Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Светлото евроатлантическо бъдеще...
krasias:
Атос а ти задавал ли си си въпроса защо негрите не са колонизирали Англия и Европа а е станало обратното. Дали не е някаква случайност.
Аtos:
--- Цитат на: krasias в Януари 01, 2021, 10:05:29 pm ---Атос а ти задавал ли си си въпроса защо негрите не са колонизирали Англия и Европа а е станало обратното. Дали не е някаква случайност.
--- Край на цитат ---
Ами...без да искам съм ти отговорил преди да си зададеш въпроса...
krasias:
Това си го дописал сега, беше написал само първото изречение, но основния извод е че трудностите пред човека са основния стимул за неговото интелектуално развитие.
По напред се е развил тоя дето живота му е бил по труден. Ония са имали банани и храна на корем та не е било нужно и да се затрудняват да мислят за каквото и да било.
Аtos:
Разбира се, че е така! Но това не променя факта?
Който е имал по-добро оръжие и по-големи завоевателни амбиции (мотивация го наречи), той се е развил и по-напред!
Това е от зората на цивилизацията ни!
В Африка например е пълно с животни и растения, прехраната на бушмените и досега не е проблем. Една препаска за дрехи, едно копие и толкоз...
Тъжното е, че тези "първобитни диваци" са много повече хора от някои индивиди, които се смятат за "венецът на цивилизацията"...та те нямат дума за собственост, дори...
Радико:
--- Цитат на: Аtos в Януари 01, 2021, 10:00:21 pm ---Радико, в момента пишеш само и само колкото да напишеш нещо - и двамата го знаем...
Не напразно първите техници са били занаятчиите! Занаятчиите се усъвършенстват в райони, където климатът е бил по-суров и се е развивало земеделието (сечива и хитри подобрения), производство на по-голяма гама дрехи, обувки, нужда от по-сериозен лов и съответно - оръжия.
Защо ме караш да ти изнасям лекция за 3-ти клас сега...?
Колкото по-северен е бил един народ в миналото, толкова по-завоевателен е бил...това в контекста например - защо Европа е дръпнала напред...
--- Край на цитат ---
Първо не пиша от немай къде а защото съм убеден в тезата си върху която съм разсъждавал а не да повтарям заучени положения без да съм ги поставил под съмнение.
Значи началото на всичко се нарича ренесанс и думата е италианска, защото началото е там в Италия. Сигурно защото Италианците са били търговци а не завоеватели. Това обаче е друг въпрос. Цялата дъндания е за да те убедя, че Пикси е прав. Нещата идват от умовете а не от благата. Единственото благо което можеш да натрупаш и съхраниш за много време е познанието и то предопределя възхода а не това колко банана си ограбил от Конго защото бананите може и да се развалят докато пристигнеш.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия