Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Как се плаща за покупки от онлайн сайта "Али баба"

<< < (6/7) > >>

red__bull:

--- Цитат на: juliang в Март 17, 2021, 06:16:20 am ---1. Алиекспрес не работи с Пейпал.

--- Край на цитат ---

Това с какво съм го платил?
https://es.aliexpress.com/item/4000921888779.html

geordgeo:
Да се включа и аз за алиекспрес с мнение - супер са, никакви притеснения нямам с тях, а си намирам всичко, което ми трябва - и за електрониката, и за електрическото колело. Пазарувам вече 8 години от там и досега съм имал само 2 неполучени пратки, от които едната е от тази година (батерия за телефон за 16$). След отваряне на диспут със сайта и търговеца, парите ми бяха върнати. Има опции за избиране - дали да ти върнат парите и колко от тях (може цялата сума, може и по-малко, ако така си решил). Хубаво е да поназнайваш английски, а и да не си много в час, с гугъл транслейт-а ще се справи човек и ще си върши работа. Аз съм регистрирал една дебитна карта на ПИБ, която ползвам само за интернет пазарувания и когато реша да купувам нещо, си превеждам пари в нея от друга сметка, обикновено на стойността на покупката. Така в самата карта не държа пари или ако има са малко. Да чукам на дърво, досега не съм имал никакви проблеми нито със сайтове за пазаруване, нито с превод на пари. В днешно време интернет транзакциите са много по-сигурни, отколкото бяха преди, а това е нормално, светът върви напред. Ползвам също и Ибей за пазаруване, като там плащанията минават през Пейпал и проблемите са никакви, всичко е измислено да работи и да не създава проблеми на потребителите...

prp:
От 2006г поръчвам предимно от ибей напоследък често от алиекспрес но алиекспрес си е чист посредник на таобао а стоки които не мога да намеря от там поръчвам направо от таобао с посредник ползвам супербай и съм доволен пращат и реални снимки преди да пратят от китай.

valex:
Историята на aliexpress:
https://bg.fresheroll.info/publication/1403272/
По Blumberg имам спомен , че гледах предаване в което се казваше че aliexpress e проект на жената на създателя на alibaba.
Напревена като алтернатива.
Според мен https://www.banggood.com/ е по-сигурен, но няма такова разнообразие. И цените на стоките са сравнително оптимизирани.

EDM electronics:

--- Цитат на: технократ в Март 17, 2021, 10:05:47 am ---Излиза ли скъпо да се пазарува от али експрес , и какво е това DHL .

--- Край на цитат ---

Ти на луната ли си живял досега, че не знаеш какво е DHL?
Иначе се правиш на Айнщайн, а дори мангалите ползват DHL и знаят какво е. Сефте чувам и виждам някой да не знае. Само изпаднал германец не знае какво е DHL.  :)

Цели две страници колегите се напъваха /напразно/ да ти обясняват, като на дебил как се пазарува от сайт, но съвсем, съвсем напразно. Ти нищо няма да си поръчаш, само се намираш на приказка от скука и мързел. То като няма какво да правиш, ще се чудиш вечно на кой диван да се местиш, докато през това време хората работят, трудят се и се развиват, а някои и чешат пъпа - нещо непознато за теб.  :D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия