Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Проектиране на пещ.

<< < (6/8) > >>

valex:
И аз съм на принципа , че най-ефективно се складира СЕ в парични знаци. :)

montanar:
"Хюстън имаме ПРОБЛЕМ!"  :o
Седя и си мисля и по едно време усещам че само седя и нещо не ми се връзва ......
Оказва се че за моята цел проточната пещ не е решение.
Причините са такива.....
Работния цикъл е максимум 8 часа - аджиба слънцето я го имало я го нямало - а проточната пещ се базира на база непрекъснато захранване ......
Демек зареждам пеща изгрява слънцето (ако го има) и свети Х часове и после го нема .....
Ако пеща е поточна ще се губи много енергия когато гасне слънцето дори и от облак - херметична пещ би трябвало да е по-независима щото разброса по температурен градиент и е много по-малък и е изчислена за обем на база на прогнозируемо количество подадена енергия и няма да се губи енергия за предподгряване.

Тоест получени Х киловат часове са достатъчни за обработката на У маса и после хуя ми енергия до следващия ден ......

Така че пак в 1ви клас ....

Радико:
Монтанар сега се замислих:
Абе не беше ли този процес сравнително продължителен във времето? Или може би времето да зависи от едрината на суровината? Аз на твое място бих инвестирал едни триисетина лева във един чушкопек. В него температурата достига над1000 градуса и можеш да си направиш някакви предварителни пресмятания при реални условия. Ако не се получава другия вариант по сложния е да мислиш за смилане на суровината.

montanar:
Да продължителен е - определя се от едрината на материала - това експериментално ще се установи.

Радико:
Проблем ли ще е да намираш материал на прахуляк от някъде.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия