Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Ефект на Джанибеков

<< < (9/13) > >>

Аtos:
Не може да има "теч на температура", може да има теч на топлина!
Боже, хаосът е пълен, наистина...

технократ:
О кей теч на топлина, не съм се изразил правилно.

Радико:
Не технократ, и ти правиш горе долу същата грешка като Номак. Енергията тече от хаос със по голяма амплитуда към хаос с по малка амплитуда. Ако имаме две системи едната със по малко хаос но с по голяма амплитуда, то енергията ще тече от по малкия хаос към по големия. Просто по високата температура не означава по голям хаос. Това приемане на тъждественост е причина за много погрешни схващания.
А по отношение на ефекта Джанибеков колкото и да го "бистриме"  когато се "бистри" по "спомени на живи очевидци"  няма как да се избистри нещо.

технократ:

--- Цитат на: Радико в Декември 24, 2020, 03:46:45 pm ---Не технократ, и ти правиш горе долу същата грешка като Номак. Енергията тече от хаос със по голяма амплитуда към хаос с по малка амплитуда. Ако имаме две системи едната със по малко хаос но с по голяма амплитуда, то енергията ще тече от по малкия хаос към по големия. Просто по високата температура не означава по голям хаос. Това приемане на тъждественост е причина за много погрешни схващания.
А по отношение на ефекта Джанибеков колкото и да го "бистриме"  когато се "бистри" по "спомени на живи очевидци"  няма как да се избистри нещо.

--- Край на цитат ---

Радико и ти като номак измисляш неясни термини, амплитуда на хаос и не знам какво си. Е я дай дефиниция що е то " Амплитуда на хаос" че такова животно не съм срещал, не че не може да съществува де.

Номак:
точно така!мита че от ентропията не мож извади енергия ,свършва до демоните на Максуел!Джанибековите тела!

Заслужих ли поредната,коледна звездичка под аватара,а може би бан?!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия