Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Глобализма, НАТО, СЗО, и светът около нас
juliang:
--- Цитат на: VITAN в Юли 05, 2021, 06:12:25 pm ---Хулио, какво ще правим с вашите над 50 милиарда евро дълг?
--- Край на цитат ---
Нали се разбрахме че Пасков е голям специалист-вирусолог. От него по-сведущ относно Ковид-а и ваксините няма. Къде ми го тикаш сега като експерт по рудодобив? :) Или и той кат Киро Брейка разбира по много от всичко?
За Аурубис ... и там имаме наше оборудване, и ако ти кажа че от сярната киселина печелят повече отколкото от златото - няма да ми повярваш, ама е така. А само до преди 30 години тая киселина я хвърляха през комина върху къщите, нивите и в дробовете на хората живеещи наоколо. Затуй и дигнаха тоя огромен комин - поне малко от малко да се разсейва надалеч, да не прави дупки по кожата.
Що докат беше държавно това предприятие не събираха и не продаваха киселината? Ми щот всичките бяха некадърници. Добре че се намери някой, който да вземе това предприятие и да го изправи на крака.
Но не - Пасков трябва да ги изгони, и киселината пак да почне да се сипе върху главите на хората. Щот осъм сигурен какво ще се случи - първото нещо което ще направят при одържавяването е да свият и продадат катализатора който улавя сярната киселина. Щото струва десетки милиони евра, чиста платина и мое се нарее и шитне за една вечер...
VITAN:
Всяко клинчене от прекият отговор навява на древната отоманска професия...
-
Радико:
--- Цитат --- За Аурубис ... и там имаме наше оборудване, и ако ти кажа че от сярната киселина печелят повече отколкото от златото - няма да ми повярваш, ама е така. А само до преди 30 години тая киселина я хвърляха през комина върху къщите, нивите и в дробовете на хората живеещи наоколо. Затуй и дигнаха тоя огромен комин - поне малко от малко да се разсейва надалеч, да не прави дупки по кожата.
--- Край на цитат ---
За това Юлияне въобще не си прав.
Аз съм един от хората които работиха по пусково наладъпните работи за въвеждане в експлоатация на въпросният завод и това беше през 1986та година. Завода е на финландската фирма Отокумп. Още О.К. те са собственик и на Есаб. Решението за построяване и избора на фирмата за този завод е лично на другаря Тодор Живков. Който две години преди това при посещение в град Пирдоп. Заявява:
Аз ще направя завод в който ще се лее мед и птички ще пеят. И го направи. Година след въвеждането в експлоатация значи към 87 или напалото на 88ма бях отново в завода за да измеря годността на заземлението на противоатомното укритие на завода. С очите си видях как стотонният кран изсипва тигела със разтопената мед във конверторната пещ а отгоре по крана се разхождаха гълъби.
Сега преди десетина години или осем. Не помня. Работих по ремонта на комина и завода е докаран почти до състоянието на предишният руски завод който бълваше сероводород от всякъде и вътре се работеше само с противогаз. Завода вече беше на Аурубис след като се смениха няколко собственика.
juliang:
--- Цитат на: VITAN в Юли 05, 2021, 06:56:04 pm ---Всяко клинчене от прекият отговор навява на древната отоманска професия...
--- Край на цитат ---
По-добре 1 процент от половината от произведеното и десетки хиляди работни места, отколкото още едно Кремиковци - не си ли съгласен?
По-добре 2 американски централи дет продават скъп ток, отколкото отново дискотека "2 има, 1 няма" - не си ли съгласен? Или смяташ че Румъния или Гърция или Турция ще ни продават ток по-евтин от този произвевждан в американските централи?
А, да ... как можах да забравя... ми тя Русия ще ни продава ток... в буркани... евтино :)
VITAN:
--- Цитат на: juliang в Юли 05, 2021, 07:41:58 pm ---По-добре 1 процент от половината от произведеното и десетки хиляди работни места, отколкото още едно Кремиковци - не си ли съгласен?
По-добре 2 американски централи дет продават скъп ток, отколкото отново дискотека "2 има, 1 няма" - не си ли съгласен? Или смяташ че Румъния или Гърция или Турция ще ни продават ток по-евтин от този произвевждан в американските централи?
--- Край на цитат ---
-
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия