Автор Тема: Tesla Model 3 Motor  (Прочетена 2259 пъти)

hristo

 • Гост
Re: Tesla Model 3 Motor
« Отговор #15 -: Април 03, 2021, 12:31:12 am »
Радико, двигателчето TURNYGY 6374 149 1200W пренавит по модифицирана схема dLRK, което ползва EDM electronics за каяка си с планетарен редуктор 4:1 за гребния винт, е като това което вие показахте. Няма по-голям размер от една праскова, а 2 коня сила има.
<a href="https://www.youtube.com/v/2zNT7aDzmG4" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/2zNT7aDzmG4</a>
« Последна редакция: Април 03, 2021, 01:01:09 am от hristo »

hristo

 • Гост
Re: Tesla Model 3 Motor
« Отговор #16 -: Април 03, 2021, 01:46:42 am »
Ротора с 14 полюса магнита които се редуват S N S N ...

Статора с 12 полюса като LRK намотката е през един зъб (полюс), който свободен затваря магнитната верига без да минава до другия край на статора за това, това скъсява дължината на магнитните линии и увеличава силата и редуцира оборотите.

Статорът с 12 зъба също е много често срещан. и има голямо разнообразие от схеми за това. най-известните са традиционните ABC, DLRK и LRK.
Последните са тези, използвани в почти всички маркови двигатели. като Axi, E-flite, Scorpion Haker и др.

ABC

LRK

DLRK

DLRK-DELTA

« Последна редакция: Април 03, 2021, 02:16:42 am от hristo »

Неактивен epwpixieq-1

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 398
 • Пол: Мъж
 • e^(π*ι)+1=0
Re: Tesla Model 3 Motor
« Отговор #17 -: Април 03, 2021, 08:04:43 pm »
epwpixieq-1 повтаряш, че не разбирам кое, от вектори ли?
EDM electronics, не казвам че не разбирате от вектори ( посочете къде казвам така при положение че мислите противното ).
Въобще съм нямал намерение да дискутирам формули, още повече със сили и вектори, аз не съм физик и не съм в час по физика.
Когато посочих формулите изобщо не ми е целта да се използват директно в каквито и да са практически изчисления ( те в крайна сметка са диференциални уравнения и не е лесно това да се прави на ръка).
Формулите, които използвам нямат нищо общо с това което искаш да ми кажеш, но всъщност нищо не казваш, освен да критикуваш.
Коментара който направих беше точно за да подтикне колегите да се замислят, тези които могат разбира се , като мисля че и вие спадате към тях. Понеже нещата които вие споменахте, и по което отношение беше и моя коментар ( върнете се и го прочетете внимателно ),  са ми ги набивали в главата в главата при "стандартната" образователна програма и ми трябваше доста време за да отуча (или по скоро да се освободя ) от това русло на заучено ( и натъпкано в главата) познание. Та точно и затова ви попитах (съкратих малко предишното цитиране на вашия коментар за да е точно на въпроса):
а магнитната индукция е равна на тока по броя на навивките
Хаиде сега покажете къде във формулировката на Максуел-Хевисайд (Farady's Law of induction, както се знае още, пиркачен към коменара) присъства тока? Ето още малко инфо, та може тук да намерите тока :)  https://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_induction
Въпроса е основен и провокиращ, целящ колегите да се замислят(точно и затова го зададох), като има само две възможности за отговор или виждате ( вие а и някой друг от заинтересуваните колеги )  символ, който изразява тока във тази форума или не. Мисля че това е съвсем елементарно зададен въпрос, при положение че се разбират формулите. Мога да ви кажа, а и който разбира какво формулите изразяват също може да потвърди, че тока директно, във тях, не е изразен, а той е само деривативна величина но не и първопричината. Никакви други презумпции не съм изразявал, като това дали някой знае или не знае нещо (както вие написахте). Въпроса ми е конкретен, точно за да покаже нещо което стаднартно се говори и се заучава, без да се замисляме защо това е така, но на него не беше отговорено конкретно (както обикновено става) и точно затова дискусията отново отиде в (странно) направление, че виждате ли аз ви критикувам за нещо което вие правите, а то изобщо не е така.

hristo

 • Гост
Re: Tesla Model 3 Motor
« Отговор #18 -: Април 03, 2021, 08:54:46 pm »
<a href="https://www.youtube.com/v/nGQbA2jwkWI" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/nGQbA2jwkWI</a>
8.02x - Lect 16 - Electromagnetic Induction, Faraday's Law, Lenz Law, SUPER DEMO
Електромагнитна индукция, закон на Фарадей, закон на Ленц, пълно разбиване на интуицията, неконсервативни полета. Икономиката ни работи по закона на Фарадей!

Тази лекция показва как смята потенциала=I*R, това ми беше интересно, нестандартно представяне на материаля.

Неактивен Михаил Кузмов

 • Успешен Експериментатор
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 698
Re: Tesla Model 3 Motor
« Отговор #19 -: Април 04, 2021, 12:53:38 pm »
материаля.не е като матриаля нали?