Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Tesla Model 3 Motor

<< < (3/7) > >>

EDM electronics:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Април 02, 2021, 04:59:19 pm ---Хаиде сега покажете къде във формулировката на Максуел-Хевисайд (Farady's Law of induction, както се знае още, пиркачен към коменара) присъства тока? Ето още малко инфо, та може тук да намерите тока :)  https://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_induction

В допъланение, броя на навивките е деривативна (така да се каже) величина на нещо друго, което е ясно изразено във формулировката. С по-тънък проводник, може да има повече навивки, в това няма спор, но повечето "наививки" не са тези които правят нещата. Дайте да сме по-точни в изкаванията си, а не на ниво разбиране, (или неразбиране, зависи от гледната точка ) като в 9-ти клас на електротехникумите.

--- Край на цитат ---

Въпросът ти е, като на дървен философ, който никога няма да направи нещо на практика, цял живот ще философства. Поне вземи навий един прост електромагнит и виж силата му от какво зависи - от големината на тока през намотката умножено по броя на навивките. Да не мислиш, че като проектирам нещата, които правя, ставам физик и ще тръгна да правя изчисления по тоя дето ми го даваш и да си губя времето с ненужни неща.

Най-просто: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B0_%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F

epwpixieq-1:

--- Цитат на: EDM electronics в Април 02, 2021, 05:17:39 pm ---Въпросът ти е, като на дървен философ, който никога няма да направи нещо на практика, цял живот ще философства.

--- Край на цитат ---
Показвал съм неща на практика във форума, при положение че не сте ги забелязали това си е ваш проблем.

--- Цитат на: EDM electronics в Април 02, 2021, 05:17:39 pm --- Поне вземи навий един прост електромагнит и виж силата му от какво зависи - от големината на тока през намотката умножено по броя на навивките. Да не мислиш, че като проектирам нещата, които правя, ставам физик и ще тръгна да правя изчисления по тоя дето ми го даваш и да си губя времето с ненужни неща.
Най-просто: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B0_%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F

--- Край на цитат ---
Коментара ви (отново– показвате че не сте запознат с 150-годишна теория и не виждате същността даже когато ви се предоставя пред очите. Показвам ви Максуел-Хевисайд формулировките а вие ми казвате как си навивате намотките :) интересна дискусия нали. Даже не се и замислихте защо това което казвате не съвпада точно с теорията установена от преди 150 години.

Не съм казал да изчислявате нещата по различен начин, практически си го правете както ви е удобно (та даже и без никакви изчисления) но и един човек който не може да мисли, може да брои намотки, а вие с коментарите си претендирате че можете да мислите, но малко хора разбират защо от тяхното навиване се получава разликата и точно моя коментар е в отношение на тази разлика, която вие явно не схващате, а тази зависимост, която довежда до навиването на повечето намотки, е точно е показана във формулите, и само трябва да се осъзнае. От друга страна, всъщност то може и само една намотка да има, но тя трябва да е доста специална и направена по такъв начин, че да максимизира нещо (отново дадено във формулировките).

На който му е интересно ще се заинтересува, на който не му е интересно, може да си остане с познанието за навиването на намотки.

krasias:
Пикси така като ти чета коментара ясно си личи че не различаваш намотка от навивка а си тръгнал да ни обясняваш Максуел-Хевисайд. То не стига че с тоя коментар абсолютно нищо не казваш освен някакво изхвърляне какво си чел, а елементарни неща объркваш, я прочети пак каква каша си забъркал.

EDM electronics:
epwpixieq-1 повтаряш, че не разбирам кое, от вектори ли?
Въобще съм нямал намерение да дискутирам формули, още повече със сили и вектори, аз не съм физик и не съм в час по физика. Но съм навивал не един мотор и правил също не един. Формулите, които използвам нямат нищо общо с това което искаш да ми кажеш, но всъщност нищо не казваш, освен да критикуваш. Ти разбираш ли, че в случая е все едно да учиш баща си как се правят деца?

Радико:
Теоретично epwpixieq-1 е напълно прав, но да не забравяме, че на теория между теория и практика няма разлика обаче на практика нямат нищо общо.  Съжалявам, но тези формули горе долу стават само за умствена гимнастика. За съжаление в тези изчисления теябва да се вземат толкова много фактори, че си е бита кауза да се изчисляват освен със силно приближение. Метода навиваш и после мериш е доста по сигурен и точен.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия