Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.

Подслушване на телефони

(1/11) > >>

Номак:
Имам усещане че телефона ми се подслушва/чете от юродеци.след като установих че компа ми се чете от недоброжелатели,има индикации че и мобилния ми се преглежда!
Как може да се предпазим от подслушване - с какъв телефон може да се чувстваме сигурни . темата е адресирана до професионалистите,моля да изкажат мнение и препоръки!
Хуавей ,мислите ли че е сигурна марка,с трудно хакващ софт.?

montanar:
Векторе ти случайно да не си пазител на тайните на картона че така си се притеснил?  ::)

dmitarp:
че китайците го следят, следят го, гоогле също го следи, а що не си търси правата това момче, не знам. И китайците и американците може да ги съди за следене, има такива прецеденти в Европа вече.

EDM electronics:
Имам един съученик, него постоянно го преследват американски хеликоптери от ЦРУ, той чува звука на витлата на хеликоптерите и винаги е нащрек.  ;D Дори споделя, че най-вече вечер, като спял и хеликоптерите на ЦРУ го сканирали и послушвали.  ;D

Знам и много истории на такива, дето извънземните ги подслушват и дебнат само да заспят.  :D

Колеги, първо си отговорете на въпроса, какви мотиви имат, за да ви подслушват?
Пари ли имате много, бизнес ли развивате и застрашавате олигархията, политтрегер ли сте?
Ако едва връзвате двата края, кой е тоя лудия дето ще ви подслушва, освен да е по-луд самия той? - друго обяснение няма.

Не виждам с какво е интересен един форумец, който общо взето се занимава с глупости /най-общо казано/ - лепи съпротивления и кондензатори на една платка - бахти сериозната причина.  ;D

Ако много сте задълбали в конспирацията и постоянно четете такава литература, нищо чудно американските хеликоптери от ЦРУ да закръжат около главите ви и постоянно да ви преследват.   ;D До там я докарват тия.

Като пресен пример мога да дам един наш мимолетен съфорумец, който се появи за кратко, надъхан да открие СЕ, бивш основател и създател на форума  XNETBG.NET - Портал за Конспирации, Уфология, Мистика, яко го хапеше кучето от информация за извънземните /чел съм цели 2 негови книги, нали и аз съм уфолог  ;)/ и последствията  - два опита за самоубийство и тотална загуба за смисъла на живота.

Та, внимавайте какво усещате, дали действително някой ви подслушва или сте оприличили евентуален шум в слушалката, пукане, модулация и т.н., като действия от хеликоптерите на ЦРУ.  :D  ;D

juliang:
Прихващането на сигнала между телефона и клетката е възможно, но ... изисква доста ресурси да се разкодира самия разговор. Същото важи и за потока с данни. Не че не е възможно, но просто изисква пари, оборудване, хора ...
По-нататък пътя на разговора е изцяло в системата на мобилния оператор. Човек с подходящото ниво на достъп може да подслушва всичко, но хората с такъв достъп са малко и всяко "включване" се следи. Едва ли някой с такъв достъп ще го ползва да слуша ей тъй, без сериозен повод.
На практика всички модели телефони ползват един и същ алгоритъм за осъщетвяване на връзката, така че няма никакво значение какъв телефон ще се ползва.
Вайбър осигурява криптиране на връзката, така че може да се приеме че има още един слой сигурност, но за параноици не е подходящо - ако някой може да хакне комуникацията на телефона с клетката, няма сила която да го убеди че не може да се хакне и крипирането на вайбъра....

За най-параноичните предлагам да си пишат съобщенията на хартия, след това да ги снимат с камерата на телефона и да пращат снимката като .rar архив, защитен с парола по вайбър :) По-талантливите могат да си напишат сами някаква проста програмка (щото всички платени ще са хакнати по тяхната логика), която да "нареже" данните от снимката на парченца и по някакъв известена само на пишещия алгоритъм да разбъркват байтовете преди да я пращат.

Другия вариан е да наблегнат на езика на племето Навахо и да комуникират с него. Варианта се е доказал още през втората световна война :) Сигурен съм че дори и гугъл транслейта не предлага онлайн превод от този диалект.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия