Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla
Енергията на вакуума е на 15кХц?
Seeker:
--- Цитат ---......... Второ, тук имаме вакуум и метални проводници, а не силиций и разни полупроводници, което ще рече, че имаме скорост на електроните, приблизително, като тази на светлината..............
--- Край на цитат ---
Скороста на електроните в лампите е около 15 - 25 хил.км/сек , и зависи от ускоряващото напрежение и разстоянието между електродите. При удара в анода се гаси тази скорост, а анода започва да се загрява. Затова има лампи с водна риза на анода ( за големи мощности). Има един руски академик с фамилия Месяц, той е открил лавинното отделяне на електрони от катода при ниско анодно напрежение, за да се увеличи тока през лампата , без да се ускоряват излишно електроните.
Ако си направиш труда да поднесеш магнит към лампата , така че магнитните линии да са по оста на лампата, ще чуеш характерен звук от говорителя, а ако си на тъмно - ще видиш през отворите в анода различни цветни светлини в междуелектродното пространство. Ефектите са наблюдавани на лампа EL84.
vitan:
--- Цитат на: Dex в Юни 23, 2010, 11:31:48 am ---......а на електроните им трябва милиардна от секундата, за да стигнат анода.
--- Край на цитат ---
Ти го каза.
Сигурно не си виждал поне в Нета, че лампите имат собствена индуктивност. А при някои (радарите) изобщо не се пренебрегва. За учебници не споменавам. Че трафовете и бобините също имат, както и разсеяна такава (паразитна)...
Без конкретна схема и какво точно правиш си е губене на време. Страхувам се обаче, че на тема електроника (а и изобщо) не говорим на един и същ език. Което прави дебата безмислен.
Dex:
Лампата е 6Н3П http://www.magictubes.ru/sprav/pdf/6n3p.pdf
Даже и да имат индуктивност лампите, това не обяснява нищо. Тази индуктивност е пренебрежимо малка и задържа нищожно количество енергия, което съвсем не може да обясни времето на силния сигнал. Теорията ти издиша.
Забравих да обознача кондера в катода. Капацитетът му е 1000 микрофарада.
Оправи си линка, като сложиш интервал преди http-to!
staria_jak:
С презумцията, че малко ме няма в английския и че може да греша ще пусна този пост.
Винаги съм бил превърженик на по реални модели за добив на свободна енергия, Т.е. неща, който може да се обяснят с по-прости и научни методи.
Чували ли сте "Langmuir waves" и аз не бях чувал докато не се разрових из нет-а за да разбера, какво точно представляват тия магически 15кхц.
Оказва се, че плазмата осцилира, създава електромагнитни трептения и то точно в тоя диапазаон. Във википедията има обяснение на тези вълни на английски и малко ме затруднява това. Показани са 9кхц трептения на студения електрон, но след като се разрових се оказва, че потоците плазма в "токамак" (реакторите за термоядрен синтез) осцилират с 15кхц, т.е. електроните и йоните в плазмата осцилират с толкова. Което ме навежда на мисълта, че слънцето си е съставено от плазма и редовно си ни обстрелва с нея.
Самият Тесла казва, че енергията всъщност идва от слънцето.
Все пак когато експериментирал с устройствата си е засякъл сигнал от космоса, който всъщност е бил от някое космическо тяло.
Ще очаквам вашите мнения!
Dex:
Добра информация. А случайно да се споменава, дали това е основна честота или някой хармоник. Има ли хармоници или честотата е една? Можеш ли да кажеш точната честота, защото се съмнявам да е точно 15 Khz.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия