Начало > Новини от света на технологиите

2 пъти по-ниски сметки през зимата?

<< < (27/28) > >>

epwpixieq-1:

--- Цитат на: montanar в Януари 14, 2021, 09:51:40 pm ---Забравяте най важното - калта се меша с козина от пЪрЧ  ;D
Става направо композитен материал :P

--- Край на цитат ---
Всъщност при мой проекти по някой път използвам човешка коса понеже имам достъп до фризьорски салон, а там това е отпадъчен материал, като в зависимост от сезона (за стригане :) ), може да бъде достатъчно суровина.

--- Цитат на: EDM electronics в Януари 14, 2021, 10:03:57 pm ---Гледах един филм за САЩ, правеха насред полето къщи от талашит - материал, който струва жълти стотинки, а цената им беше около 600 000 $. Смятайте за какво иде реч.

--- Край на цитат ---
Вие сериозно ли, само един филм сте гледали ??? Ами вземете и гледайте повече ( ето ви един, но не за къщи, а за строене на ракети: https://www.youtube.com/watch?v=o0fG_lnVhHw&t=7m11s )  но колкото и да гледате ( за къщите ) повечето от тях се правят от талашит, дървени греди и гипсокартон (като само в урбанизиарните райони тези материали се заменят с метални плоскости и метални греди), не знам защо това ви учудва или е новост за вас. Така е било от край време. нищо чудно няма, а и в Русия селските къщи се правят от дърво, като изолацията обикновено не им е добра, а на тези в САЩ ( които сте гледали ) обикновено им се слага сравнително добра изолация та била тя и сламена.

Но усещам че пак има отплесване от темата (както обикновенно), не беше въпроса за типа на къщите а в изолзционните свойства на сламата и за това че тя е евтин изолационнен материал подходящ за определен тип проекти.

tobo1:

--- Цитат на: EDM electronics в Януари 14, 2021, 10:03:57 pm ---...
 Примерно има дрехи, които не изпотяват, а са изкуствени. ...

--- Край на цитат ---

Това ме изненадва, имаш ли линк към производители или е само научна информация още.
Аз си купих някви "термо" фанелки от Лидл - май са нещо подобно, но пак имат 35% памук.

Радико:
Първият такъв плат. Направен още 80те години на миналия век се нарича Гортекст, среща се и като ГорАтекс. После се появи "Симпатекст" и още много други. Напиши в Гугъла Горттекс и ще ти излезе.

tobo1:
Радико, това за което пишеш е материя която "диша" без да позволява намокряне отвън - използва се за обувки и горни дрехи обикновено. Плат който не изпотява (като фамозните найлонови ризи от едно време), мисля че трябва да е друго.

hristo:
Как си представяме Електричеството E:

Между пластините А+ и B- , двата края на проводника: имаме потенциална разлика U[V]=220VDC, това образува ток I[A], който протича през товара R[Om] и е порпорционален на налягането/потенциала U/R.

Обръщаме поляритета т.е. разменяме местата на A+ и B- и посоката на движение на зарядите q=I.t, означени със стрелките. Така CE, ако сменяме бързо посоката може с ниско напрежение 1,5 волта примерно да постигнем голям ток през Съпротивлението R. Вместо да увеличаваме потенциала U[V] за да преодолеем съпротивлението R[Om] и да прекараме желания ток I[A] в товара си. Този ВисокоЧестотен Ток ще наречем Ток на Изместване (Ти) или ток на разместване, така както преди го е нарекъл Дж.Максуел. За разлика от стандартно и банално известния Ток на Проводимост G = 1/R . При тока на Изместване не се съблюдава Равенството (съхранението на енергията) Закона на Ом.

Какво можем да направим - трябва ни Ток I[A] с висока честота на промяна на поляритета си. С който да захраним реотана на бойлера примерно. И това е всичко Енергията изразходена за това А=P.t; P=U.I;A=U.I.t;U=I.R;A=I.R.I.t;A=I^2.R.t Зависи изцяло от мощността P=A/t, която прилагаме P=U.I.F, където F=1/t

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия