Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Малко нецензурирана история...

<< < (26/93) > >>

krasias:

--- Цитат на: GreenHulk в Юни 29, 2022, 11:12:29 am ---Относно повтарянето, целта не е до умопобъркване, а пренастройване на ума да работи по друг начин. Вивекананда  го сравнява като да намерим подходяща компания за своя ум  - с какъвто се събереш, такъв ставаш. Виж Раджа Йога с коментари на Вивекананда, има я на български, даже онлайн на файл.

--- Край на цитат ---
Хълк извинявай ма ти ме взе съвсем за начинаещ, не просто съм чел Раджа Йога но съм я чел и с други кометарии. За твое сведение Вивекананда не е и няма нищо общо с Йога, да не казвам че и неговия учител Рамакришна въобще не е бил йога. Рамакришна е получил просветлението си благодарение на заслуги от предишни животи и някой тантриски техники предадени му от една жена. Горкият никога дори самия той не знаел кога ще изпадне в това дълбоко състояние и колко ще го държи, самият той е бил неграмотен а единствения му ученик който е можел да пише е Вивекананда. Викананда е имал проблясъци и скоро и той щял да се просветли но Рамакришна го възпира като му казва ти ще се просветлиш когато умра аз и го праща да проповядва на запад. И това е историята на тази книга, разбира се има и много добри коментарии явно преписани отнякъде но най ценни са коментариите на Вяса. И ти нищо не си разбрал, няма такъв начин да пренастроиш ума трябва да излезеш от него. То ако всички тия неща за които говориш бяха в ума то за какво са ти разни техники всички щяха да знаят тези неща и без тези техники. И ума работи само тук във времето отвъд времето той е безпомощен по нагоре е само висшата интуиция идваща от съзнанието. Стига толкова приключвам по тая тема.

GreenHulk:
Въпроса е  прилагане. Мантра йога е практика, известна от хилядолетия и се прилага в езотеричните традиции на различни религии под една или друга форма - зикр в суфизма, мантра в Индия, Тибет и Япония, произнасяне на имената на Бога в Кабала, Хекау в Египет, дори исихастите на Балканския полуостров  с молитвена мантра, произнасяна многократно  - "Господи Исусе Христе, помилуй ме".
Мантра йога се смята подходяща даже за семейни хора - тоест такива, които не са отшелници и аскети, и не са брахмачари.
И въпреки това работи и дава резултати. Пренастройване на ума да работи по друг начин значи и пречистване - да стане инструмент на Духа, а мантрата е ТРАМПЛИН към това, и това е по-лесен метод отколкото ако се опита някой направо да спре мислите си. И такава техника има, но за по-напреднали. 

VITAN:

--- Цитат на: GreenHulk в Юни 29, 2022, 03:44:56 pm ---...исихастите на Балканския полуостров  с молитвена мантра, произнасяна многократно  - "Господи Исусе Христе, помилуй ме".
--- Край на цитат ---
И тук не си в час с 2 момента. Най-главните. 1-вия момент: Исус не го знам, виж Иисус с двойно и е нещо съвсем друго и на иврит думата вече си има съответен превод. 2-рия момент ти е недостижим.

Не, че ме интересува особено, но този Рамакришна не е ли юношата, де дебнел край реката да гледа, къде се къпят девойките, пасящи стадата? И не е обичал 10 000 моми духовно, а чисто телесно.

Не ми отговаряйте, моля! Ще затворят и тази тема. Ако пък искате да затворите форума или да го превърнете в лудница/говорилня, просто си кажете.

GreenHulk:

--- Цитат на: VITAN в Юни 29, 2022, 03:53:38 pm ---

Не, че ме интересува особено, но този Рамакришна не е ли юношата, де дебнел край реката да гледа, къде се къпят девойките, пасящи стадата? И не е обичал 10 000 моми духовно, а чисто телесно.

--- Край на цитат ---
:)))

Онзи за който имаш предвид е само Кришна:) - хиляди години преди новата ера.

VITAN:

--- Цитат на: GreenHulk в Юни 29, 2022, 04:00:05 pm ---Онзи за който имаш предвид е само Кришна:) - хиляди години преди новата ера.
--- Край на цитат ---
1. Бе и аз тъй си мислех, ма нали има такова божество - че го четох отдавна.
"Гагадхар (Рамакришна) обича природата и прекарва доста време из полета и овощните градини извън селото. Той избягва училището, заявявайки, че не се интересува от обикновено „образование за препитание“. "
2. И не са хиляди години. А във времето, в което другите религии вече са имали писана история. Историческа личност е това, не е шега работа.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия