Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Светлото евроатлантическо бъдеще...
juliang:
Е го пак ... спътничетата били шпионски...
Вадиш $500 + $100 на месец и си купуваш кит за интернет, с който ще имаш нет където си поискаш на тоя свят - за това са спътничетата. Бърз интернет при това. За всеки, който има пари да си го позволи. Ако искаш насред Сахара, ако искаш - на борда на кораб в Тихия океан.
montanar:
juliang недей да спориш с радиото ..... нема смисъл .....
Приказва ни некакви глупости де се връзват хора на неговото ниво .....
Да всяка технология може да има двойно предназначение - в случая комуникационно - и какво от това?
Ама ние ш ги прайме шпионски - ама ако тръгнем да се интересуваме кое им е шпионското адекватен отговор няма да има ......
Щото човек с поне малко познания може да прецени че за да има шпионски функционал трябват нужните уреди - а именно камери широко обхватни антени и прочее брамбазлъци а такива на тия дребосъци няма как да има - едва им стига енергетиката и навигацията да носят един рутер .... ама не - ние ш ги изкарваме шпионски - можем и военни да ги изкараме ...... а може и извънземни ......
VITAN:
Риторични въпроси:
1. Защо НАСА изсипа на Мъск технологии и инженери? Гювеч.
2. Защо Пентагона прави оборот на Мъск, а не на НАСА?!
3. Ако не сте наясно с т.1. и т.2, вероятният отговор е, че NOVA и bTV не са ви го казали.
4. Камерката на телефона колко е голяма? С колко мегапиксела снима? За спътник на ниска орбита ти трябва да речем 1000 пъти по-голяма камера. Един фъстък умножен по 1000 дали ще се вмести в малък спътник? Аз залагам на отговор - да. И да нямат камери, разузнаването и комуникациите не е само оптика... Иначе защо Пентагона поръчва музиката?!
Въпросите както казах са риторични и не изискват отговор.
И да има такъв, звучи ли ми неадекватно - забравяме...
montanar:
Витко - а аз залагам на отговора не :)
Явно си нямаш понятие от оптика и как се постигат определени резултати при нея ......
VITAN:
Лъжеш се. Имам. И не залагам само на матрица. Ако трябва да сме честни, в телефона на практика няма оптика - и пак му се получава...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия