Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Светлото евроатлантическо бъдеще...

<< < (8/96) > >>

VITAN:

--- Цитат на: Радико в Декември 27, 2020, 08:09:54 pm ---Нещо тука ми се изгуби логиката. Това камъни в моята градина ли са или е момент на самокритично посипване на главата с пепел???
--- Край на цитат ---
Тест за интелигентност.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: технократ в Декември 27, 2020, 07:48:52 pm ---Делят, и то как, имам познати които са в САЩ, там като те разберат че не си англосаксон, веднага в втора класа, пък чернилките ги слагат даже по на високо от славяните и източноевропейците. Само наистина които са спецове ги ценят, Ама нали така крадат мозъци краварите.

--- Край на цитат ---
Явно не говорите от собствен опит, както правилно отбелязвате. А то глупавите, или слабоинтелигентните хора никъде не са ценени (та даже и да са от собственото ви семейство), и това не е въпрос дали си англосаксонец или не, като тази дискриминация се нарича капитализъм. Когато ме наемаха на първата ми работа, почти преди 2 десетилетия, изобщо и не се интересуваха какъв съм и от къде идвам, а само какво мога да правя и какви проблеми мога да решавам. Нали и аз сега, в моя екип, наемам хора, и изобщо не ме е еня от къде идва западна или източна европа, латиска америка или африка, близкия изток или далечния такъв. Единствено което ме интересува е какво може да прави и колко му сече мозъка, като на този избирателен подход към хората му се казва капитализъм, понеже при положение че не избера най-добрия, или имам някакви глупави предрасъдъци (като това за всички които наемат работници), в страни от професионалните качества, тогава някой друг конкурентен екип ще привлече кандидата и ние като група и компания ще бъдем в по-неизгодна позиция. Това е съвсем елементарен дарвинов подход.

технократ:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Декември 28, 2020, 05:39:08 am ---Явно не говорите от собствен опит, както правилно отбелязвате. А то глупавите, или слабоинтелигентните хора никъде не са ценени (та даже и да са от собственото ви семейство), и това не е въпрос дали си англосаксонец или не, като тази дискриминация се нарича капитализъм. Когато ме наемаха на първата ми работа, почти преди 2 десетилетия, изобщо и не се интересуваха какъв съм и от къде идвам, а само какво мога да правя и какви проблеми мога да решавам. Нали и аз сега, в моя екип, наемам хора, и изобщо не ме е еня от къде идва западна или източна европа, латиска америка или африка, близкия изток или далечния такъв. Единствено което ме интересува е какво може да прави и колко му сече мозъка, като на този избирателен подход към хората му се казва капитализъм, понеже при положение че не избера най-добрия, или имам някакви глупави предрасъдъци (като това за всички които наемат работници), в страни от професионалните качества, тогава някой друг конкурентен екип ще привлече кандидата и ние като група и компания ще бъдем в по-неизгодна позиция. Това е съвсем елементарен дарвинов подход.

--- Край на цитат ---

Наивни представи, в Америка от оно време си ги е имало и си ги има гурбетчии от цял свят, въпросът е доколко добре са те там, малцина забогатяват там, а филмите на краварите са направени така че да представят лъжливо райският живот там, и " Страната на неограничените възможности". Слава богу че Америка не е фаворит, вече.

Радико:
Прав си Технократ.
Малцина забогатяват там. Но принципно по целия свят където и да е богатите са малцинство. И винаги е било така. Другият факт който обаче пропускаш е, че 99% от отишлите там реализират сериозен скок в жизненият си стандарт спрямо този които са имали тук. Дори и да става дума за една Чехия която е къде къде по назад в класацията. Събират тука разни неграмотни роми дето се ровят в кофите за боклук от глад. Завеждат ги в някой завод там примерно "Фауреция" осигуряват им общежитие обучават ги да работят и те представи си вместо да лежат о да се ровят по кофите работят и се оказва, че са хора като всички други. Това за една Чехия. За Германия нещата са умножени по 2,5 спрямо Чехия. Лично съм го установил. За щатите не съм но по информация от познати и приятели там, нещата са умножени по 5 спрямо Германия. Е вече може да не е чак по пет но е поне по 2. Не вярвайте на руската пропагандна машина те поднасят коктейл от отделни леко недоизказани истини така, че накрая да се самоизлъжете сами и да повярвате на нещо което не са изрекли но целта им е била точно това да повярвате. ОКО ДА ВИДИ РЪКА ДА ПИПНЕ. Другото е лъжа.

VITAN:
Око да види, ръка да пипне!
Нали те пращах там с еднопосочен билет за моя сметка - що не рачи?!

Ето скоро ще изтече забраната, който не може да си плаща наема - да не бъде изхвърлен!
40 000 000 души! И познай каква дискотека ще се почне там.
Човек в САЩ - средата на клипа.
https://www.youtube.com/v/DmAU_veWa6Q
Около 7-ма минута е американската мечта: под мостовете на ЕлЕй и БродуЕй  8)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия