Начало > Новини от света на технологиите
2 пъти по-ниски сметки през зимата?
Номак:
тя зимата ще е мека -и ще е 3но по ниска сметката от предходни зими ... :)
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Радико в Януари 12, 2021, 01:07:26 pm ---epwpixieq-1
« -: Днес в 03:02:00 »
От твоя линк ми излиза това:Изглежда използваш някаква извънсистемна единица характерна само за американските търговци.
--- Край на цитат ---
:) това е защото при линка горе, последния симовл ')' не го взема като част от локатора (забележете че е в различен цвят), затова и излиза че няма такава страница. Така постаен работи: https://en.wikipedia.org/wiki/R-value_(insulation)
--- Цитат на: Номак в Януари 12, 2021, 07:47:49 pm ---тя зимата ще е мека -и ще е 3но по ниска сметката от предходни зими ... :)
--- Край на цитат ---
Ами дай боже. Въпроса е че спроед една украинка (астрофизичка: https://www.youtube.com/watch?v=M_yqIj38UmY&t=3s), слънчевата активност ще трябва да намалява и да достигне абсолютен минимум към 2028-2032 г. и да се очаква глобално намаляване на температурите. Кое е вярно ще видим (всички най-малко разбираме от теорий : ). Но е добре човек да е подготвен (както се казва да си купи застрахвока) че в случай на студени зими да не ни свари по пижами :) защото тогава сметките могат и до 3х да скочат, при положение че има постоянно снабдяване разбира се.
Радико:
--- Цитат --- Въпроса е че спроед една украинка (астрофизичка: https://www.youtube.com/watch?v=M_yqIj38UmY&t=3s), слънчевата активност ще трябва да намалява и да достигне абсолютен минимум към 2028-2032 г. и да се очаква глобално намаляване на температурите
--- Край на цитат ---
Малко е по сложно тълкуването на такива изявления защото те обикновенно са твърде двусмислени "по разбираеми причини" та:
Слънчева активност се нарича наличието на "петна" върху слънцето а въпросните петна са зони със по ниска температура. Демек колкото повече петна има слънцето толкова по малко енергия излъчва площта на петната като пи студена излъчва по малко. А около 2030 щяло да има най слаба активност сиреч няма да има петна, т.е. няма да има части от слънцето с по ниска температура демек слънцето ще грее на макс. А някога по нататъка като се увеличи пак активността може и да почне да грее и малко по слабо. Абе чисто и просто и тя ме знае какво ще се случи и приказва неща дето можеш да ги тълкуваш и по единия и по другия начин.
Това ми прилича на оня"гадател" дето винаги познавал пола на децата преди раждане:
Гледал фъргал боб ли що ли и казвал примерно ще бъде момиче ето записвам в тефтера да няма после хър мър. Ама в тефтера пишел момче. И после ако се роди момиче викат глей позна и толкова. А ако е момче:
Ти нали каза момиче що е момче.
Ами така ли съм казал я да видиме в тефтера.
Ааа не! Момче съм казал ето записано е тука. Та така.
технократ:
--- Цитат на: Радико в Януари 12, 2021, 09:31:19 pm ---Малко е по сложно тълкуването на такива изявления защото те обикновенно са твърде двусмислени "по разбираеми причини" та:
Слънчева активност се нарича наличието на "петна" върху слънцето а въпросните петна са зони със по ниска температура. Демек колкото повече петна има слънцето толкова по малко енергия излъчва площта на петната като пи студена излъчва по малко. А около 2030 щяло да има най слаба активност сиреч няма да има петна, т.е. няма да има части от слънцето с по ниска температура демек слънцето ще грее на макс. А някога по нататъка като се увеличи пак активността може и да почне да грее и малко по слабо. Абе чисто и просто и тя ме знае какво ще се случи и приказва неща дето можеш да ги тълкуваш и по единия и по другия начин.
Това ми прилича на оня"гадател" дето винаги познавал пола на децата преди раждане:
Гледал фъргал боб ли що ли и казвал примерно ще бъде момиче ето записвам в тефтера да няма после хър мър. Ама в тефтера пишел момче. И после ако се роди момиче викат глей позна и толкова. А ако е момче:
Ти нали каза момиче що е момче.
Ами така ли съм казал я да видиме в тефтера.
Ааа не! Момче съм казал ето записано е тука. Та така.
--- Край на цитат ---
Правилно Радико, така е с тези гадатели, то и Ванга шарлатани по подобен начин. А какво става с твоят квантов двигател, ще видим ли видео скоро.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Радико в Януари 12, 2021, 09:31:19 pm ---Малко е по сложно тълкуването на такива изявления защото те обикновенно са твърде двусмислени "по разбираеми причини" та:
Слънчева активност се нарича наличието на "петна" върху слънцето а въпросните петна са зони със по ниска температура. Демек колкото повече петна има слънцето толкова по малко енергия излъчва площта на петната като пи студена излъчва по малко.
--- Край на цитат ---
Всъщност нейния модел изобщо не тълкува слънчевата активност на база на петната, а е модел базиран на флуктуациите и динамиката (и от там динамо-модел) на слънчевото магнитното поле: https://www.youtube.com/watch?v=M_yqIj38UmY&t=7m50s
Захарова всъщност показва как използването на соларните петна не е добър модел за изследване на соларната активност (и как дава грешни предвиждания): https://www.youtube.com/watch?v=M_yqIj38UmY&t=13m55s (при възможност гледайте цялото видео и ще разберете идеята)
Не казвам че тези неща трябва да се гледат като суеверие и просто да им се вярва ( както много хора виждат и вярват на всичко което се води научно ), а просто показвам че това е един нов модел, който е взел в предвид недостатъците на предишните модели, и е добавил нещо ново, и така е помогнал да се изолира съвършено нов соларен цикъл, който се появява на около всеки 200 години ( като последния е бил в началото на 19 век ). Като това най-малко трябва да се вземе под внимание когато се говори за по-ниски или по-високи сметки през зимата (при един и същи геогравски район). А най-интересното е, че предполага и летата да са по-хладнички.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия