Начало > Новини от света на технологиите

2 пъти по-ниски сметки през зимата?

<< < (19/28) > >>

Bat_Vanko:
Пикси, поисках ти сметки за да видя какво залагаш и как си със цифрите и дименсиите а ти продължаваш с локумите. Толкова ли те е страх да сметнеш нещо. Много ми е интересно как получаваш тези 2% загуби на месец!
Според мен загубите които се получават при съхранението са 5 - 6 пъти нагоре.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Януари 10, 2021, 12:26:06 pm ---Толкова ли те е страх да сметнеш нещо. Много ми е интересно как получаваш тези 2% загуби на месец!
Според мен загубите които се получават при съхранението са 5 - 6 пъти нагоре.

--- Край на цитат ---
Поне от това което съм видял във форума, аз съм един от малкото които си позволяват да пресмятат и директно да дават точна (и в съответната научна номенклатура) информация в коментарите. 2% на месец като се знае енергоотдаването за секунда се изчисляват много лесно, дал съм цялата информация в коментара, при положение че вие не виждате как може да свържете 75 J/s (топлотодаването по цялата повърхност), при 20 см изолационен фибран (дадени по номенклатура), което е половината на 150 J/s при 10 см, как могат да ви помогна в случая. В крайна сметка не сме в училищна стая нали? Щом като мислите по друг начин имате кубатурата на водния резервоар, имате дебелината на изолацията (и нейната номенклатура), имате максималната температура за съхранение на водата и така максималната акумулирана енергия. При дадената информация е съвсем лесно да се изчисли енергоотдаването на секунда на цялата площ (което съм дал) и всъщност което е най-важния показател, а от там за целия месец, има ли смисъл да се обяснява повече?

Това което не съм взел в предвид е че при падане на температурата в храилището, съотвентия топлинен диференциал намалява и с това респективно и загубите намаляват.  Но това се деривативни изчисления и не ми се занимава с тях понеже те само ще намалят загубите а няма да ги увеличат.

Bat_Vanko:
Пикси, моите изчисления са близки до тези на juliang. При 10 гр по ниска температурна разлика аз получавам 200 кубика вода. Енергийните разходи при воден аккумулатор 5 х 5 х 2 м, 40 гр температурна разлика с почвата и 20 см изолация от фибран се получават - 594 W. Аз се досещам от къде ти идва тази 800% грешка (спрямо 75 W), но очаквам да видя ти дали ще се усетиш.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Януари 10, 2021, 07:52:31 pm ---Пикси, моите изчисления са близки до тези на juliang. При 10 гр по ниска температурна разлика аз получавам 200 кубика вода. Енергийните разходи при воден аккумулатор 5 х 5 х 2 м, 40 гр температурна разлика с почвата и 20 см изолация от фибран се получават - 594 W. Аз се досещам от къде ти идва тази 800% грешка (спрямо 75 W), но очаквам да видя ти дали ще се усетиш.

--- Край на цитат ---
Грешката ми е че R -value се цитира при дебелина 1 метър а при мен е 20 см. Като го пусна на калкулатора  (което не съм го правил до сега) ми дава 495 W.  Съгласен съм, че при 20 см, фибран загубите ще са доста големи (при моите изчисления 650%). Тоест, за 4% загуби на месец, ще ни трябва 60 см фибран което ще добави доста повече разходи за изолация, при положение че се рпави само с фибран. С чували перлит, всъщност може да излезе доста по-евтино но не съм правил конструкция по такъв начин, въпреки че си мисля че е възможно.

ppipilica:
И никой не смята парите за изграждането на тоя резервоар, а те хич не са малко. Тва съм го мислил преди 5-6 години и съм смятал и е неоправдан разход, да със сигурност ще се изплати някога но си е крупна инвестиция особено ако наемеш хора да го направят. Е моя малък басейн 32 кубика ми излезе 15000 без системите и облицовката, само изкопа и грубия бетон, пък сметни 50 и нагоре кубици, че и таван, че и безумната изолация дето я мъдрите, интересно на дъното каква изолация ще се сложи.
Тва ако имате двор и излишни пари по-добре две сонди и термопомпена система.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия