Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Светлото евроатлантическо бъдеще...

<< < (22/96) > >>

juliang:

--- Цитат на: технократ в Декември 30, 2020, 09:06:55 pm ---Реалната цена на долара в края на 20 век, тоест по социалистическо време, у нас, е била по малка от тази на лева. Виж това не е било и няма да бъде медийно съобщено никога, щото англоамериканските кравари действат задкулисно и подмолно.

--- Край на цитат ---
Реалната цена се определя от търсенето и предлагането. Доколкото си спомням народа се биеше да намери долари по 3 лева на Магурата, но не съм чул в Щатите да е имало опашки пред банката за български левове.

--- Цитат на: VITAN в Декември 30, 2020, 09:07:19 pm ---След разрухата на 2-рата световна, САЩ са имали 50% от индустрията на света.
Минало, отдавна свършено време.
Та затова....

--- Край на цитат ---
И всички борсови специалисти са идиоти и мързеливци, и търгуват срещу долари по навик?

Радико:
Та като споменах Китай, Китай вече отвя плявата на Америка, за добро или за зло не се наемам да коментирам, но е факт че са напред. Просто света не го е приел все още чисто психологически.  И това напук на логиката на колегите тук.просто въпрос на добра организация.

Аtos:
Радико, постът ти е изтрит не заради съдържанието, а заради подигравката с българския език!!!
Изрично съм ви предупредил за конкретни грешки, които напук игнорирате!

Въпреки всичко, ще ти отговоря...
Сега, не сравняваме кой колониалист е по-богат от друг! Континентът Америка е бил колония, държавата САЩ - никога!
Сравняваме също жизнен стандарт на населението най-вече, а не коя корпорация в коя държава е избрала да си складира и съхранява пасиви и активи!

Хайде сега, покажи ми една държава, която не е притежавала колонии и не е грабила (само не ми спрягай "касиера" Швейцария), която да е по-богата от столетен колониалист и аз ще ти сваля шапка?
Нещо като Уганда, Чехия, Боливия, Мароко, Виетнам, Чили...

П.П. И без разни там богове или други персонажи като Конфуций, Софроний, Инокентий, Колоний, Полоний и така нататък, че пак ще трия!

Радико:
Китай е отговорът.
В момента е най-богатата държава в света.
Ако извадят всички долари от резерва си ще предизвикат световна хиперинфлация. А до скоро са били унищожени като държава колонизирани веднъж от англичани втори път от Японци и Т.Н. тръгват от пълна нула при това на заден ход при Мао. А Къде са сега? Къде ли! Сега са единствените успели да кацнат на обратната страна на луната.

VITAN:

--- Цитат на: juliang в Декември 30, 2020, 10:52:54 pm ---И всички борсови специалисти са идиоти и мързеливци, и търгуват срещу долари по навик?
--- Край на цитат ---
Световната търговия е много глобализирана и към момента много играчи имат интерес долара все още да е световна валута.
Предвижданията са: 2024 >> БУМ !!! https://usdebtclock.org/

--- Цитат на: Радико в Декември 30, 2020, 10:59:39 pm ---Ако от колоний можеше да се забогатее та и до сега да си богат тогава защо Англия не е по богата от щатите щатите са били дефакто повече време англииска колония от колкото са били суверенна държава.
--- Край на цитат ---
1. Омръзна ми да ограмотявам хора от маалата! Няма край... Писаха ти преди, след Втората световна война, основните индустриални центрове са в руини, освен САЩ, който печели всички бонуси от това!
2. Сега пак има колонии. Вече и България е такава дебили и недебили. Но се пипа със съвсем други ръкавици. Съвсем не стоманени. Стоманата е скъпа - има по-евтини заместители, които носят повече печалба.
Бахтало ?!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия