Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Принцип на работа на магнитният двигател

<< < (9/9)

Bat_Vanko:
juliang, ти продължаваш да бъдеш кон с капаци! За тебе единственият ресурс са парите. Според тебе ако вземеш не една лаборатория, а по 10 за всеки клип в мрежата, дали той от фейк ще се превърне в работещ? Не ми отговаряй, въпроса беше риторичен. И вторият въпрос в същият контекст (парите), ти вярваш ли че някой институт ще отпусне пари за разработка на ВЕЧЕН ДВИГАТЕЛ (защото това според теорията е точно такова)? Всеки асистент, доцент или професор който се опита да направи такова нещо ще бъде първоначално осмян, а след това дори уволнен за некомпетентност (все пак такова животно не може да съществува, макар и приридата да го е създала).
От друга страна и Пикси ти го каза "нищо ново под слънцето", тези неща са измислени още в началото на миналият век. Както аз ти казах някъде из предишните постове - винаги е по лесно за препишеш нещо, от колкото да го създадеш от нищото. И както и ти сам си се убедил - по лесно е само да натъманиш една програма към вече създаден контролер, от колкото да конструираш всичко това (заедно с контролера) от нулата.

juliang:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Март 16, 2023, 06:48:08 pm ---juliang, ти продължаваш да бъдеш кон с капаци! За тебе единственият ресурс са парите.

--- Край на цитат ---
Не, за мен липсата на пари, а оттам и на оборудване за провеждането на опита, е големия проблем. Смяташ ли че това съоръжение е сглобено от първия път, без чертежи, без теоретична подготовка зад него? Пряавиш ли си сметка колко знания стоят зад конструирането му? Мислиш ли че тия хора не са много по-насяно във всички тънкости на магнитните взаимодействия - и теоретични, и практически? Както казах - ако таквоз търкало можеше да се направи, всеки един сътрудник на тази лаборатория би могъл да го сглоби в обедната си почивка от отпадни материали от друг експеримент, който се провежда. Има и знанията, има и оборудването под ръка.


--- Цитат на: Bat_Vanko в Март 16, 2023, 06:48:08 pm ---Всеки асистент, доцент или професор който се опита да направи такова нещо ще бъде първоначално осмян, а след това дори уволнен за некомпетентност (все пак такова животно не може да съществува, макар и приридата да го е създала).

--- Край на цитат ---
Ако се появи с работещ прототип, изобщо няма да е така.

Bat_Vanko:

--- Цитат на: juliang в Март 16, 2023, 07:24:44 pm ---Както казах - ако таквоз търкало можеше да се направи, всеки един сътрудник на тази лаборатория би могъл да го сглоби в обедната си почивка от отпадни материали от друг експеримент, който се провежда. Има и знанията, има и оборудването под ръка.
Ако се появи с работещ прототип, изобщо няма да е така.

--- Край на цитат ---
;D ;D ;D Ако тези сътрудници продължават просто да преписват фейковете от мрежата, колкото и да ги изографисват те няма да станат работещи (не знам за кой ли път се опитвам да ти го кажа).

--- Цитат на: juliang в Март 16, 2023, 07:24:44 pm ---Не, за мен липсата на пари, а оттам и на оборудване за провеждането на опита, е големия проблем. Смяташ ли че това съоръжение е сглобено от първия път, без чертежи, без теоретична подготовка зад него? Пряавиш ли си сметка колко знания стоят зад конструирането му? Мислиш ли че тия хора не са много по-насяно във всички тънкости на магнитните взаимодействия - и теоретични, и практически?

--- Край на цитат ---
Ако тези хора разбираха малко руски и бяха прочели книгата която прикачам, сигурно щяха да направят нещото поне преди 30 години че и повече. И отново стигаме до тезата за преписването - сегашната наука просто претопля старите манджи. И за това май все се плучават "манджи с грозде"  ;D

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Март 16, 2023, 08:15:11 pm --- И отново стигаме до тезата за преписването - сегашната наука просто претопля старите манджи. И за това май все се плучават "манджи с грозде"  ;D

--- Край на цитат ---
Съгласявам се абсолютно със това становище. Много хора (в науката) основно само преписват и правят вече направени неща, без да имат натуралната способност да мислят логически и критично.

За тези които се интересуват от това как тези теоретични постанвки, за електро-магнитните вибрации и полета, са се появили през 19-ти век ето добро (начално) видео в тази насока: https://www.youtube.com/watch?v=M12CJIuX8D4

Кати ( авторката на видеото ) има интерес към историческото развитие на тези идей и е похвално че е направила изследване в това направление. Разбиа се това което тя показва е много малък процент от развитието на познанието през тези години, но за тези които се интересуват ( и имат възможност да разберат какво се представя ) може да е начална стъпка във личните им изследвания. И както винаги казвам търсете първоизточниците понеже там се намира истината (както разбира се и в експериментите) понеже се вижда как хората (основополагали науката) са мислели а това е много по-важно от някакви си (заучени) фомулировки.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: juliang в Март 16, 2023, 07:24:44 pm ---Не, за мен липсата на пари, а оттам и на оборудване за провеждането на опита, е големия проблем.

--- Край на цитат ---
juliang, ето потвърждение че не оборудването и парите са необходимост за провеждането на смислени експерименти: https://www.youtube.com/watch?v=1ZeCIejT2NY , https://www.youtube.com/watch?v=nkIIdRJZybw Такива има доста по тръбата. Сега че има и безкрайно много глупости, подвеждащи и директно заблуждаващи клипчета това е друг върпрос. Основното обаче, което искам да подчертая е че науката не са оборудване и много пари, а мислене, разбиране и логически заключения. Или както един много известен математик Пол Ердос ( https://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Erd%C5%91s ) е казвал "математиката е най-евтината наука, само листове хартия и молив трябват"  ;D Така е, това което прави науката и отркитията не са скъпите апаратури, а това което е в главите на интересуващите се и любознателни хора.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия