Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Мега зелени проекти...
Ksurnev:
Радико, според стъкмистиката 75% от електроенергията в света е от изкопаеми горива, КПД-то на топлоцентралоте е ясно, изхвърления от тях въглероден двуокис - също.
Е, сега можеш да си направиш сметката и сам. :(
Радико:
--- Цитат на: Ksurnev в Септември 15, 2021, 06:14:39 pm ---Радико, според стъкмистиката 75% от електроенергията в света е от изкопаеми горива, КПД-то на топлоцентралоте е ясно, изхвърления от тях въглероден двуокис - също.
Е, сега можеш да си направиш сметката и сам. :(
--- Край на цитат ---
Да де точно така е нашият колега Хълк дето пише тук е веган и помтази логика излиза, че изяжда стотина кила месо годишно. А и от къде на къде пък се взима производството в световен мащаб. Значи дали си в Бразилия, дали в Китай или Във Финландия все еднакво месо ядеш и все еднаква енергия ползват електромобилите. Бегай с тия смехории въобще не им вярвай. Заблуждават те съвсем умишлено.
Ksurnev:
Радико, не си прав, ама, както казват в Путинистан - " Поживьом - увидим".
Хари кришна, повторено много пъти не става истина. 8)
П.П. Сега ще гледаме SpaceX.
ndm:
--- Цитат на: Ksurnev в Септември 15, 2021, 10:25:57 pm ---П.П. Сега ще гледаме SpaceX.
--- Край на цитат ---
И внимавайте с белите човечета да не Ви зацапат монитори ТЕ.
Радико:
Ndm моля те не бъркай spaceX със spaceXXX ;D ;D ;D
Така е Ксурнев. Ще поживеем ще видим. Ама като гледам в момента по света комай не се строи нито един нов ТЕЦ пък на мен вече няколко пъти ми звънят да ходя да правя офшорни ветрогенератори. В случая става дума за Холандия. Не казвам с това, че съм някакъв ценен специалист. Просто си направи какви са мащабите.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия