Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Мега зелени проекти...

<< < (9/30) > >>

Ksurnev:
Е, явно сте многи зле. Или в главите ви е $елено, или разбиранията ви са от 80те на миналия век.
Няма да пиша повече в тази тема, за мене няма повече смисъл, след като тока на тецовете е вторичен.  :( :'( :-X

dymelsoft:
Краси, не не се визират ТЕЦ-овете а Електроцентралите на твърдо гориво. Има разлика. ТЕЦ е остаряло понятие на така наречените когенерационни централи. Такива са само малките градски централи, като тези в София, и по една в Бургас, Русе и Варна. Мариците и Бобов дол са само за производство на ток. В Китай малко над 40% от електроенергията е от централи на твърдо гориво, като всяка година този процент намалява, но все още е сериозен фактор.
Според мен, токът ще стане по-екологичен така да се каже, когато дялът на производство от твърди горива, газ и други такива, спадне под 10%, при това в световен мащаб.

Така е Коце, за някои хора много неща са вторични.  ;)

krasias:
Димел, много добре ги знам тия неща но тока в топлоцентралите си е вторичен. И тука в Перник имахме два такива ТЕЦа но единия го премахнаха, много са стари но все още има малко въглища да захранват един.

dymelsoft:
Краси, то по твоята логика и тока от АЕЦ е вторичен. Вярно и на мен не ми се спори. Няма смисъл.

krasias:
Ама не е моя логиката, е поне попрочетете някой неща не е като да не го пише из нета.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия