Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Глобализма, НАТО, СЗО, и светът около нас

<< < (58/322) > >>

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Аtos в Юни 08, 2021, 08:38:51 am ---Задавам си въпроса - как си управляват автомобилите?

--- Край на цитат ---
Ами нали затова се надяват на Елон, Google, Uber, Lift, Apple и безбройните други малки и средни тек компании които разработват софтуерните пилоти да управляват автомобилите  ;D (разбира се в кръга на шегата).

Ами не е лесно, те си ги управляват и не мислят, то основно затова има такива задръствания. Когато карaм по магистралите на източното крайбрежие, при две ленти в едната посока ( както са между-щатските пътища "interstate" като I-95 ) трябва да ги минавам на зиг-заг понеже нищо че карат с 90 се движат в лявата лента а не в дясната. От година започнах да им святкам ( както по българските пътища ) и някои се усещат но други изобщо не знаят и какво става.
Да не говорим че мигачи и такова нещо при изпреварване като че не съществува.

Аtos:
EDM, не съм съвсем съгласен за избора!

Животът ми е бил доста колоритен откъм бит, така, че мога да говоря от първо лице:
Живял съм в големи градове, живял съм и в малки градове, живял съм и на село. Живял съм в къщи на роднини, живял съм в собствени жилища, живял съм и на свободен наем!
Карал съм месеца с 300 лева (семейство), изкарвал съм и по 3000 на месец,
И говоря за периоди от по няколко години, не няколко месеца!

Както е вярно, че битието определя съзнанието, така е вярно и че съзнанието определя битието! Реверсивна е връзката!
Ако имаш манталитет на човек, който изцяло разчита "системата" да му реши проблемите, няма как да живееш по собствения си стандарт, без значение от дохода - просто нямаш собствен стандарт, а се оставяш на течението.

Всеки сам си определя стандарта и нивото на съществуване (в известни граници, разбира се). Всеки сам си задава приоритетите и личните таргети.
Изключения има винаги, но те затова са изключения.

Но когато цяла една прослойка от населението се е поставила в подобна ситуация, то затова е отговорна предимно средата, в която тези хора са отраснали и възпитани! Разбира се...и тук има изключения.

EDM electronics:
При 20% на година увеличаване на бездомните, няма как за такъв кратък период, толкова много хора да си променят съзнанието и умишлено да излязат на палатка с вързани на врата надписи от картон: "Айм хънгри!"

Някаква друга ще да е причината.
Процесът се отприщи през 2008 г. и сега отново набира скорост. Мисля причините са ясни.

Освен това основната функция на една държава е социалната. Има хора, които се в неравностойно положение. Държавата е за това, да помага на тези хора, поне да живеят достойно - взима от богатите и дава на бедните. Поне така е в Европа, като първенец е Дания.

Който е учил икономикс знае:
Колкото по-високи данъци събира една държава, толкова по-социална политика провежда и обратно. В САЩ се събират много по-малко данъци, отколкото в Европа.

Аtos:

--- Цитат на: EDM electronics в Юни 08, 2021, 11:49:05 am ---При 20% на година увеличаване на бездомните, няма как за такъв кратък период, толкова много хора да си променят съзнанието и умишлено да излязат на палатка с вързани на врата надписи от картон: "Айм хънгри!"

--- Край на цитат ---
Има как, има...
Болшинството от тях са разчитали до този момент на системата, а тя се пропуква вече...
Те имат психиката на...бройлери - изкуствено отглеждани и щадени.
Точно поради тази причина, когато в тяхната среда се вреже някой "див балкански субект", той почти винаги успява да изплува...

За какво му е на един безработен лентяй - пияница, да работи, след като социалните му помощи са около 1500 долара? Липса на инстинкт за оцеляване - досега системата се е грижила за това.

Нали и гърците затова вдигнаха патакламата преди няколко години - повишиха стандарта си кредитно и се разглезиха...
Тогава даже ме шокира изказването на една възрастна гъркиня - Как да живеем с 80 евро на ден, 4 членно семейство?

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Юни 07, 2021, 06:43:31 pm ---Колежката, с която работихме 20 години в една стая, прати дъщеря си в Германия. Направо я натири - първо да учи, после като завърши и каза да не се връща. Завърши специалност "Пречистване на отпадни води".
Та това девойче поработи 3-4 години в Уестингхаус, после се премести в BASF. Преди 3-4 години взе 250 000 евро заем (и й го дадоха без проблеми) и си купи къща 300 квадрата с декар място.Омъжи се за някакъв германски мухльо, който се интересува единствено от волейбол, и си мисли че някога ще стане голям волейболист, но на практика в момента тя го издържа.

Не знам с какъв германец си говорил, ма явно той не е представителна извадка...

--- Край на цитат ---

Това коя година става?
Ами те имотите в моя град са по-скъпи от Германия явно. Примерно къщурка с двор от 300 кв.м. струва 200 000 евро. Мой познат си продава също къщата с двор от 250 кв.м., вярно хубава къща - търси й 500 000 евро.

https://www.alo.bg/7060158

Не си в час, да знаеш. Аз предполагам, че дори в София няма да ти дадат да припариш до къща за тия пари. Пък и "си купи" с ипотека не значи, че си купи къща. Ще я купят евентуално наследниците, ако не батакляса до тогава.
Недвижимостите в Германия надхвърлят много над 1 милион евро, иначе Радико да си беше купил вече къща от лепенето на фаянс.  :D
Освен да е в някое забутано село или в арабски квартал, където мирише на араби от 10 км. Тук знам села, продават къщи по 2 000 лв. с двора.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия