Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Глобализма, НАТО, СЗО, и светът около нас

<< < (126/322) > >>

Радико:

--- Цитат на: dmitarp в Август 21, 2021, 09:37:04 pm ---Много си далече от действителността, но не се учудвам то и политиците не са много далече та затова загубихме войната.

--- Край на цитат ---
Искаш ли да се обзаложиме на нещо. В случая никой няма реална информация от първа ръка
 Всичко е по скоро чиста интуиция. На по една бира. Крафт производство. Става ли?

alvion:
 Хънтингтън добре представя състоянието на тези общества в 'Сблъсъкът на цивилизациите"! Тези общества не са израсли цивилизационно,както и нашият народ,като частот Православието.Исляма се заражда в 7 век-година първа е 622 тогава е бягството на Мохамед от Мека в Медина.значи някъде към 15 век са сега!

Известният Кончаловски казва за руснаците: "Ние сме архаична нация, мнозинството хора у нас живеят в каменната ера, но в същото време ползват айфони. А що се отнася до нашата ценностна система, сравнена с Европа, то ние се намираме в XI или XII век, когато все още не е имало никаква буржоазия, не е имало граждани. За това е писал още Маркс...:"

За да се получи демократична държава има два известни начина.-Реформи инициирани от елита или по пътя на Европа с Реформация...Засега и двата начина при нас и тях са просто невъзможни....

Ислямското възраждане

Докато азиатците стават все по-агресивни в резултат от икономическото си развитие, по същото време мюсюлманите масово се обръщат към исляма като към източник на идентичност, смисъл, легитимност, перспектива, сила надежда, която е резюмирана в лозунга „Единственото решение е ислямът“....

https://m2.chitanka.info/text/8364-sblysyky...-i-preobrazu/17

Михаил Кузмов:
Ето какво не открих в този анализ? Радикализирането! На фона на глобалното разпространение на исляма, и нарастване на ислямизирано население, анализа не предполага какво би последвало?
Някакъв паралел се върти в главата ми с болшевизирането, и в последствие Сталин! Ако някой каже че става въпрос за различни неща, ще бъде прав, но последствията надали ще бъдат много по различни!
Да си припомним политическите различия между Сталин и Троцки. На финала Троцки беше мъртъв!

Радико:
Когато гледаш нещата отдалеко и от висотата на бюрото на някой политически анализатор нещата стоят по този начин. Обаче този аналлизатор който е формирал мнението ви със писанията си не познава нито един мюсулманин от тези които анализира. Никига не е стъпвал по тези места за които говори. А истината е в детайлите. Никой не искаше да помага на талибаните за да си върнат свободата нито САЩ нито Русия нито Китай. Само Саудитска Арабия, но със условие "да станат правоверни"  и те станаха поне рака се вижда от висотата на въпроснито бюро. Ала реалността на място дали е такава???
Не съм бил там да видя, но виждам, че случаят е идентичен със този на Хизбула във Ливан. И тях ги искарват териристи, злодей и ислямисти. И те спазват шериата, но само от далеко така изглежда. Защото са зависими от помощите идващи от Саудитска Арабия и от Кувейт. Иначе като ни опизнаха и ни разбраха, се оказа, че във всяко магазинче в най ислямският регион на Бекаа можем да влезем в задната стаичка и да си напазаруваме колкото си искаме и какъвто си искаме алкохол.  Та така. А сега вече талибаните няма да са зависими от въпросните гнезда на исляма и няма причина да останат твърди ислямисти. Поне така си мисля аз. Ще поживеем ще видим. Дори си мисля, че нещата ще се изяснят още преди да видим България със правителство.

Михаил Кузмов:
Откровено казано, това последното за талибаните може да излезе вярно. Малко гледам телевизия, но последно попаднах на клипове които показват талибани в Кабул. Веселят се в игрални зали, паркове, блъскат се с колички. Какво ли значи това и дали няма да последва друго?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия