Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Това трябва да ни плаши "епизод 2"

<< < (248/919) > >>

miromad:
То си има легенда най-отдолу и е обяснено какво е PPP /паритет на покупателната способност/ и international dollars /международният долар има същата покупателна способност спрямо БВП, каквато американския долар има в САЩ/.
И обяснение от Националния статистически институт що е то паритет на покупателната способност /ППС/:

--- Цитат ---Паритетите на покупателната способност (ППС) са индикатори за различието в ценовите равнища между страните. ППС показват колко парични единици струва дадено количество стоки и услуги в различните страни. ППС могат да се използват като валутни конвертори за превръщане на изразените в  национална валута разходи в единна условна валута (Стандарт на покупателната способност, СПС), елиминирайки ефекта от ценовите различия между страните.

ППС се използват главно за превръщане на агрегати от националните сметки, като брутен вътрешен продукт (БВП) на отделните страни в съпоставими физически обеми. Когато за това се използват номиналните (официалните) валутни курсове БВП на страните с високи ценови равнища ще бъде надценен спрямо страните с ниски равнища на цени. Прилагането на ППС гарантира, че БВП на всички страни е оценен при еднакво равнище на цени и по този начин отразява единствено разликите в действителния обем на тяхната икономика.
--- Край на цитат ---

VITAN:
«Всички знаят, че в Украйна се продават органи на деца, но си крият главите в пясъка» (видео)

https://www.youtube.com/v/zzabldWa8n4
0:00 / 17:35
"These are BABY factories" Ukraine baby bunker exposed! На правоверен английски.

Упс, с'я трябва да доказвам пак самите доказателства. Да, ама не! Да видим кой е щрауса...

НАТАЛИ МОРИС, съ-водещ: Съгласна съм, да. Това е вярно. Това просто изглежда прекалено…
«Хората си заравят главите в пясъка, когато става въпрос за такива неща. Тази сутрин имах друго интервю за това и трябва да кажа, че… Можем да покрием определени неща, можем да прикрием големи истории, но когато става въпрос за такива невероятни събития и имаме информация, Държавният департамент на САЩ има информацията, ООН има информация — хората си крият главите в пясъка.

Откриваме такива документи, намираме материалите на Червения кръст, които Русия щеше да разследва в Мариупол (все още не знам резултатите от това разследване и дали могат да потвърдят това). Всичко това е много тревожно. И моля, внимавайте за това! Ние не можем да бъдем единственият канал, отразяващ това...

juliang:

--- Цитат на: miromad в Август 05, 2023, 03:08:13 am ---То си има легенда най-отдолу и е обяснено какво е PPP /паритет на покупателната способност/ и international dollars /международният долар има същата покупателна способност спрямо БВП, каквато американския долар има в САЩ/.
И обяснение от Националния статистически институт що е то паритет на покупателната способност /ППС/:

--- Край на цитат ---

Аз понеже освен специалист по военна техника, вирусолог съм и светило в икономиката ще те помоля да погледнеш първата страница на тоя списък. Примерно под номер 3 е Индия, 7 - Индонезия, 17 - Саудитска Арабия, 18 - Египет, 21 - Иран, 22 - Пакистан, 24 - Виетнам. От друга страна Швейцария е на 36 място, Австрия е на 41-во, Дания си прави компания с Ирак и Украйна около номер 50...

Затова и попитах "какво значат тези цифри". Че хората в Индия, Турция или Пакистан са по-богати от тези в Швейцария, Дания и Австрия, че живеят по-добре, че стандарта им на живот е по-висок?

--- Цитат на: VITAN в Август 05, 2023, 08:36:17 am ---«Всички знаят, че в Украйна се продават органи на деца, но си крият главите в пясъка» (видео)

--- Край на цитат ---

Витко, свободни съчинения всеки може да си прави. Аз ако съм един мнителен човек, бих казал че международния съд не съвсем безпочвено повдигна обвинение на Путин. Сещаш се за какво, нали - точно за трафика на деца, за отвличане на стотици хиляди украински деца, на които следите просто се стопяват някъде в Русия. Какво се случва с тях - знаеш ли? Аз също мога да кажа че там ги разфасоват "за части" за разни супер богати руски олигарси и ти с нищо не можеш да докажеш че това не е така. Но за разлика от тия твъдения във видеото зад моите думи стои съд, който е намерил някакви основания за да възбуди дело. Или медународния съд е изцяло корумпиран и невалиден, но руския който даде 19 години на Навални тия дни е най-справедливия съд на света?

Ksurnev:
Днес Украйна е ударила по Петровски и Кировски райони на град Донецк с касетните боеприпаси забранени от ООН.

juliang:

--- Цитат на: Ksurnev в Август 05, 2023, 12:32:51 pm ---Днес Украйна е ударила по Петровски и Кировски райони на град Донецк с касетните боеприпаси забранени от ООН.

--- Край на цитат ---

Русия незабавно да поиска свикване на заседание на ООН по тоя въпрос.
Упс, тя па не е подписала точно тая конвенция... :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия