Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Как се плаща за покупки от онлайн сайта "Али баба"

<< < (4/7) > >>

Радико:

--- Цитат на: технократ в Март 16, 2021, 10:31:35 pm ---Значи несигурна работа, по добре да не поръчвам от този сайт, жалкото е че има доста неща, необходими за един занимаващ се с техника.

--- Край на цитат ---
Несигурната част от цялата работа са Български пощи. В останалият свят недоволните клиенти са един на няколко милиона. Те за това само като напишеш няма ми стоката и връщат парите и това сигурно го прави изкуствен интелект
 Кой ще се занимава да проверява за твойте 5-10 долара. Или по малко.аз имам тука поне десетина неща купени от такива сайтове. Без проблеми.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: ventsy74 в Март 16, 2021, 08:26:09 pm ---Купил съм над 1600 артикула!

--- Край на цитат ---
и аз така като ventsy74, не съм ги броил но от алито купувам вече трета година и съм нямал проблеми. Лятото взех 32GB (16x) за лаптопа но пратката нещо се забави ( не беше много около 90 лева, но пари си са ), както и да е, бях я отписал, понеже месец и половина след покупката мина а още не си бях получил артикула. Даже жалба мислех да подавам, през страницата разбира се, но се сетих ( кой знае защо ) да проверя в местния пощенски офис. И хоп проблема се реши, оказа се че пратката е там (вече близо месец) и незнайно защо те я държат без да я разпределят, някакъв проблем с адреса било.

--- Цитат на: VITAN в Март 16, 2021, 10:40:25 pm ---На дребно поръчките от Китай и Русия се цакат със забавяне или изобщо недоставяне на пратки!!
И никаква гаранция, че ще си получите нещото.

--- Край на цитат ---
VITAN вие със сигурност не връщате пари, но има система направена и когато случая ти отговаря на условията, връщат, но не тези които са ги присвоили неправомерно, а уеб портала понеже той е дефакто полицая при транзакцията. Те от своя страна обаче зачеркват продавача и така даже и да има някаква измама тя е на гърба на портала и той затова се пази. Както казах крадците и лъжците не виреят в тези портали. А един добронамерен търговец, винаги би върнал средства, стига да покажете разумност и да защитите ситуацията си, в противен случай ще му оставите лош коментар за сделката и това му дръпва рейтинга надолу, и така потенциално губи бизнес. А на тези портали рейтигна е като злато. Така че капитализъм VITAN капитализъм, всеки си гледа интереса (но не престъпния), и когато всеки си го гледа разумно, системата като цяло е оптимална.

VITAN:
1. Когато времето за поставяне на коментар отдавна е изтекло, то какво?
2. Когато тия плащания станат много хиляди бройки, то коя държава се прецаква?
3. Когато отсреща ти отговаря човек, а не бот, то какво?
4. Някъде да прозира организирана добросъвестност?

Риторични въпроси. Не ми се занимава с мисли, написани през розови очилца.

Пак припомням, защо коронобесието най-напред и най-жестоко пламна в кой италиански град?
Упс, а в него не беше ли баш-асъл-анджък китайската логистика за вноса на Китай към Германия?!!

juliang:
1. Алиекспрес не работи с Пейпал.
2. Повечето продавачи там предлагат и доставка с DHL, която няма как практически да не дойде. Ама това струва пари.
3. Да, връщат пари, но не винаги. Има случаи когато е трудно доказуемо че стоката която е дошла не е качествена. Аз съм имал 2-3 такива случки. Иначе за загубена практка... да, има случаи, но тогава нещата се решават бързо и в повечето случаи в полза на купувача.

Като цяло сайта е сигурен, и е на нивото на другите онлайн магазини. Да, не можеш да плащаш при получаване както е от българските сайтове, но ... вече сме 21-ви век по дяволите ...

технократ:

--- Цитат на: juliang в Март 17, 2021, 06:16:20 am ---1. Алиекспрес не работи с Пейпал.
2. Повечето продавачи там предлагат и доставка с DHL, която няма как практически да не дойде. Ама това струва пари.
3. Да, връщат пари, но не винаги. Има случаи когато е трудно доказуемо че стоката която е дошла не е качествена. Аз съм имал 2-3 такива случки. Иначе за загубена практка... да, има случаи, но тогава нещата се решават бързо и в повечето случаи в полза на купувача.

Като цяло сайта е сигурен, и е на нивото на другите онлайн магазини. Да, не можеш да плащаш при получаване както е от българските сайтове, но ... вече сме 21-ви век по дяволите ...

--- Край на цитат ---

Ти с какво плащаш на алиекспрес като с пейпал не се плащало.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия