нужно да правят Япония 51-ви щат. Тя така или иначе е подчинена на САЩ. Действията и сами говорят за това.
--- Цитат на: juliang в Август 07, 2023, 03:24:49 pm ---Да, колко по-цивилизовано ще е да се изтеглят от града, в който все още се намират техни съотечественици, роднини, където е родния им дом и да ги оставят на милостта на ватенките...
--- Край на цитат ---
А като настанят там огневата точка, няма ли цивилните да са застрашени, когато започнат руснаците да унищожават огневата точка? Милостта на ватенките и на укропите е разтегливо понятие, така че ще се въздържа от коментар.
--- Цитат на: juliang в Август 07, 2023, 03:24:49 pm ---Ако ти кажа че май никой не знае... но ежедневно отчитат постигането им :) А може би точно щото целите са им толкова гнусни и нечовешки - затова и не искат да ги обявят... знам ли... Как да излезеш пред журналистите и да обявиш "искаме да анексираме цялата територия на Украйа, след което ще разселим коренните украинци из цяла Русия, най-вече в Сибир и Кавказ за да ги претопим и никой никога повече да не се сети, че е имало украинска националност...". А това се е случвал в руската история нееднократно.
--- Край на цитат ---
Тогава остава само да гадаем каква е истинската цел. Но както се казва: "Поживем - увидим". Всичко друго са спекулации ;)
--- Цитат на: juliang в Август 07, 2023, 03:24:49 pm ---Минските споразумения са следствие от нещо. Оставям те сам да се сетиш защо се стигна до тях.
--- Край на цитат ---
Те са следствие от ситуацията в Донбас. А ситуацията в Донбас от какво е следствие?
--- Цитат на: juliang в Август 07, 2023, 03:24:49 pm ---Няма да седна да препрочитам всички документи отново. Затова и обичам да работя с цитати, а не с приказки.
Вече ти преразказах какво е включвала зърнената сделка. Запада няма да върне банката отново в SWIFT, това е позицията. Русия може да си кара зърно и хранителни продукти, но руски танкери с петрол или промишлени продукти няма да пътуват - това е. На Русия няма да се доставят никакви възли и агергати за ремонт на машини - да си взимат от Беларус, те правят трактори и комбайни на световно ниво. Кат не са съгласни - да правят каквото искат. Еми сори - война е... едни ще постудуват, други ще погладуват, трети ще поумират на фронта... па кой колкото издържи.
--- Край на цитат ---
То така и се получи. Както се вика: "Стана тя каквато стана".
--- Цитат на: juliang в Август 07, 2023, 03:24:49 pm ---Абе той че Лукашенко само за смях става - това е истина. Проблема е че тия четиримата де си ги изброил мълчат кат риби - не е ясно как ще разберем че са изпълнени целите на СВО-то... :) Или викаш - ще ни уведомят от малкия екран... Аз така много години чаках да обявят от малкия екран че социализЪма е победил... не го дочаках, пропилях си живота в чакане... Сега ЕДМ-а чака... надявам се навреме да се усети и да почне да живее вместо да чака... :)
--- Край на цитат ---
От малкия екран скоро не съм слушал добри новини /вести/. Надявам се някога това да се промени, когато хората си променят мирогледа!
--- Цитат на: juliang в Август 07, 2023, 03:24:49 pm ---В deepstatemap.live вляво има едно бутонче, с което ти се визуализират отбранителните съоръжения на ватенките на територията на Украйна. Известните такива, не е ясно дали това са всичките. Как ги изкопаха за по-малко от година? Стотици километри...
И пак повтарям - когато са ти взели Крим и ти палят чергата в Донецк - ти за сватба ли ще се готвиш? И най-важното - ще копаш ли окопи, ако ще атакуваш? Окопи трябват за отбрана - ще се съгласиш :)
--- Край на цитат ---
И аз не знам как ги изкопаха, ама са факт. Отбраняват се от украинците ;D
Чергата в Донецк не се запали от самосебе си. Имаше причина.
juliang:
--- Цитат на: miromad в Август 07, 2023, 11:52:16 pm --- ;D, вярно! Ама ето го двойният стандарт на Запада. Едни и същи дела, ама различна реакция. Това не го одобрявам!
--- Край на цитат ---
Затова и в ООН няма 100% единодушие по всички въпроси. Едни имат една истина, други - друга истина. 100% единодушно мнение има само в Северна Корея, и то винаги съвпада с това на другаря Ун... :)
--- Цитат на: miromad в Август 07, 2023, 11:52:16 pm ---Разбира се, че за всеки има неудобни въпроси. То затова който го е страх от мечки, не ходи в гората. Но затова не трябва да съдиш мечката /Карбовски/, а тези, които ги е страх от нея и не ходят в гората /студиото му/.
--- Край на цитат ---
Не го съдя. Просто не го гледам, защото задава въпроси отговорите на които не ме интересуват.
--- Цитат на: miromad в Август 07, 2023, 11:52:16 pm ---... Едно време имаше качествени журналисти, но нали знаеш колко предавания спряха, колко журналисти се изгубиха от погледа ни, защото задават неудобни въпроси, а в България с подкуп или заплаха всичко е възможно /за съжаление/!
--- Край на цитат ---
За това са виновни колегите им. Журналистиката трябва да е четвърта власт, а не лигавник на някоя от останалите три. И консуматорите на техния продукт също сме виновни - трябва ни жълтения, не ни интересуват сериозни разследвания. Гледа се кой кого заклал, кой кого наплюл, Мемето с оня пич по хавлията е много правилно:
Тоя надпис трябва да бъде закачен във всяка една редакция на каквато и да било медия.
--- Цитат на: miromad в Август 07, 2023, 11:52:16 pm ---Не можеш да отречеш, че има много неща по време на социализма, които бяха добри! Не казвам, че не е имало и лоши неща, но и добрите не трябва да ги зачеркнеш с лека ръка!
--- Край на цитат ---
Въпрос на истина, отново. За мен да съм свободен е най-важното нещо, и с него компромиси не правя. Сега съм много-много по-свободен от тогава. Дори само това, че отвън стои Пежо-то с 50 литра нафта в резервоара и знам че реално ей-сега мога да врътна ключа и утре следобед да съм в Мюнхен - без да питам никой, без да изкарвам виза, без да се чудя къде да намеря евра за да си платя кафето... Да, скъпо ще ми е, безмислено пилеене на средства, но знам че мога да го направя и никой не може да ме спре.
И другото - уравниловката... това уби България и българите. Да нямаш стимул да покажеш че си по-добър от колегата... това закопа икономиката и традиционното българско трудолюбие.
Мисля че вече съм го казвал - от векове тоягата и моркова са доказали работоспособността си в икономиката. По времето на соц-а моркова беше от картон, а тоягата беше от стиропор. Бачкаш, не бачкаш - заплатата си върви, най-много да ти орежат премията, дето и без това не беше нещо кой-знае какво...
--- Цитат на: miromad в Август 07, 2023, 11:52:16 pm ---Не съм чул по новините да са споменавали когато и да е било, че САЩ е бил агресор. САЩ винаги освобождава, макар че жителите на страните, които е освобождавал, не са го молили за това.
Не е нужно да правят Япония 51-ви щат. Тя така или иначе е подчинена на САЩ. Действията и сами говорят за това.
--- Край на цитат ---
Не е вярно, дори и за България - пусни си телевизия Алфа и ще го чуеш :) няма да те карам да слушаш первий канал, там мисля се сещаш какво е...
А Япония си е една суверенна държава, която е избрала да е приятелче със САЩ. А когато приятелчето направи някакъв гаф, товята първа работа не е да излезеш в кориора и да почнеш да крещиш "Пичове, а па Гошо се нас*а!!!", нали? :)
И специално за Япония - нямам спомен да е взимала участие в нито едно "приключение" което са устроили САЩ в последните 50 години. "Да, приятелчета сме, ама тия глупости си ги правете без нас..." - горе-долу такава им е позицията.
--- Цитат на: miromad в Август 07, 2023, 11:52:16 pm ---А като настанят там огневата точка, няма ли цивилните да са застрашени, когато започнат руснаците да унищожават огневата точка?
--- Край на цитат ---
А къде? У съседите? Или на поляната, където са като на длан?
--- Цитат на: miromad в Август 07, 2023, 11:52:16 pm ---Те са следствие от ситуацията в Донбас. А ситуацията в Донбас от какво е следствие?
--- Край на цитат ---
Следствие е на това, че на Русия не й харесва какви решения за бъдещето си взима Украйна. Не й харесва президента. не й харесва че иска в ЕС и НАТО. Не успя да приеме, че Украйна е независима държава.
И не ми казвйа "Ама тя е близо". Ние 45 години живяхме с Турция на границата си. Гърция не я броя. НАТО ни беше на прага, и някак си оцеляхме... въпреки изцепките с преименуването на българските турци и пращането им на екскурзия... Мисля си че ако Ердоган тогава беше президент, нямаше да ни се размине...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия