Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Светлото евроатлантическо бъдеще...
krasias:
--- Цитат на: EDM electronics в Януари 01, 2021, 11:29:04 pm ---
Ето така е забогатял западът и е натрупал първоначалния капитал. Затова е изпреварил останалия свят. Ще дам пример в наше време: отидете на Боровец и вижте какви имения имат мафиотите. Те не са по-умни от вас, но са се развили материално и технологично много повече. Мога и други примери да дам, но мисля това е достатъчно умен човек да разбере. Говедото нищо няма да разбере.
--- Край на цитат ---
Интересен пример, само дето от него хич не става ясно как тия мафиоти биха дали началото на някоя голяма култура. А още по малко как там ще се родят велики умове и гении.
Аtos:
Краси, все пак времената са несъвместими. Това е пример за създаване на база, материална база!
Въпросният богат престъпник (ако е наркобос) може да си позволи да наеме най-добрите биохимици на света, нали?
Или пък най-добрите IT специалисти и счетоводители, да му изперат парите...такива работи...
Базата е най-важна, после - мотивацията.
Престъпник без база си е чист криминален хайдук. Престъпник с база - крупен бизнесмен.
krasias:
Аз незнам какво сте се хванали с тея престъпници и изроди, като че ли искате нарочно да очерните най светлите умове на планетата. Ти го дърпаш към светлината то те тегли в тъмнината. Ваша си работа, ваше си е и жестокото а може и умишлено черногледство. Мислете както искате и както си можете.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: VITAN в Януари 01, 2021, 08:17:23 pm ---Случайно да знаеш кой е откривателя на парната машина? И неговата история :)
--- Край на цитат ---
Мисля че съм запознат и тази информация съм я споделял тук: https://mazeto.net/index.php/topic,369.msg93760.html#msg93760
Аtos:
Краси, това са фактите, приятелю...ще се повторя - разцветът на всяка една напреднала цивилизация стъпва върху насилие.
Завиден е идеализмът, но той не е приоритет на жестоката, брутална човешка природа...поне досега...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия