Автор Тема: Как да направим СЕ БЕ  (Прочетена 12570 пъти)

Неактивен nasko

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 81
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #15 -: Септември 20, 2020, 10:28:46 pm »
...ако ставаха така нещата...
Добре де, нека Q-фактора е скромното число 10.
Няма да се използва първи траф.
След кондензатора вторият траф да е 2300/230V. Така бихме получили 10 пъти по-голяма мощност от входната....
Ама при последователен резонанс и висок Q-фактор входните токове са страшни...

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 023
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #16 -: Септември 21, 2020, 04:03:36 pm »
   Понеже бях споменат по-горе, нека да дам допълнителни разяснения, за които съм разбрал от хора, ползващи СЕ-то. Интересното е, че повечето от тях не обясняват съвсем ясно какво точно са направили. Най-просто резонансното СЕ бих го обяснил така - имаме трансформатор с три намотки:
   1. Захранваща.
   2. Резонансна, свързана с кондензатор.
   3. Товарна.
   Нека като за начало нямаме товар и в захранващата намотка токът е 10А. Нека при това положение токът в резонансната бобина да е 30А. Така имаме определен ампераж (или ампер-навивки), който се променя във времето като така създава променливо магнитно поле, т. е. напрежение. За да запазим това напрежение същото трябва този ампераж да остава все същия. Това означава, че като включим товара трябва да увеличим и тока от захранването за да компенсира размагнитването, причинено от товарния ток. Получава се нещо като стандартния трансформатор - амперажът (ампер-навивките) от захранването е равен на ампеража на товара плюс ампераж за създаване на магнитното поле. Въпросът е, може ли създаването на ампеража на захранването да става с колкото се може по-ниско напрежение? Защото ако захранващото и товарното напрежение са почти равни едва ли ще получим СЕ. Това което Христо предлага е обикновен последователен резонанс. Същото предлага и Громов, прилагам файл. Според мен още по-добри резултати ще се получат при паралелен резонанс, захранен с последователен резонанс, т. е. трябва да имаме комбинация от двата резонанса. Това е моето мнение, измислил съм вече електрониката, бобините са навити, кондензаторите са ми малко големички и затова мощността ще е по-малка. Но ако принципът работи ще се правят кондензатори с по-малък капацитет.

Неактивен krasias

 • Специалист
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 032
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #17 -: Септември 22, 2020, 09:33:49 am »

А Тайната на нашия философски камък СЕ БЕ става дума за банален (дръжте се за да не паднете от стола пак от смях) Резонанс от Уикипедия, свободната енциклопедия : Резонанс във физиката (на френски: résonance) е явление, което настъпва при изравняване на честотата на външната сила с честотата на собствените трептения на системата и се изразява в рязко нарастване на амплитудата на принудените трептения https://bg.wikipedia.org/wiki/Резонанс/.
И по точно нас ни интересува Електрически Резонанс, който възниква в RLC Трептящ Кръг.

Резонанс на напреженията
1.Забелязваме, че тока I[A] минава без изменение, през трите елемента от Трептящия кръг а именно Товара, R[Om], Индуктивността L и Кондензатора C.
2.напрежението UL върху индуктивността е равно на напрежението UC върхи капацитета (кондензатора) и е Q(10-100) пъти по-голямо от напрежението на генератора с който захранваме RLC кръга. Обикновенно Q варира от 10 до 100 за Трептящ кръг с обикновенни стандартни елементи.
3.Това е теоретична схема!, при която съпротивлението на товара R за удобство на изчисленията и формулите е приведено към първичната верига.  Реалната схема е пак с втори мрежов изходен трансформатор и Резонансен C[uF] кондензатор, свързан последователно на първичната намотка на изходния трансформатор.

Схема на Вътрешностите на Черната Кутия, която преобразува 110 на 220 волта.
Виждаме че освен стандартен разделителен трансформатор 220/220 вътре имаме само още един елемент (кондензатора C) последователно вързан на входната намотка на трансформатора, който е втори в целия модул заедно с първия автотрансформатор или трансформатор, който е понижаващ обяснен в началото на темата.
hristo още преди доста време ти казвах че в трептящия кръг резонанс няма, но ти изобщо не искаш и да помислиш и непрекъснато и не само ти повтаряте като папагали една и съща грешка. Та реших да ти обясня и то по възможно най елементарния начин къде е грешката тук и защо няма никакво СЕ. Значи взимаш един чук отиваш при някой мост и почваш ритмично да чукаш по моста, какво всъщност правиш, в моста има огромна но спяща потенциална енергия. Та точно тая спяща енергия се опитваш да събудиш посредством чукането, тоест вкарването на малки количества енергия в системата да възбуди голямата енергия. Ако прехвърлим сега това в трептящия кръг какво получаваме трептящия кръг е чука и ти оптимизираш работата на чука ама нямаш МОСТ, не въздействаш върху друга спяща енергия и НЯМА РЕЗОНАНС......

hristo

 • Гост
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #18 -: Септември 22, 2020, 10:26:39 am »
EDM electronics Сещам се за едно по-просто обяснение, след като прочетох материала предоставен от Иван Димов. Трансформатора втория изходния с Индуктивността L - като съпротивление пречи на тока да преминава. С кондензатора C при резонанс, нулираме тази индуктивност на първичната намотка на трансформатора и остава само малкото активно съптротивление на намотката през което можем да пуснем ток, който да се трансформира на изхода. Важен е тока не напрежението, защото при ниското активно съпротивление на намотката тока ще протече при много по ниско напрежение - мощност която подаваме на входа, както изяснихме в началото, че мощността е произведение на тока по напрежението. Така с един трансформатор и резонанс на първичната му печелим COP=2-3, като при климатика.

<a href="https://www.youtube.com/v/U-BY0kUEmis" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/U-BY0kUEmis</a>
РЕЗОНАНСНАЯ ЭЛЕКТРОTEXНИКА Мельниченко 1996

Иван Димов и krasias и двамата сте прави, скритата енергия (енергията на нулевата точка ZeroPoint Energy ambient energy околна енергия) я търсим във вакуума, който според съвременната физика на Айнщайн се оказва, че не е празно пространство само, както е според класическата електротехника писана преди 100-200 години, а е бъчкан с енергия, която обаче е спяща, скрита и с резонансен Трептящ Кръг ние просто се включваме към този скрит енергиен източник, който е навсякъде около нас и в нас, както въздуха, ефира. Така ми е удобно да си мисля другото подобно обяснение от Смит е по реалистично т.е. не е толкова абстрактно, който твърди, че на Земята има огромен магнитен потенциал, който обаче е постоянен (потенциален) не се изменя много и затова не можем да го ползваме. С резонанс ние просто развълнуваме това магнитно поле и създаваме магнитни вълни, които можем да уловим и превърнем в полезна енергия. Има и огромно електростатично поле +360 000 волта създадено от Слънцето ни в стратосферата т.нар Йоносфера, което ни обгражда с потенциал над 100 волта на метър височина и расте със височината например на 1000-2000 метра надморска височина тази потенциална енергия е много по-голяма във планините и населените места там. Остава само да се направи ел.устройство подобно на принципа на действие на модифицирания хидротаран на марухин работещ с налягане, което да работи с тези потенциални енергии, като ги преобразува в движение - кинетична енергия, която вече можем да използваме.

Прикачам материали от А.Мельниченко и негови публикации в научно-популярни издания за Резонансна Енергетика - Елетротехника от 1996-1998 десет години преди публикацията на Громов, който разкри колко е просто СЕ БЕто на този принцип Резонанс.

Неактивен krasias

 • Специалист
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 032
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #19 -: Септември 22, 2020, 10:43:38 am »
скритата енергия (енергията на нулевата точка ZeroPoint Energy ambient energy околна енергия) я търсим във вакуума, който според съвременната физика на Айнщайн се оказва, че не е празно пространство
hristo, пак си фантазираш и омесваш и оплескваш нещата, няма никаква спяща енергия във вакуума НЯМА, това са пълни измислици на хора които не знаят какво е това НУЛЕВА ТОЧКА.

Неактивен Bat_Vanko

 • Сериозен Експериментатор
 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 182
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #20 -: Септември 22, 2020, 02:33:58 pm »
     Принципно полето е нещото от което може да се получи повече енергия от вложената. Дали това ще е гравитация или магнетизъм няма значение, но с тънката уловка че това поле трябва да бъде създадено от природата. За гравитацията на всички е ясно че още дълго време ние няма да можем да я контролираме и създаваме. Думата ми беше за магнетизма -  това поле трябва да бъде от постоянни магнити. Сега ако беше тука Монти щеше да се закачи че и то е създадено от човека при изработката на магнита. Е да ама не точно... По подобна схема може да се изработи и тяло което да създава гравитация (но принципно не и със сегашните ни възможности). Един добре изработен и мощен постоянен магнит не може да бъде унищожен или изтощен със слаби импулси с обратен поляритет. Не може да бъде унищожен и при създаване на сила на отблъскване от друг магнит - просто поради различното естество на процесите. По Закона за Запазване на Енергията се получава обратна реакция, но тя се поема от създателя на енергията, а това в случая е природата.
     Не така обаче стоят нещата при създаването на полета от човека - както е при трансформаторите. Там и правата и обратната реакция минават по един и същи магнитопровод и при едни и същи условия. И основното е че влияят на една и съща намотка а това в абсолютно всички случаи е вторичната. Няма значение какъв ток и какво напрежение минават през първичната - важното е каква разлика на полетата създават във вторичната. Защото точно тази разлика създава индукцията. И отново според ЗЗЕ обратната реакция се поема от създателя на енергията, но за разлика от първият случай сега това сме ние.

Неактивен epwpixieq-1

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 375
 • Пол: Мъж
 • e^(π*ι)+1=0
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #21 -: Септември 22, 2020, 03:04:01 pm »
Има и огромно електростатично поле +360 000 волта създадено от Слънцето ни в стратосферата т.нар Йоносфера, което ни обгражда с потенциал над 100 волта на метър височина и расте със височината например на 1000-2000 метра надморска височина тази потенциална енергия е много по-голяма във планините и населените места там. Остава само да се направи ел. устройство подобно на принципа на действие на модифицирания хидротаран на марухин работещ с налягане, което да работи с тези потенциални енергии, като ги преобразува в движение - кинетична енергия, която вече можем да използваме.
има го този потенциал, особено когато се "осъзнае" че въздуха е диелектрик, и като всеки диелектрик той "набира" електрически потенциал/напрегнатост през пространствената си структура.  Но това изобщо не е като да вземете 2 проводника и да ги разделите на 1м височина и да си мислите че ще изкарате 100 V ( забележете че не коментирам електронния по-ток, който е малък). Потенциала се явява между две плочи, всяка от 1 м2 площ, на височинно разстояние от 1м. Вижте ако вдигнете горната плочата на 150-200 метра, а другата плоча ви е земята, тогава е друго, просто защото енергията от релативното движение от "бомбандирането" от частиците върху по-високата плоча ще даде добър потенциал за достатъчно електрони да започнат да се придвижват от земята към високата плоча.

Разбира се при такива установки проблема винаги кой може да си позволи да направи такава ел. централа без движещи се части. Даже и да живеете във планините 100-200 метрова структура винаги се забелязва. От друга страна предполагам че винаги може да се помисли за балони както е правил Плаусон:
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwi7zoPF2fzrAhXyuXEKHZISBhwQFjAMegQIARAB&url=http%3A%2F%2Fwww.mareasistemi.com%2FDIDATTICA%252027%2FHermann%2520Plauson%2520%2520Conversion%2520of%2520Atmospheric%2520Electricity%2520%2528Articles%2520%26%2520patents%2529.htm&usg=AOvVaw3xmqd8R0TiJjxnE0i7T6rU
или най-лесно може да имаме метални покрвиви по къщите и стабилни кабели до земята които да отиват във кондензаторни банки, като във веригата има и разрядник (точно както го е показал Тесла във патента си), въпроса обаче е че трябва да се положи много старание да се елиминарт острите ъгли по констукциите за да нямаме коронни разряди.

Интересното е че през зимата (студен въздух) този тип енергия протича по-свободно през диелектрика отколкото през лятото, и това е било забелязно още през далечната 1799г.

Неактивен бай Теню

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 436
 • Чем больше узнаю людей, тем больше нравятся собаки
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #22 -: Септември 22, 2020, 07:22:09 pm »
Ама само това ли ви идва на ума за СЕ, Баа си и умните де си 4укате акъля ве4е над 10 лазарвика, та 4ак ни омръзна да ви слушаме

hristo

 • Гост
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #23 -: Септември 23, 2020, 06:32:50 am »
Според мен, масово всичко започна след фиилма Free Energy: The Race to Zero Point (1997) 1h 50min | Documentary | 1 June 1997 (USA)
<a href="https://www.youtube.com/v/hEND8dlUp1Y" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/hEND8dlUp1Y</a>
Където за пръв път видяхме доста новини за свободната енергия, като електромобила на мошенника Troy Reed https://www.youtube.com/watch?v=hblfEpCaCFc и други такива..
Има възможност да си включите субтитри от телевизорчето под картината в дясно и до него от зъбното колелце да си включите автоматичен превод на субтитрите на български, за не английско говорящите.
Другото което може да СЕ каже е че при резонанс имаме псевдо свръхпроводимост с която намаляваме съпротивлението Z[Om] на товара R от индуктивен характер, било то трансформатор първичната му или електромотор. Реално така с неутрализиране на самоиндукцията в трансформатора или електромотора и можем да увеличим КПД на използване на ел. енергия при електромотори и трансформатори и да използваме по-ефективно ел.енергия, която подаваме към тях. В електромотори и трансформатори ни интересува тока I[A], който подаваме. Tой зависи от напрежението U[V], което подаваме. A напрежението зависи от съпротивлението на товара Z[Om]=R + jX за индуктивни товари където jX=Омега * L и целта е да неутрализираме тази имагинерна съставка с добавянето на кондензатора C последователно на товара от индуктивен характер, защото C=-1/Omega * C и действа като отрицателна индуктивност ако намалим съпротивлението Z[Om] на товара можем да намалим напрежението U[V], което му подаваме и от там и мощноста P[W], която консумираме за да свършим същата работа ни е необходим същия ток I[A], но генериран при значително по ниско съпротивление. Ох стана мн.сложно оплетох се с обясненията си още спа сутрин и пиша глупости докато спя, ще преоткривам закона на Ом.
Целта е със кондензатора С последователно свързан във веригта, да се борим със самоиндъкцията L в ел.мотора или трансформатора, която ни пречи да се пусне по-силен ток I[A], при по-ниско напрежение с по-малка мощност P[W].
« Последна редакция: Септември 23, 2020, 07:03:56 am от hristo »

hristo

 • Гост
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #24 -: Септември 23, 2020, 07:11:24 am »
<a href="https://www.youtube.com/v/Au7l_BSHmMs" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/Au7l_BSHmMs</a>
https://www.youtube.com/watch?v=Au7l_BSHmMs
Troy Reed Magent Motor

По интересни са и другите филми от поредицата, не само този.

<a href="https://www.youtube.com/v/IibyUiwi6iM" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/IibyUiwi6iM</a>
https://www.youtube.com/watch?v=IibyUiwi6iM
Никола Тесла и планът на висшите сили. Какво се обърква и къде? S03, E02
С участието на проф. Лъчезар Филипов
« Последна редакция: Септември 23, 2020, 07:40:38 am от hristo »

hristo

 • Гост
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #25 -: Септември 23, 2020, 03:31:01 pm »
За да не се чудите дали това с Резонанса вече е патентовано :

патент РФ №2464693
http://www.freepatent.ru/patents/2464693 способ питания электротехнических приборов и устройство для его осуществления
Приоритеты:   подача заявки: 2011-01-21

патент РФ №2517378
http://www.freepatent.ru/patents/2517378 резонансный усилитель мощности
Приоритеты:   подача заявки: 2012-10-17
« Последна редакция: Септември 23, 2020, 03:46:41 pm от hristo »

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 731
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #26 -: Септември 23, 2020, 04:40:21 pm »
Христо разбирам, че си ни изпитвал, защото ни снасяш информацията по зрънце преди да ни дадеш готовия изпечен хляб, но а да видим сега, ти какво разбираш от тия патенти, това генератор на СЕ ли е или нещо друго?

Резонансите какво за тях, аз не виждам нищо дето не се знае.

hristo

 • Гост
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #27 -: Септември 23, 2020, 06:09:51 pm »
Никого не съм изпитвал, всички тука сме за да се учим и да си помагаме, ако можем и искаме, просто рових и намерих допълнителна информация за развитието на този "резонанс Мельниченко" от 1996 год. до днес и това не е СЕ и няма да е. Като искам да благодаря на Иван Димов на krasias на Bat_Vanko на epwpixieq-1 и на всички, които се включиха в темата.

Както обясниха тук в темата krasias и Bat_Vanko, СЕ то е когато се черпи от природата, а не ние да създаваме полета от които да се захраним, както е в случая.

Това с резонанса е просто намаляване на загубите, повишаване на КПД на индуктивни товари (ел.трансформатори и ел.мотори), като се използва "банален" последователен резонанс за да се преборим със самоиндукцията, която възниква в тях при захранването им с променлив ток. Така можем обаче да си направим Безплатно Електричество БЕ с резонанс при роторвертер или без подвижни части с трансформатори, както е в патента на Р.К.Каторгин..
https://www.youtube.com/watch?v=6u2LdY_Jenw 1-4 БТГ из трех деталей. Катаргин Рудольф Клавдиевич Globalwave - Глобальная Волна 22.02.2013
https://www.youtube.com/watch?v=afvEjP3nxVY 2-4 БТГ из трех деталей. Катаргин Рудольф Клавдиевич Globalwave - Глобальная Волна 22.02.2013
https://www.youtube.com/watch?v=hCjT0N5SbnM 3-4 БТГ из трех деталей. Катаргин Рудольф Клавдиевич Globalwave - Глобальная Волна 22.02.2013
https://www.youtube.com/watch?v=l4De_PIaW4Q 4-4 БТГ из трех деталей. Катаргин Рудольф Клавдиевич Globalwave - Глобальная Волна 22.02.2013
« Последна редакция: Септември 23, 2020, 06:25:27 pm от hristo »

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 731
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #28 -: Септември 23, 2020, 06:18:07 pm »
Така вече съм съгласен, защото от заглавието на темата ти се разбира съвсем друго. Започна и с някакво умножение на токове и т.н., ама това е заблуда. Колкото и да умножава резонансния контур ток, то той не може да бъде по-голям от тоя, който ще протече по активното съпротивление на проводника. И отделно, максималните стойности на тока и напрежението в трептящия кръг текът в различно време. Оттук идва генералната заблуда, че умножава мощността.

Такива устройства, като тия дето си дал за пример, се продават във всички магазини: наричат се електронни трансформатори за захранване на крушки-луни. Те са инвертори от напълно резонансен тип.

hristo

 • Гост
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #29 -: Септември 23, 2020, 06:32:09 pm »
Въпроса е от закона на ОМ: е имаме тока I * R = U от тук U/R=I ; при 220 волта тока който протича за индуктивен товар е Z = R + jXL и това XL се премахваме с подходящ последователен капацитет C, това е най-просто обяснено. За честота 50 херца на мрежата не се мести честотата и XL е фиксирано, като имаме XL-XC=0 условие за резонанс. и Понеже R е моного по-малко СЕ намаляме U[V] на входа с трансформатор и увеличаване на I[A] и така имаме повишаване на КПД, но това важи само за ел.мотори и мрежови трансформатори. При които магнитното поле се създава от произведението на тока по броя навивки т.нар ампер-навивки. Тока I[A] върши основно работата по създаването на магнитното поле M[T], а съпротивлението Z[Om] на намотката определя напрежението U[V], според закона на Ом, за да протече необходимия ни ток ние трябва да подадем определеното напрежение U[V]. А ако ние намалим някак си Z[Om] ще направим икономия на входна енергия за създаване на същия ток в намотката и съответно същото магнитно поле в магнитопровода при понижена консумация на ел.мощност P[W] = тока I[A] по напрежението U[V] на входа.

https://www.youtube.com/watch?v=FpeGo7_L4Dg Paul Babcock, Magnetic Energy Secrets, 16 October 2013 Interview by Matt McMahon - Dark City Radio
https://www.youtube.com/watch?v=WXMWvloZBgQ Paul Babcock Interview - Magnetic Energy Secrets
https://www.youtube.com/watch?v=BL6l99xBQ5Y Paul Babcock, Magnetic Energy Secrets, 16 2017 Interview by Matt McMahon Dark City

http://magneticenergysecrets.com/
« Последна редакция: Септември 23, 2020, 07:02:08 pm от hristo »