Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Глобализма, НАТО, СЗО, и светът около нас

<< < (12/322) > >>

juliang:
И кой ще работи бе Радико? Аз ли ще съм идиота, който ще трябва да се навре в сервизните тунели  в които два тъпи робота са се сблъскали? Защо аз, като мога да си бъркам в пъпа и да чакам някой друг да свърши тая работа?
Защо трябва да се кьоравя да пиша програми които да ги изпълняват роботите? Какъв стимул ще имам?

Обяснявш ми, че когато оставиш група хищници в клетка и ги храниш 10 години толков, колкото могат да поемат стомасите им, някой ще се вдигне да ловува след това? И имай предвид, че хищните животн иса животни, и имат инстинкти - някои от тях ще тръгнат по навик. Докато хората ИЗОБЩО няма да се мръднат - поне ти и аз живяхме в един такъв строй... Ако от крилатата мисъл за моркова и тоягата махнеш тоягата и осигуриш по морков на всички, всичко отива на кино...

Кой ще е толкова откачен че да стане примерно ... пожарникар? Или полицай в отдела за борба с тероризма, занимаващ се с обезвреждне на експлозиви (щото в момента в който осигуриш на всички храна, ще почнат да мислят за религия и други такива глупости и тероризма ще процъфти). Защо ще си рискувам живота като мога да правя малки зелени топчета със субстанцията извадена от носа си? Или малки кафяви топчета, извадени от едно друго място...

Радико:
Юлияне ние сме от друго поколение. Заради това мислим за тези кофти неща дето ги изреди, по навик го правиме. Тези обаче които имат привилегията да работят във новия строй те ще имат и много други привилегии. Заради които ще бъде много престижно и привлекателни да се работи "като началник на роботи де"
 Не че съм особенно възхитен от подобни планове, но това са плановете за съвсем обозримо бъдеще. Някои от нас в този форум може и да не видиме началото на опита за осъществяването на тези планове но може и да има хора тук които да го видят.

Ksurnev:
Май сме тръгнали към това.
https://www.youtube.com/watch?v=oIBtePb-dGY

VITAN:
За любителите на безусловният базов доход, изработван от роботите, имам една случка:

Нашите на село едно време взеха куче, а то се оказа мъстия. Идва лисицата, а то се крие. Та се наложи тия дни да го затворим в курника няколко дена с малко храна - слъсало си синжира (преди бях му купил дълъг, да се чувства комфортно, но само се оплиташе в него).
Та бе гладно и даже не му се лаеше.
Яде хлаб, кокали и някакво старо сирене.
Започнах пак да го запирам в курника, а то не ще! Счупих една гнила сопа по него,
то ме ръмжи, зъби ми се и джафка! А до сега само опашка ми въртеше.
Оставих го да си джитка из обора (не ми се занимава с мъстии) и за да не избяга пак от къщи му купихме здрава каишка със синджир. Вече трябва да си е получило ъпгрейда.

Та, ако мислите, че някой ще ви храни до състояние, за да му се зъбите и да го лаете - сбъркали сте госпорарите на парите. Сегашните не са от тия...

Какво ви трябва да не изпаднете като куче на каишка? Ами да владеете много номера, като тия по-долу:
-
https://www.youtube.com/v/93UB7sgtAjk

Радико:

--- Цитат ---   Та, ако мислите, че някой ще ви храни до състояние, за да му се зъбите и да го лаете - сбъркали сте госпорарите на парите. Сегашните не са от тия...
--- Край на цитат ---
Прав си не са от тия. За това ще отпаднат от играта "живот"

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия