Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Тръмп срещу Байдън

<< < (33/38) > >>

merlinbg:
Копирам информацията от един от дадените линкове:

"Александър Стамболийски (язовир
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигациятаНаправо към търсенето
Уикипедия все още не разполага със статия с точно това име.

Изберете „Редактиране“, ако желаете да създадете тази статия. Преди това е полезно да прегледате помощните страници, ако все още не сте го направили.
Можете да потърсите името „Александър Стамболийски (язовир“ в други статии.
Можете също така да прегледате азбучния списък, за да потърсите статии с подобни заглавия.
Ако преди малко сте създали тази статия, най-вероятно има леко забавяне в актуализирането на базата от данни. Не създавайте страницата отново, а опитайте сами да я опресните или пък изчакайте малко и я заредете пак.
Възможно е също така страницата да е била изтрита. Ако не одобрявате това действие, можете да се свържете с администратора, който я е изтрил.
Моля, обърнете внимание, че:

текстове с учебно съдържание, готварски рецепти, ръководства за софтуер и други подобни принадлежат към Уикикниги (Уикикниги);
кратки определения на думи е желателно да се поставят в Уикиречник (Уикиречник);
за свободно достъпни текстове (например текстове на закони или пък такива без авторски права) съществува Уикиизточник (Уикиизточник).
Също така имайте предвид, че:

е нежелателно да поставяте текстове със запазени авторски права и каквито и да е текстове под лиценз, несъвместим с лиценза Криейтив Комънс Признание — Споделяне на споделеното 3.0. Такива текстове са в нарушение на политиката на Уикипедия за авторските права и биват премахвани.
ако само искате да изпробвате как работи софтуера на Уикипедия, по-добре си поиграйте в пясъчника"

Не разбрах, каква е важната информация тук? Аз съм глупав, затова обяснявайте, не се притеснявайте... аско може без пяна на устата. Та каква е важната информация в този линк за язовир "Стамболийски", която аз съм пропуснал да прочета и разбера?

Радико:
Това е верният линк:
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%8A%D1%80_%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8_(%D1%8F%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%80)   
Цитат от него:

--- Цитат --- По време на строителството при трудови злополуки загиват 103 души. 
--- Край на цитат ---

nasko:
Радико, доста "избирателно" пускаш информацията. Толкова ли мразиш България???
Сравни и това, смятано от 1954 година до сега:
Водосборната област на язовира е 1478 km2. Водохранилището му разполага с:

завирен обем – 205.5 млн. m3;
    полезен обем – 200 млн. m3;
    най-високо водно ниво – 190.75 m;
    най-високо работно водно ниво – 185 m;
    най-ниско работно водно ниво – 164 m;
    обща залята площ – 17 km2.

Язовирът напоява около 400 km2 обработваеми земи в Дунавската равнина („Росишка напоителна система“). Под язовирната стена е изградена ВЕЦ „Росица“ (7000 kW), по главния напоителен канал – ВЕЦ „Росица ІІ“ (2500 kW), а при село Михалци – ВЕЦ „Росица ІІІ“ (243 kW).
Ако язовира го нямаше, дали от недохранване жертвите нямаше да са повече?
Иначе хора загиват и по пътищата.
Защо изобщо трябва да се строят пътища????

krasias:
Насе, Насе идея си нямаш явно че това всичкото е правено на ръка, не е имало никакви машини по това време. Робски труд.

nasko:
Знам Краси от първа ръка.
Баща ми на времето е бил трудовак на пътя Добринище- Гоце Делчев. Разказвал ми е как се проправя път в скалите с две голи ръце, чукове и секачи. А вечерята е била на тъмно, да не се вижда червясалото сирене и мухлясалия хляб...
И са го уволнили по-рано, защото е заболял от язва, дето малко по-късно е бил на смъртно легло!

Но да отидем и в по-ново време.
След настъпилата "демокрация" и развала на ТКЗС, защо нашите "освободители" не изпратиха помощ на България кораб, натоварен с дребна селскостопанска техника (за да има селяка с какво да обработва малките си земи), а кораб някаква си царевица???
Всички беди на българина са от безхаберните и продажни власт имащи, при всеки строй!
Сега дали сме много "цъфнали"???

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия