Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Светлото евроатлантическо бъдеще...
VITAN:
--- Цитат на: макс1962 в Декември 30, 2020, 01:19:59 pm ---Atos, пропуснал си изречението след 4800.
--- Край на цитат ---
И какво, като е на семейство, разходите не падат наполовина...!
Запада е богат, защото е цоцал от колониите векове.
Колко милиона туземци е избила една малка Белгия заради неизпълнение на дневната норма (каучук)?!
Колко стотици милиона една Британия?
Това богатство се дължи на тонове кръв! И те рано или късно ще поискат сметка за себе си!
Което и става лека-полека в САЩ, че и в Британия, че и в ЕС.
Русия е водила завоевателни войни най-често, за да спре някоя държава или племе да я напада.
И победеният народ се е включвал в държавата с равни права, и не е имало геноцид.
И народа не е зачезвал, като 110 000 000 индианци във Вечните ловни полета...
P.s.: Само един Милен Велчев (от юпи-тата) през лондонското Сити, връткайки нашият дълг от долари в евро
открадна за господарите си поне 1 500 000 000 лева, да не кажем евро.
И сделката се афишира: с помощта на Федералният Резерв на САЩ.
Ама какво ви разправям за детайли от пейзажа, вие сте над такива дребни сумички!
Радико:
--- Цитат на: технократ в Декември 30, 2020, 09:31:50 am ---Радико, я ми докажи, че имало много Българи в Германия, дето работят в Германски реномирани заводи, и вземат наравно с Германеца, я ми ги покажи тези социални групички да ги видя аз, знам ги какво работят, чистачи, доячи, гледачи, клоуни по увеселителни паркове и .тн гастарбайтерски професии.
--- Край на цитат ---
Технократ задаваш въпроса след отговора. Не мога да го пусна като линк за това като скриншот. Забележи броя на регистрираните членове във въпросната група. Намери я регистрирай се и питай на воля ще те затрупат с отговори.
Атос както Макса отбележи пропуснал си едно изречение. Тези хора "ромите" са за България същият такъв последен бастион за въпросните ценности за които посочваш Русия. Тъжно е но е факт. Те се женят рано и не се делят лесно отиват в Германия семейно а не както аз правя. А и други като мен дет сме от "белите хора" та за това е това число защото дали мъж дали жена все едни пари дават. Това пък е европейска ценност дето въобще не е за пренебрегване. И заеби тези забивки относно евентуална "културна" емиграция такъв прецедент за последните 25000 години не е регистриран. А за по рано просто няма данни. Дори и великото преселение на народите в било по икономически причини. Дори и библейското на Еврейте пак така. Къде намеша културата.
бай Теню:
Витане западат е богат защото инвестира в продаваеми неща. А ние 2 милиарда в хамерикански кошници след 5 години. А можеха да са 2000 фабрички по 1 милион. Можеш ли да броиш. Аз поне мога. Аз съм инвестирал със скромните си 200 лв 500лв в железа и знам как се прави ГД и са необходими още малко пари и труд и ще има –СЕ на корем. Ти очевадно си сит и само пиздиш тука. И не ми хвали Руската помия дето я сърбам от както съм се родил.
Радико:
А да и още нещо дет викате, че Българите в европа мизерствали и не печелели нищо а и не били кой знае колко ;D ;D ;D
Ако са малка групичка как се случи това, или ако едвам свързват двата края пак същият въпрос:
https://www.google.com/amp/s/amp.dw.com/bg/%25D0%25B0%25D0%25BA%25D0%25BE-%25D0%25B3%25D0%25B8-%25D0%25BD%25D1%258F%25D0%25BC%25D0%25B0%25D1%2588%25D0%25B5-%25D0%25BF%25D0%25B0%25D1%2580%25D0%25B8%25D1%2582%25D0%25B5-%25D0%25BD%25D0%25B0-%25D0%25B1%25D1%258A%25D0%25BB%25D0%25B3%25D0%25B0%25D1%2580%25D0%25B8%25D1%2582%25D0%25B5-%25D0%25BE%25D1%2582-%25D1%2587%25D1%2583%25D0%25B6%25D0%25B1%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0/a-51224437
epwpixieq-1:
VITAN говорите напосоки по скоро емоционално и без логично обосновано, и фактическо издържано, виждане:
--- Цитат на: VITAN в Декември 30, 2020, 03:00:56 pm ---Запада е богат, защото е цоцал от колониите векове.
Колко милиона туземци е избила една малка Белгия заради неизпълнение на дневната норма (каучук)?!
Колко стотици милиона една Британия?
--- Край на цитат ---
Богатството на запада не е дошло от колониите, понеже ако е така то колониите щяха да са много по "богати" от запада сега. Богатството, както се разбира (поне сега), е дошло от Нютон, Галиео, Давинчи, Бошкович, Ойлер, Лавоазие, Лабниц, Гаус, Ват, Волта, Кавандиш, Ом, Фарадей, Понкарие, Хамилтнон, Мксуел, Хевисайд, Тесла, Хабър, Бош и всички други знайни и незнайни учени и изобретатели които са изнамирали, и прилагали, природните закони за работа на човечеството (и така някои от тях са станали сами богати). Организацията на западното общество и възможността му да индустриализира, е силата му и съответно най-голямото му богатството. А не самите природни ресурси, те са необходимо, но не достатъчно условие. Ако беше така цяла Африка, която е най-богатия континент, щеше да е привлекателно място за всички други хора на света.
--- Цитат на: VITAN в Декември 30, 2020, 03:00:56 pm ---Това богатство се дължи на тонове кръв! И те рано или късно ще поискат сметка за себе си!
--- Край на цитат ---
Интересно, Швейцария колко кръв е проляла за да има такова "богатство" колкото се вижда сега. Явно има нещо друго а не проливането на кръв. Пак казва организацията на хората и индустрията е богатството, а швейцарците са мноооого организирани.
--- Цитат на: VITAN в Декември 30, 2020, 03:00:56 pm ---Русия е водила завоевателни войни най-често, за да спре някоя държава или племе да я напада.
--- Край на цитат ---
Освен може би войната срещу Финландия през 1939 година когато СССР напада Финландия и след тази война финланците губят около 30% от територията си: https://en.wikipedia.org/wiki/Winter_War
Между другото тази война е дала грешен сигнал на Хитлер че може да победи набързо СССР понеже братушките не са могли да се справят с една малка и технически много леко въоръжена съпротива от финландците. Като след този си урок, руснаците започват силна индустриализация и обучение на армията.
--- Цитат на: VITAN в Декември 30, 2020, 03:00:56 pm ---И народа не е зачезвал, като 110 000 000 индианци във Вечните ловни полета...
--- Край на цитат ---
Първо не мисля че е имало толкова много индианци, най-малкото понеже те щяха да преодолеят като нищо европейците, които в началото са били шепа хора: https://en.wikipedia.org/wiki/Demographic_history_of_the_United_States (до 1750 година не са надхвърляли милион). Че е имало избиване на местното население имало е, но основно, над 80% от него са умрели от болестите които европейците са донесли и срещу които местното население е нямало изградени антитела. Цели кланове са измирали по такъв начин.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия