Начало > Новини от света на технологиите
Безжичното предаване на енергия е факт
Радико:
epwpixieq-1
Въобще не ми изглежда като майтап. Може да е надценяване на възможностите. Все пак до колкото схващам все още става дума за ниво "прототип" във такива моменти увервам те никой не казва цялата истина. Имам в предвид как точно работят нещата не какви са резултатите. Мкар, че често се послъгва и в резултатите. Каквато и да е цялата истина, по същество става дума за доста напредничава технология. Нещата се развиват бурно, не си мислете, че ста в час със всичко което излиза или е излязло няколко години по рано.
montanar:
Радико не очаквай да изнасям лекция на тема проницаемост на различни електромагнитни лъчения в различни материали и степента им на влияние върху тия материали - определено не съм капацитет по въпроса но спрямо моят умствен багаж не смятам че е особено полезно да се пека по такъв начин - най малко зарад скороста на метаболична реакция на организмът към дълбокопроникваши лъчения.
Щото организмът няма как да си регулира температурата когато се загрява по такъв начин а знаем че дори минимална разлика от номалната е буквално смъртоносна ....
Нагледен пример е какво става с организмът при повишена температура в следствие на възпалителен процес ......
VITAN:
--- Цитат на: Радико в Януари 30, 2021, 10:29:10 pm ---....Каквато и да е цялата истина, по същество става дума за доста напредничава технология..
--- Край на цитат ---
Индоевропеец,
Германците много напредничаво са правели нечовешки експерименти със СВЧ.
След войната САЩ и СССР започват да изследват тая напредничавост.
В СССР казват, това дори за печка не става, храната става вредна.
Янките след време се сещат и започват да ползват напредналата технология за:
... прогаране (чети подгряване) на храна във веригите за бързо хранене >
т.н. микровълнови печки.
После става мноооо шик, cool, yeaaa! и пр. за кухите китари,
демек кухарките.
--- Цитат на: montanar в Януари 30, 2021, 10:34:19 pm ---Щото организмът няма как да си регулира температурата когато се загрява по такъв начин а знаем че дори минимална разлика от номалната е буквално смъртоносна ....
--- Край на цитат ---
Особено за половите клетки. Доказуемо.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Радико в Януари 30, 2021, 10:29:10 pm --- Каквато и да е цялата истина, по същество става дума за доста напредничава технология. Нещата се развиват бурно, не си мислете, че ста в час със всичко което излиза или е излязло няколко години по рано.
--- Край на цитат ---
Във никакъв начин не оспорвам технологията, не ме разбирайте погрешно, тя е сигурно реална ( както и тази която бяха показали преди 6-7 години юнаците от физическия факултет на MIT ), но това не значи че е ефективна. Не е е необходимо да съм в час с технологиите, това което трябва да знам са физичните принципи които управляват електромагнитните вибрации и как те се разпространяват в една основно диелектрична среда ( без проводникова, поне това което ние сме свикнали да наричаме проводник ), това е проблема и от там ниската ефективност, а не дали технологията работи или не. Това което лимитира тези (безсмислени) системи не са някакви незнайни технологии, които се очаква да бъдат открити, това което ги лимитра са Максуеловите-Хевисайд уравнения (или по-скоро теорията която те представят) и динамиката (включващо загубите) на това как една ел. вибрация ( вълна ) се разпространява в основно диелектрик (въздух).
Радико:
--- Цитат --- В СССР казват, това дори за печка не става, храната става вредна.
--- Край на цитат ---
Тъпако тъпако аз съм директен не като теб да ме наричаш "мангал" завоалирано. Та тъпако първата ми микровълнова Фурна си я купих през далечната вече 1989та. Година и белше с марката ЗиЛ и имаше надпис "сделано в СССР" а и беше със тъчскрин аре сензорни бутони.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия