Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Инфрачервен Керамичен Нагревател - Направи Си Сам
Михаил Кузмов:
Ако и това не внася яснота в удобствата на IR отоплението, няма смисъл да пиша повече. Всички имате по нещо положително в знанията, но не и комплексно.
Радико:
Кузмов това е на ток вярно малка първоначална инвестиция, но после идва нанагорно.
Има инфрачервени излъчватели на вода, сиреч на парното. Дали на котел дали на термопомпа няма значение. Определено цента после при експлоатацията излиза доста по приемлива, във пъти даже.
krasias:
Бат Мишо, това е толкова старо че си нямаш на идея. Като начало беше военна технология, руснаците още преди 30 тина години си отопляваха подводниците с това. Само че тогава беше под формата на въглеродно платно плетено от нишки.
Михаил Кузмов:
Не съм пледирал за новост! Това от снимката е поне на 7 години. Отказах се от централно отопление защото ми лягаше по скъпо. Там в горният десен ъгъл с червено съм написал 340W. В същото помещение имам климатик от най висок клас, поне когато го купих беше така. Той харчи в нонстоп режим мин. ок. 600W. В целият апартамент имам монтирани 880W от тези карбонови IR. Всички ползвам само при люта зима. В най отдалечените ъгли където студа е най голям се образуваше кондез. На тези 2 места поставих по два отрязъка под ъгъл. Така приключих с кондеза и бъдещ мухъл.
Най важното което не отбелязвате, висока ефективност на IR излъчване не се постига с каквото има под ръка. Да всички нагреватели излъчват IR в различна степен, но ефекта се състои в преодоляването на запрашен въздух облаци и т.н. и нагряването в малка дълбочина на предмети, тела. Пак прочетете статията внимателно. Аз меря, за това твърдя че написаното е вярно. И най на края, преди 1989та работих успешно по IR комуникация 1 година, след което колектива получихме патент. Както и да е, минало бешало!!
https://www.viessmann.bg/bg/vitodens-100-w-2019.html
Ето това си монтирам сега в къща с РЗП 285 кв.м.
А догодина и соларна система!
Радико:
--- Цитат --- Най важното което не отбелязвате, висока ефективност на IR излъчване не се постига с каквото има под ръка
--- Край на цитат ---
Къде прочете, да твърдя, че се постига с каквото има под ръка?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия