Начало > Новини от света на технологиите

2 пъти по-ниски сметки през зимата?

<< < (16/28) > >>

Bat_Vanko:
Не мога да разбера какви сметки си правите - да съхранявате топлина от лятото за зимата ли??? Максимум от днес за утре! Не знам как е по другите места но тука е облачно и мъгливо вече втори месец.
Я по добре се ориентирайте към Капанадзе!

epwpixieq-1:

--- Цитат на: MTM в Януари 09, 2021, 10:30:19 am ---epwpixieq-1  към разходите на подземната инсталация, прибави и покривната.
 И цялата установка, става нерентабилна.

--- Край на цитат ---
При положение че мислите дайте някакви ваши изчисления, най-малко за цени (при положение че не можете за друго, а не само думи. Но явно не четете какво съм написал, (обикновено) всяка къща има подпокривно пространство което става доста горещо за около 3 месеца през лятото. Не като къщите да нямат покрив и трябва да си  го конструирате   ;D Но като чели вие нещо не разбирате установката (поне подпокрвивната) която е всъщност доста елементарна, а в същото време, видимо от коментарите ви, сте спец на Капанздзе  ;D

За да поясня, понеже не обичам да хвърлям само становища, на покрива. минимално ви трябва една тръба минаваща по цялата дължина на най-високата хоризонтално разположена греда. При мен тази греда е дълга 11 м. и тръбата, може да е направена от полиетилен, полипропилен или какъвто си поли**** желаете, та даже тръбата може да е страшно евтина, когато е саморъчно направена от рециклиране на шумящите найлонови торбички от магазина (правил съм такива тръби 1 метър дълги).  Така че за покривните консумативи на инсталацията което е дефакто тръбата се похарчат повече от 100 лева нещо не се прави както трябва. 

По отношение на разходите за движение на флуида, понеже ние движим въздух, поне до топлообменник ( при положение че се прави с междинен такъв) на първия етаж на къщата, не ни трябва водна помпа а въздушна такава като, за себе си, мисля да си направя Тесла турбина да работи във вид на помпа, понеже вентилаторите са доста неефективни.  Отново, според мен е най-добре да се направи ръчно вместо да се купуват готови вентилатори, но както и да се направи въздушната помпа (така да се каже), консумацията на електроенергия, за движение въздуха, е абсолютно минимална ( 30-40 Wh или 10 стотинки на ден, 3 лева на месец) , особено на база на топлинната енергия която се придобива (еквивалентна на 250 - 300 лв)

MTM, изчислете колко енергия пада върху един покрив от 120 м2 (при положение че можете разбирасе) и вижте колко енергия можете да оползотворете при положение че човек има познания и умения и след това си помислете за рентабилност на начинанието, понеже наистина при положение че нямате познания и умения много начинания ще са ви нерентабилни. Но, и тук е тънкия въпрос, при положение че нямате познания и умения, защо си мислите че Кападзе ще ви е рентабилно?

MTM:
Аз разбрах че. Ще загрявате вода от покривното пространство. И топлата вода, ще се съхранява под земята. Лятото топлите, зимата ползвате.
 Това имах в пред вид.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: MTM в Януари 09, 2021, 06:32:07 pm --- Ще загрявате вода от покривното пространство.

--- Край на цитат ---
Това е грешно разбрано. Първо правете разлика мжеду покрвино и подпоркривно пространство като основно коментара започна за използване на подпорквино. Вземете и прочетете какво съм написал в първия коментар на започната дискусия: https://mazeto.net/index.php/topic,11355.45.html (цитирам понеже може и да не го намерите, като гледам правописа и смислеността на изказванията ви):

--- Цитат на: MTM в Януари 09, 2021, 06:32:07 pm ---Цената на това удоволствие ще е няколко тръби, доста копане и добре направен вентилатор (един или два) които ще всмуква въздуха за да го нагнетява в земята.

--- Край на цитат ---
С montanar се съгласихме че складиране във воден резервоар е много по-оптимално отколкото директно земята, а дали този воден резервоар е под или над земята това е дргу въпрос.

--- Цитат на: MTM в Януари 09, 2021, 06:32:07 pm --- И топлата вода, ще се съхранява под земята. Лятото топлите, зимата ползвате.

--- Край на цитат ---
Това е правилно разбрано

MTM:
Много добре съм го написал. Покривно пространство. (под покривка на маса ли, под циглите ли)
 Търсиш под вола теле.  :)
 И няма нужда от фермани. Може и с 2 изречения да се каже.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия