Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Малко нецензурирана история...

<< < (91/93) > >>

VITAN:

--- Цитат на: tobo1 в Септември 23, 2022, 08:59:36 am ---За няколко месеца успя да превърне Русията в най-изолираната държава в света.
Успя да върне русията до нивото на "Империята на злото".
--- Край на цитат ---
Пропагандата ви е изпила мозъка.
1. Вие сте 20% англосакси и техните ибрикчии.
2. Другите 80% от населението на земного кълбе нито са изолирали Русия, още по-малко са отказали търговия с нея.
3. "Империята на злото" пак е образ за ширпотреба, но отново за 20% от туземците. За другите този образ е точно наопъки.
4. Ако се придържате към някоя от световните религии, в повечето от тях лъжата се води грях.
5. Ако сте материалист, като бате ви Джул, не съм се отказал от безплатните доставки на вазелин. Само имайте търпение до 2026-та. Ще сте на далавера.

tobo1:
2026-та, предполагам за Цветница 2026-та става въпрос.
Риторичен въпрос, не ми отговаряй.

"Здрава идея, мисъл и чувство.
Само така се създава изкуство!"

juliang:
Аз не че искам да злорадствам, или че съм особено притеснен, ма преди малко се опитвам да влезна на сайта на московската фондова борса, да видя как се сриват всички основни валути и как рублата расте ли расте... и к'во да видя?

И още една новина: https://www.dw.com/en/germany-signals-willingness-to-take-in-russians-fleeing-conscription/a-63211802

Как смятате, колко от мобилизираните насилствено руснаци ще се възпозлват от тази оферта? :)

VITAN:
Подличко.
Не искаш да дойда у форума ти, да ти осера една камара теми със SPAM,
но ТУК не е тема всичкология!

Ето давам пример за неща, които могат да са в тази нишка и как се пише в тях:

https://topwar.ru/202157-lozh-normannskoj-teorii.html
Ложь норманнской теории - т.е. за фалшификатите в руската история

Цитат:
".... До эпохи Петра I русские и западные историографы (в Европе эти источники позднее изъяли либо отредактировали) знали подлинную историю. Они выводили русских от библейского Иафета и от внука Ноя Скифа, от Руса, считая их древнейшим народом. То есть русские стояли в старых источниках на одной доске с самими древними народами библейского периода – евреями и армянами.

Но в «молодую Россию», создаваемую при Петре (Зачем создали миф о Петре Великом), прибыли немецкие историки, которые начали создавать «историю России» на свой лад. Не зная русского языка и русской истории, они написали «правдивую» историю земли Русской. У Байера, Миллера и Шлёцера нашлось множество местных российских последователей, которые подхватили и развили идею об «исторической несостоятельности» русских и славян вообще, о «цивилизованной и просвещенной» Европе и «русских варварах», культурной миссии германцев в России.

Так была создана теория норманизма, в сущности, расистско-фашистская теория. Основа была простой. Мол, Романовы, особенно со времен Петра, приглашали разного рода германцев (единой немецкой нации ещё не существовало) и прочих «шведов», чтобы просвещать «молодую Россию», так было и в IX веке. «Дикари-славяне» и финские племена пригласили править собой «развитых» норманнов-шведов, германцев-скандинавов. Русские были вроде индейцев Нового Света, которые встречали испанцев как белых богов. Вот на такой основе была создана новая историография Европы. Хотя никаких «шведов» и «немцев» во времена Рюрика ещё и не было. ..."

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Септември 23, 2022, 10:43:57 am ---Аз не че искам да злорадствам, или че съм особено притеснен, ма преди малко се опитвам да влезна на сайта на московската фондова борса, да видя как се сриват всички основни валути и как рублата расте ли расте... и к'во да видя?

И още една новина: https://www.dw.com/en/germany-signals-willingness-to-take-in-russians-fleeing-conscription/a-63211802

Как смятате, колко от мобилизираните насилствено руснаци ще се възпозлват от тази оферта? :)

--- Край на цитат ---

Не беше така активен при 3-те украински мобилизации и не протести, а разстрели на отказ от военна служба лица, които трябваше да се бият за американските интереси. Нещо много избирателно подхождаш, като въпреки предупреждението ти, ми изглежда на чисто злорадство.

Пак ще трябва да ти обяснявам, като на не толкова умен - не казвам че ти си такъв, но за да ти е по-лесно да разбереш, винаги ще има ОВС, имало го е и в мирно време навсякъде. Защо на казваш за ония, които се явиха преди да им връчат повиквателните - гъмжи от такива видеа.
Тук ми намирисва на фашистка пропаганда, като се има предвид, че от едната страна на конфликта са фашисти.

По отношение на интереса ти за борсата:
Виж какви са цените на газа и нефта в Европа. Настрои ли горелките на дърва и тоалетна хартия втора употреба.  :D

Не спряха да се молят на Путин да им дава газ, не за даляри, а за рубли. Вече не говорят за санкции. И за въглищата е така и повечето суровини. Глад, студ...  ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия