Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Тръмп срещу Байдън
Радико:
--- Цитат на: plcsoft в Февруари 14, 2021, 06:18:53 am --- Направи ми впечатление обаче външният му вид. Беше значително запазен за годините си и в добро здравословно състояние. Явно не беше водил чак толкова лош живот какъвто го описваше, но както и да е.
--- Край на цитат ---
Знарш ли и аз имам такива впечатления, но не съм ги споделял тук във форума защото съм сигурен, че ще ме освиркат.
Когато жена ми беше координатор във "Лепше праца сме изпратили и посрещнали доста хора от и за Чехия. Всички се прибираха със много по свеж външен вид. Когато посрещнеш такъв човек на автогарата в София просто много бие на очи. Дори и от една доста по близо до нас във социално положение Чехия.
krasias:
--- Цитат на: juliang в Февруари 13, 2021, 08:08:28 pm ---Витане, сещаш ли се що кражбА беше по соц време? Или ще отречеш?
Всеки влачеше каквото свари откъдето може. Готвачите крадяха от столовата, старшинките крадяха одеалата, кубинките и ваксата за обувки, шофьорите продаваха горивото от камионите, крадяха се тухли и цимент от строежите...
И по-стршното е че директора на държавното предприятие не му дремеше много... бюджета ще му даде каквото му е необходимо в края на годината.
--- Край на цитат ---
Ами крадеше се щото и много от нещата нямаше откъде да се купят. Седемдесетте години през соца си беше жива мизерия, още помня учителя ми по математика как веднъж преди да свърши часа ни помоли да му намерим електроди за електрожен. Каза вашите родители работят в заводи и всеки има и може да си вземе електроди а аз съм учител нямам откъде да взема а и не се продават. Още помня как ходих и до директора на Токоизправители Перник щото никъде не се продаваха стрелкови волтметри и амперметри просто легално да си купя защото само там имаше но ми беше отказано.
juliang:
Краси, а защо нямаше? Ми щото по документи плана беше преизълнен, а на практика нищо нямаше произведено. Имахме хиляди заводи и цехчета, толкова ли не можеха да проивеждат волтметри или електроди?
Радико:
--- Цитат на: juliang в Февруари 14, 2021, 11:00:38 am ---Краси, а защо нямаше? Ми щото по документи плана беше преизълнен, а на практика нищо нямаше произведено. Имахме хиляди заводи и цехчета, толкова ли не можеха да проивеждат волтметри или електроди?
--- Край на цитат ---
Юлияне мисля, че е излишно да обсъждаме всичките идиотски положения на това идиотско време когато над всички стояха и управляваха стветските Идиоти. Във страната на лудите нормалния го имаха за луд. Формата на пирамида е много устойчива когато става дума за разплащателна система. Но когато става дума за система на управление. Тогава този който взима решенията еднилично и само той. Той се оказва най отдолу защото всички чакат на него да вземе решението и пирамидата се оказва че е със върха отдолу а с основата отгоре. Страшно устойчива фигура съвсем очевидно. Мисля че без помощта на черна магия не може да остане стабилна. И историята го доказа.
nasko:
Добре. Да поспамя и аз още малко. По въпроса за кражбите.
Да, при соца се крадеше. Но по колко???
Сравняваме с кражбите при "демокрацията".
Завършва първи основен ремонт на блок 3 на ТЕЦ Бобов дол след "продажбата" му на Ковачки. Попада ми в ръцете отчетените разходи по ремонта. И както при всички досегашни основни ремонти сметката е към 3 милиона лева.
Какви 3 милиона, какви 5 лева???? Като непрекъснато съм там и виждам, че се прави основно профилактика на съоръженията! Отваряне, почистване и затваряне.
Основните разходи при основните ремонти са за подмяна на тръбни конструкции- наричат се екрани и паропрегреватели. Това са десетки или стотици тонове дрбелостенни и температуро устойчиви тръбни конструкции.
Предполага се че всеки има нещо на раменете си, сравнявайте кражбите в двата случая!
И вече по темата:
Экстренный выпуск. Трамп оправдан! Обращение Трампа к народу
https://www.youtube.com/watch?v=Qp7k0i2ftq0
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия