Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Тънката граница.....
Ksurnev:
Мито, Българофилите в форума сме много малко. Българофобите няма да те разберат, за съжаление.
VITAN:
Каква е темата?
Тънката граница.....
Между реалният живот и шизофренията (да речем).
Тръмп заплаши Испания с двоен ръст на митата, ако не дава 5% от БВП за отбрана
https://zemya.bg/tramp-zaplashi-ispaniya-s-dvoen-rast-na-mitata-ako-ne-dava-5-ot-bvp-za-otbrana/
Никой не ви обяснява, че 2% от БВП са около 12% от бюджета на държавата (по САЩ е така!, за нас трябва да е подобно).
Значи 5% за отбрана (предимно за предприятията на САЩ ще отидат),
са 30% от бюджета на нацията !!!
Пита се само, откъде идва овчият възторг на "цървулите"?!
(кои са тия вече говорихме)
П.п. Всяка прилика и разлика с бюджета на СССР... НЕ е случайна !!
П.п.2 Комунизмът си отива, спете спокойно деца...
VITAN:
--- Цитат на: VITAN в Юни 26, 2025, 08:58:41 am ---Значи 5% за отбрана (предимно за предприятията на САЩ ще отидат),
са 30% от бюджета на нацията !!!
--- Край на цитат ---
Грешка, ако вземем Германия, отива към 40% от бюджета!
При 5% за отбрана от БВП.
БВП може да разглеждате като оборота на държавата, бюджета като печалбата.
Нали правите разлика между оборот и печалба?!
Фъканите чекъри вероятно са пропуснали, че NATO вече подписа в близко бъдеще да се харчат
5% от БВП за отбрана (разбирай за ВПК-то на САЩ) в близко бъдеще...
През Втората Световна война, СССР е харчил 52% от бюджета за отбрана.
Нали правите разлика?!
Бил се е срещу цяла Европа без Сърбия и Англия...
П.п. Не си купувайте скъпи коли. Няма да има пари за пътища... И не само.
Радико:
--- Цитат на: mito_kupona в Юни 26, 2025, 12:47:09 am --- От поста на Радико лъха тотална шизофрения и объркване, нищо лично просто констатация. Да наричаш фашисти хората, които, са дали 25 000 000 милиона жертви в борбата си против кафявата чума е диагноза.
Михайл Кузмов от , къде младата трета българска държава има 30 тона злато по онова време. Та ние сега имаме резерв едва 4 тона злато, ако Боко и шайката не, са го откраднали вече, та от къде тогава сме имали 30 тона злато. Или тогава сами сме разработвали златните си находища, които още не са били открити и от там сме имали това злато, а не като сега да си подарим „демократично“ златото на Родшилдовата компания „Дънди не знам какво си“.
Когато ти налагат със сила или принуда, да правиш неща против волята ти, желанията ти, против възгледите ти, убежденията ти, морала, религията ти и др. се нарича „ФАШИЗЪМ“.Фашизма се е зародил в Италия, а нацизма в Германия. Разлика между тях е почти нулева.....
За мен темата е приключена. Няма да споря с никой от вас двамата по понятни за аудиторията и за мен причини, но явно не понятни за вас.
--- Край на цитат ---
Диагноза е викаш. Може и да си прав. Само да ти обърна внимание, че това е твое изказване а не мое. Нали знаеш библейския цитат:
По делата им ще ги познаеш.
Е, не аз а ти определи тези дела като фашистки. Тези фашистки похвати както ги определяш ти се използват от около две години в Русия. А дали в Европа, дали в русия. Принципа си е принцип. Не може едно камъче като го държа аз да бъде зелено пък като го държиш ти да бъде оранжево. Зеленото си е зелено независимо в чии ръце е. А фашистките методи са си фашистки независимо в коя държава се прилагат. Та диагнозата е твоята а не моята. Аз само тълкувам казаното ОТ ТЕБ.
Е много здраве на доктора.
Михаил Кузмов:
--- Цитат на: mito_kupona в Юни 26, 2025, 12:47:09 am --- Михайл Кузмов от , къде младата трета българска държава има 30 тона злато по онова време.
--- Край на цитат ---
Лично, не зная! Но може би, автора на тази публикация ще ти обясни!
https://money.bg/politics/osvobozhdenieto-struva-na-balgariya-32-tona-zlato.html
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия