Форум > Препратки, сайтове, източници

А знаехте ли, че/защо....

<< < (84/85) > >>

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Днес в 09:38:26 am ---Искал източници......
Ето ти източници: https://www.tiktok.com/@shali1172/video/7560986745953717511

Чуй го от американец специалист по Източна Европа, назначен за копой-контрольор в правителството на Елцин, който познава много добре характера на Русия и САЩ.

Той да ви даде обяснението на генезиса на конфликта в Украйна, не руснаци да ви го казват.
Ама няма просто какво да кажеш, ще си премълчиш. Няма да ти е приятно, да чуеш истината, различно от това което те облъчват нашите медии в които канят само мижитурки.

--- Край на цитат ---
Търся видеото в оригинал, защото доколкото успявам да хвана има доста разминаване между това което говори, и това което се превежда. Засега не мога да го намеря, но ще продължа търсенето.
И щом смяташ Сакс за такъв специалист, можеш да изгледаш това негово интервю: https://youtu.be/UiNwxAwi_SM
и да ми кажеш дали одобряваш това което казва за присъединяването ни към еврозоната, за ваксинацията, за пътя на България като цяло? :)

Михаил Кузмов:

--- Цитат на: VITAN в Днес в 10:11:17 am ---Още в древна Гърция са знаели, че демокрацията на практика е... олигархат!

--- Край на цитат ---
За първи път срещам толкова глупаво определение на демокрацията!

VITAN:
Древна Гърция:

Тирания/Деспотизъм == Деспота се съюзява с народа срещу олигархията.
Демокрация == Олигархията се съюзява с народа (срещу деспота) и управлява от негово име, но за своя полза.
Анархия == няма да обяснявам какво е.

Народа НИКОГА сам не е управлявал. Азбучна истина. Затова си има управляващи... във всички времена,
изключая най-най-древните.

П.п.
Нима в "демократична Америка" не управлява олигархията? Сиреч тия, които печатат парите + новите IT олигарси?!
Или управлява народа?!
Д,Б!

juliang:

--- Цитат на: VITAN в Днес в 02:07:56 pm ---Народа НИКОГА сам не е управлявал. Азбучна истина. Затова си има управляващи... във всички времена,
изключая най-най-древните.

--- Край на цитат ---
Хубаво е да провериш кой е бил "народа" в древна Гърция - кой е имал право да гласува примерно.
Аз лично съм категорично "за" да се въведе някакъв ценз за да може да определяш посоката в която да се движи държавата. Дали ще е имуществен, дали ще е образователен - нямам претенции. Но има хора, които не трябва да имат право да гласуват.

Единственото което знаят едни "тъмнозелени" съграждани на всички знаем кого е "Дай!". Но когато му кажеш "А ти какво даде?" почват да се скатават.

И да няма неразбрали - под "имуществен ценз" имам предвид човек да е платил някакви подоходни данъци примерно. Под "образователен" - да може да чете.

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Днес в 03:31:38 pm ---Хубаво е да провериш кой е бил "народа" в древна Гърция - кой е имал право да гласува примерно.
Аз лично съм категорично "за" да се въведе някакъв ценз за да може да определяш посоката в която да се движи държавата. Дали ще е имуществен, дали ще е образователен - нямам претенции. Но има хора, които не трябва да имат право да гласуват.

Единственото което знаят едни "тъмнозелени" съграждани на всички знаем кого е "Дай!". Но когато му кажеш "А ти какво даде?" почват да се скатават.

И да няма неразбрали - под "имуществен ценз" имам предвид човек да е платил някакви подоходни данъци примерно. Под "образователен" - да може да чете.

--- Край на цитат ---

Най-малкото ти имаш моралното и образователното право, да даваш мнение, кой трябва да определя посоката на държавата, като се има предвид позицията ти, да станем мултиорганен донор на Еврозоната.

Според законите на икономиката, ако дългът на една държава надхвърля 125% от БВП, то тя не само е фалирала, но и не може да излезе никога сама от фалита - Хитлер капут дет съ вика....

Повечето държави от Еврозоната са с най-малко 100% дълг / БВП, много по-зле дори от дълговата криза в САЩ, като там съотношението е 80%. Франция е на 130%, Германия над 100%, а Италия 150% - отдавна е в ранимацията на командно дишане и в мозъчна кома.

Сега искат ние да влезем, защото нашият дълг е все още 40%, но се увеличава геометрично с 500 мил. НА СЕДМИЦА!
Т.е. смотания евроатлантик с плиткия мозък, необразования, държи ние да станем кредитори на дългови облигации на Франция и Италия, които никога няма да ни осребрят, защото сигурно ще фалират, вместо да се отърве държавата от пикливото евро и да купи инвестиционно злато чрез ЦБ.

Толкаво тъпа система си, че думи нямам да опиша, затова и нямаш 2 лв. настрана в джоба си.

Трица няма у гъзъ си, акъли за финанси дава и политика.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия