Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Светлото евроатлантическо бъдеще...
dymelsoft:
--- Цитат ---Нещастните германци, бомбардирани от гадните англичани и американци построиха просперираща ФРГ, в която най-щастливите на света източногерманци освободени от руснаците с риск за живота си искаха да се доберат за да живеят там...
--- Край на цитат ---
Юлиане, да разбирам ли, че оправдаваш това безумие на британците? То и Япония е просперища след ВСВ, но това оправдава ли Хирушима и Нагасаки. Нещо не ми се връзва това, което пишеш с това което си като човек, познавайки те лично. Пък и като гледам в последно време в какво се превръща този бленуван западен свят, направо се плаша. Социализъма и нашата постсъветска диктатура дето я преживяхме изглежда смешна с новия западен модел на управление. Ама щом ви харесва....
EDM electronics:
--- Цитат на: juliang в Март 23, 2021, 01:06:33 pm ---Може ли аз да реша с какво да си губя времето?
И ако чак толкова си решил да се ровиш в това, виж на какво е приличал Дрезден след "освободителните" полети на руската авиация:
--- Край на цитат ---
Сега, ако взема да ти уЙдисам, да почна и аз да ти вадя контрааргументи, снимков материал за потънали подводници, колко некадърни били началниците им, ще стане една полемика в която не намирам смисъл от хабене на енергия и време. Разбирам те, че искаш да ни покажеш, колко добри са американците и колко лоши руснаците, но това с потъналите подводници не е най-добрия вариант.
Иначе, харчи си времето за каквото си щеш, просто ми направи впечатление, щото имаш някакви претенции на разбирател, та не си икономичен - занимаваш се с глупости.
За войната и снимковия ти материал:
Това, че било война, споменато от теб се възприема, като оправдание или напълно нормално поведение да се убиват жените и децата у нас от воюваща страна. Не мога да разбера ти българин ли си или не? Въпреки, че е война, трябва да се спазват законите на войната - да не се извършва геноцид и да се избива мирното население. Точно това са направили англичани и американци. Сега те ни учат на демокрация и човешки права, а само до преди 70-75 г. са ни унищожавали така, както са унищожили коренното население на колонизирания от тях континент.
Има разлика кой за какво е бомбардирал през ВСВ. Руснаците са водели освободителна война, те са претърпели най-големите загуби /само в Будапеща 300 000/, но въпреки това са водили война с войската на противника.
Твоите идоли, дето все ни ги набиваш в очи, като съвременна телевизия ЛГБТ педерастия, не са имали никаква причина да хвърлят бомби в България, камо ли в градовете, още повече срещу деца с бомби играчки - това е върхът на социопатията - да водиш война срещу децата и то по такъв коварен начин, какъвто световната история друг случай не познава /пред това измислицата за чадъра за убийството на Георги Марков бледнее/. България не е била активен и пряк участник в делата на фашистите, били сме артелчици на фашистката армия. Но понеже американосите им оставали бомби, които нямало къде да хвърлят, за да кацнат на летищата в Италия е трябвало да ги разтоварят - е те ги утилизирали в София.
Още един аргумент в подкрепа на фактите и истината:
Бомбите над Хирошима и Нагазаки са били хвърлени точно срещу мирно население, не срещу войскови подразделения. След това оръжие за масово поразяване на цивилното население, Япония капитулира и се предава. Та тия са мръсни в червата. Аз не съм им съюзник нито в НАТО, нито зад НАТО.
juliang:
--- Цитат на: dymelsoft в Март 23, 2021, 01:37:51 pm ---Юлиане, да разбирам ли, че оправдаваш това безумие на британците? То и Япония е просперища след ВСВ, но това оправдава ли Хирушима и Нагасаки.
--- Край на цитат ---
Да. Не подскачам от щастие че е направено, но разбирам причината поради която е направено. Войната не са песни и танци, стрелба от 9 до 5 и после почивка.
Щях да дам пример и с Хирошима, но ЕДМ я спомена... тази бомбардировка спестява година-две война по подобие на виетнамската - в джунгли, в дупки... Колко човека (да, войници, но все пак нечии синове и бащи) щяха да загинат и от двете страни за това време? Какви щяха да са икономическите последствия от това продъжаване на войната?
Казвате че войната трябва да е само на фронта. А тези хора в окопите - колко от тях са отишли доброволно там? Да не сте гледали филми като "Коса" та да не знаете как се събират "доброволци" в Щатите... а па за Русия да не говорим - там всички са тичали по собствено желание да се запишат и да отидат на фронта... чак от Якутия чукчите са се юрнали. Или не си спомняте как вие сте отивали войници тук, в БГ (тия дет са ходили)? Някой да ви питА?
Малко ще се отклоня в една друга тема - ваксината за коронавируса. Тя трябва да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, под строй (мое лично мнение). Да, няколко стотин човека ще дадат фира от странични ефекти. Вероятно няколко хиляди ще получат някакви увреждания. Но само тая седмица 1 000 човека си отидоха ей така... колко са доживот с увредени дробове и какви още увреждания се получават - никой не знае или не иска да съобщава. Докога ще продължава това?
--- Цитат на: EDM electronics в Март 23, 2021, 01:41:09 pm ---... България не е била активен и пряк участник в делата на фашистите, били сме артелчици на фашистката армия. Но понеже американосите им оставали бомби, които нямало къде да хвърлят, за да кацнат на летищата в Италия е трябвало да ги разтоварят - е те ги утилизирали в София.
--- Край на цитат ---
А над Италия ли предлагаш да ги утилизират? Или да рискуват живота на собствените си летци, карайки ги да кацат с бомби в самолетите?
И да... ние какво общо сме имали с военните действия... само сме хранили немската армия, осигурявали сме й ресурси. Говори с прокурора как се нарича когато помагаш на някой да обере банка или да остави у вас малко крадена стока... или да му осигуриш инструменти или чертежи за да проникне в някой обект...
Разбери го - войната е гадно нещо. Всичките приказки за конвенции и права са само на хартия - когато почнеш да прибираш младежи в трупове у дома, всички конвенции губят смисъл.
Е пресен пример - полицаите имаха глупостта да набият на открито един наркоман дет е щял да отвее някой по улицата с колата която е карал. Ама защо? Нали на полицията се плаща именно за да рискува живота си, и да ни опазва от такива хора? Защо не му говориха на Вие, да го закарат първо на лекар за да се убедят че е в добро здравословно състояние и може да бъде задържан, защо не му осигуриха адвокат от първия момент на задържането му? Защо местни хора излезнаха пред РПУ-то в защита на полицаите, които извършиха тази нечувана жестокост срещу окован с белезници младеж?
А ти ми говориш за конвенции... Сигурен съм че оправдаваш поне отчасти действиятра им. И аз ги разбирам и не мога да кажа че съм възмутен от действията им. Дори тайничко ги подкрепям. Но това беше НЕЗАКОННО и НЕМОРАЛНО, и против всички конвенции - национални и международни... :) А че се случва изключително често - това всички го знаем. Само дет не е пред камера ... толкова с конвенциите.
dmitarp:
Ти си бил тотален комунист и тоталитарист, а пък непрекъсното хвалиш либералният свят, как така съчетаваш в теб тези две несъвместими неща.
juliang:
--- Цитат на: dmitarp в Март 23, 2021, 02:22:45 pm ---Ти си бил тотален комунист и тоталитарист, а пък непрекъсното хвалиш либералният свят, как така съчетаваш в теб тези две несъвместими неща.
--- Край на цитат ---
Никой не хваля, и никой не оплювам. Гледам реално (според моя мироглед) на нещата. Който предложи стратегия, която пасва на моето разбиране за решаване на проблема - зад него съм. Не ме интересува дали е комунист, тоталитарист, либерал, капиталист, педераст или е от църквата на петдесетниците...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия