Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Това трябва да ни плаши "епизод 2"
EDM electronics:
Това как ви звучи: :D
"Съединените щати се гордеят, че работят с молдовските власти за по-проспериращо, демократично и сигурно бъдеще за всички граждани,"
На мен ми звучи по същия начин, както от миналото:
Комунистие родината изграждат, комсомолците след тях въврят.....и изграждат светъл път към комунизма.... :D
Няма никаква разлика. Само сменете думичката "комунизЪма" с "демокрация и евроатлантически ценности" и всяко ново е добре забравено старо. :D
За диктатура няма да говоря, защото тя е същата, само диктатора е друг и много по-свиреп. Това е световния диктатор САЩ.
Да напомня:
Освен човешки зоологически градини т.н. "демонократи" имат и сега ин диз момент действащи затвори тип Гулаг. Но те за да прехвърлят вниманието на други, много често ще ви говорят за комунистическия Гулаг. Те никога няма да ви кажат за концлагерите на Германия, за дрането на кожи от хора, фашистите са одрали кожите и изгорили над 6 мил евреи.
Да американците в техните концлагери Гулаг в Куба са по-човечни, не са избили милиони, но все пак умират стотици, да не кажа хиляди незнайни хора, заловени и отвлечени от собствените им държави и измъчвани с разнообразни мъчения докато издържат, после ги хвърлят на акулите в морето.
Ей това горното му викат човешки права и демокрация - добре го разберете. То се случва сега, не преди 50 г., сега е. :D
juliang:
В Гуантанамо към април 2023 година има... около 30 задържани лица. Ще е дълго да ти обясня защо точно е в Гуантанамо, но го приеми така - САЩ има изклчително строги правила за влизане на нейна територия и никой, дори и президента на САЩ не може да "вкара" някой на територията на САЩ, ако той е в "черния списък". Дори и за да бъде съден - пак няма как да влезе на територията на САЩ. А в САЩ законите се спазват... за разлика от някои царства, където царя може да опрости дори и военен метеж и да пусне метежника да си ходи по живо по здраво...
И все пак ме радва, че няма с какво да замениш Гулаг, когато описваш такива места,.. :)
А, да... наскоро ИИ-то на Гугъл ми предложи един материал, явно разбирайки какво толкоз усърдно ровя в нета. Не се бях замислил от тая гледна точка, а статитиката е изключително точна наука когато става въпрос аа милиони случаи. Та именно тя казва ,че при военни действия на 1 убит се падат по около 3 инвалидизрани завинаги. СССР дава над 20 милиона жертви, което прави над 60 милиона инвалиди. Инвалиди, които просто изчезват няколко години след войната... странно, не мислиш ли?
Оставям на теб да потърсиш отговора с ключови думи "Валаамская трагедия"...
Ksurnev:
Пак си търсил под вола....
Не могу молчать ! Надоела ложь либералов и прочих негодяев о том, что после ВОВ 1941-45 годов в СССР, как при Сталине, так и при Хрущеве, поголовно отлавливали безруких и безногих инвалидов и насильно отправляли их в учреждения закрытого типа, подобные лагерям для заключенных, очищая от инвалидов крупные и мелкие города, чтобы не портили своим видом радужную картину триумфа страны - победительницы. Причем лжецы на этом не останавливаются и порой выдают совсем запредельное, что при Сталине безруких и безногих грузили на баржи и топили, что безруких и безногих инвалидов массово расстреливали. Естественно, без "Эхо Москвы" тут не обошлось, там несколько передач было посвящено теме инвалидов, не обошлось и без центральных каналов ТВ, в 2010 году, в 65-летнюю годовщину Победы в Великой Отечественной войне, на ТВ-экранах страны широко демонстрировался документальный фильм Зинаиды Курбатовой "Интернат. Преданы и забыты", "отличились" и другие либеральные и прокремлевские СМИ, в частности "Life", "Московский комсомолец", "Аргументы и факты" и т.д. . Многие блогеры об этом написали, заполонили ложью интернет, причем блогеры тоже не только либеральные, но и прокремлевские. И даже некоторые представители церкви, нарушив заповеди Христа, соврали. Их всех объединяет одно - антисоветизм. Источником мифа считается «Валаамская тетрадь» Евгения Кузнецова, экскурсовода Валаама. Современным источником мифа считается разговор Нателлы Болтянской и Александра Даниэля на «Эхо Москвы» от 9 мая 2009 года..
То зависи кой какво търси.
Като търсиш по тъчлинията... :P :P :P
juliang:
--- Цитат на: Ksurnev в Август 03, 2023, 08:10:07 am ---... То зависи кой какво търси...
--- Край на цитат ---
Да де, това казвам и аз. Всеки търси това, което на него му е изгодно. И аз неуморно денонощно се опитвам да запазя баланса в този форум и да предлагам "алтернативен" поглед върху историята, мъчейки се да балансирам това което ЕДМ-а и Витко безспирно бълват... :) Не че тяхната плоча не е заяла - единия само за абажури от човешки кожи плямпа, другия либерасти и сороспии са му в главата само, а аз ровя ли ровя и споделям все нови и нови забавни истории :)
Между другото като пуснеш това търсене в Гугъла поне при мен излизат на първата страница две видеа. Едното за мен е доста интригуващо - нали трябва да си падам по жълтини от тоя тип:
--- Цитат на: VITAN в Август 02, 2023, 07:00:49 pm ---
--- Край на цитат ---
За това видео говоря:
https://www.youtube.com/v/NOxUkkrKa5g
За кого Путин играе ролята на шофьор, защо самия Той изскочи да отваря вратата на пътника и кой отвътре му заповяда да я затвори? :) И защо по дяволите Путин кара западнал Мерцедес... отново...
П.С. Тубата как своевременно информира потребителите че източника вероятно е "отчасти или изцяло финансиран от американското правителство"... :) Предатели, разкриват ме и мен по тоя начин, как ще си заработя центовете, просто не знам...
Ksurnev:
Ха сега, кажи кое от последния ти пост е свързано с "Валаамская трагедия" за инвалидите.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия