Автор Тема: Как да направим СЕ БЕ  (Прочетена 30456 пъти)

hristo

 • Гост
Как да направим СЕ БЕ
« -: Септември 20, 2020, 12:46:06 pm »
Здравейте Философи, днес ще умувамe нова/старa Тема:

Как да си направим БЕ или СЕ (кой как го предпочита). Започваме:

Първо ни трябва един мрежов трансформатор, а може и автотрансформатор да е с една обща намотка. В него вкарваме стандартно за България захранване 220 волта 50 херца от ел.мрежа (от контакта ни в къщи). На изхода на този първи трансформатор, ни дава понижено напрежение, да речем 110 волта, като за сметка на това СЕ повишава тока, два пъти в нашия пример.

Дотук добре удвоихме тока получихме на изхода: имаме 110 волта и двойно по голям ток. Добре но не само тока I[A], а и напрежението U[V] определят мощността P[W] за време t{s] получаваме работа А[J]. Значи във математически запис I.U=P, P.t=A, до тук научихме две математични формули и можем с тях да определяме ел.мощност P[W] по първата формула, като просто умножим тока по напрежението и второ да определяме извършената работа А[J] по втората формула, като просто умножим мощността P[W] получена от първата формула по времето t във секунди.

Да се върнем на нашия мрежов трансформатор който захранихме с 220 волта и той удвои тока I[A], който е на изхода му спрямо тока на входа му черпен от ел.мрежа. И така вече удвоихме тока остава да удвоим напрежението и да получим 2.I[A] * U[V] = 2P[W] тук изнасяме две пред скоби за да си улесним математическите изчисления, но досега след първия мрежов трансформатор имаме само 2I[A] и 1/2.U[V]. И въпреки, че успяхме с първия си мрежов трансформатор да удвоим тока I[A] на изхода му. Имаме проблем напрежението на изхода от 220 волта спадна два пъти и стана 110 волта, което компенсира нашето СЕ БЕ.

Тук ще добавим една черна кутия която може да влезе 110 волта и на изхода и да излязат 220 волта т.е. която удвоява подаденото и напрежение. До тук принципа е да съберем свържем черната кутия която удвоява напрежението към изхода на първия ни трансформатор който вече е удвоил тока I[A] на изхода си. Там връзваме черна кутия Black Box, която ни удвоява напрежението на изхода от 110 се покачва пак на 220 волта и така имаме на изхода на черната си кутия свързана на изхода на трансформатора ни отново 220 волта колкото сме подали но тока се е удвоил вече.

Да кажем обобщено влизат 220 волта с ток I[A] и след трансформатора ни и черната кутия свързани последователно излиазт пак 220 волта, но тока е удвоен 2I[A].

Това можем да го повторим колкото си искаме пъти ако имаме две такива устройства първото удвоява тока при същото напрежение 220 волта на изхода си второто влиза удвоения ток и излиза пак удвоен 2*2=4 и имаме 4 пъти по голям ток на изхода от тока на входа 4I[A] пак при същото напрежение 220 волта и така до безкрай можем да си удвояваме тока.

Ако ги навържем така нашите устройства, като вагони на влака, ще може да удвояваме неколкоратно тока, който излиза на изхода при неизменно захранващо напрежение 220 волта на входа и на изхода на влака ни от накачени устрвойства удвояващи всяко едно тока.Дотук има ли нещо неясно ако трябва да се обяснява още?

Сега нека да разгледаме и "Черната Кутия", ние казахме, че ще добавяме един неизвестен елемент "черна кутия", която може да удвоява напрежението в нея влизат 110 волта, а излизат 220 волта, много от вас биха се съмнили дали такъв елемент е възможен изобщо дали съществува. Някой биха предложили просто пак да ползваме втори повишаващ мрежов трансформатор, но ние забелязахме, че при първия трансформатор, който включихме към ел.мрежата мощността не се изменя т.е. транформатора като елемент увеличава или намалява тока за сметка на напрежението или едното за сметка на другото, като мощноста на изхода почти не се променя намаля минус загубите заради КПД на трансформатора, а ние в нашата тайна черна кутия искаме удвояване на напрежението ни, така че при удвояването на напрежението тока да остане същия, а само напрежението на изхода да се увеличи два пъти. Как да стане това ще разберете в продължението...
« Последна редакция: Септември 20, 2020, 01:16:21 pm от hristo »

hristo

 • Гост
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #1 -: Септември 20, 2020, 01:18:24 pm »
ех не можах да поправя набързо надрасканата Схема:
« Последна редакция: Септември 20, 2020, 01:42:08 pm от hristo »

hristo

 • Гост
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #2 -: Септември 20, 2020, 01:52:47 pm »
ето и Влакче:

Навързани горните модули с един имате 50 процента икономия с два 75 процента и т.н. с три ...
https://www.youtube.com/watch?v=8EMuVrMdeAg

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 200
 • Amanita muscaria
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #3 -: Септември 20, 2020, 02:11:07 pm »
Христо, излиза, че първия трансформатор няма нищо необичайно, той си трансформира и сумарната мощност остава еднаква на входа и изхода, като пренебрегнем загубите от КПД-то.

Интересното в случая е твоята черна кутия /първия траф не ни интересува/, която твърдиш, че на входа й примерно подаваме 110 В и 1 А, а на изхода получаваме вече 220 В и пак 1 А. И получаваме на входа 110 Вт, а на изхода 220 Вт.

В слух сме да научим туй чудо откъде взима тази двойна добавка на мощност?  ;)

Неактивен Номак

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 392
 • Пол: Мъж
 • Благороден!шаман!крадец на свободна енергия!
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #4 -: Септември 20, 2020, 02:14:25 pm »
Да не би да е намесен крио патента на Тесла-крадеца на Джаули?от къде иде сето бре Ицак?

Неактивен VITAN

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 104
 • Каждый суслик агроном.
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #5 -: Септември 20, 2020, 02:18:54 pm »
Eм, той си го каза в началото: "Здравейте Философи, днес ще умувамe... "

Няма откъде, освен от философският камък  8)

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%BE%D1%84%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D0%BA (философският камък)

hristo

 • Гост
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #6 -: Септември 20, 2020, 02:40:07 pm »
Да Витан през средновековието алхимиците са търсили философският камък, а днес през 21 век СЕшниците търсят Безплатния Ток БТ или Свободно Електричество. Ии тук като форум за Свободна Енергия, нека бъдем, както едно времешните алхимици в средновековието и да дадем мощен тласък на науката и развитието на технологиите.

А Тайната на нашия философски камък СЕ БЕ става дума за банален (дръжте се за да не паднете от стола пак от смях) Резонанс от Уикипедия, свободната енциклопедия : Резонанс във физиката (на френски: résonance) е явление, което настъпва при изравняване на честотата на външната сила с честотата на собствените трептения на системата и се изразява в рязко нарастване на амплитудата на принудените трептения https://bg.wikipedia.org/wiki/Резонанс/.
И по точно нас ни интересува Електрически Резонанс, който възниква в RLC Трептящ Кръг.

Резонанс на напреженията
1.Забелязваме, че тока I[A] минава без изменение, през трите елемента от Трептящия кръг а именно Товара, R[Om], Индуктивността L и Кондензатора C.
2.напрежението UL върху индуктивността е равно на напрежението UC върхи капацитета (кондензатора) и е Q(10-100) пъти по-голямо от напрежението на генератора с който захранваме RLC кръга. Обикновенно Q варира от 10 до 100 за Трептящ кръг с обикновенни стандартни елементи.
3.Това е теоретична схема!, при която съпротивлението на товара R за удобство на изчисленията и формулите е приведено към първичната верига.  Реалната схема е пак с втори мрежов изходен трансформатор и Резонансен C[uF] кондензатор, свързан последователно на първичната намотка на изходния трансформатор.

Схема на Вътрешностите на Черната Кутия, която преобразува 110 на 220 волта.
Виждаме че освен стандартен разделителен трансформатор 220/220 вътре имаме само още един елемент (кондензатора C) последователно вързан на входната намотка на трансформатора, който е втори в целия модул заедно с първия автотрансформатор или трансформатор, който е понижаващ обяснен в началото на темата.
« Последна редакция: Септември 20, 2020, 03:07:11 pm от hristo »

Неактивен VITAN

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 104
 • Каждый суслик агроном.
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #7 -: Септември 20, 2020, 02:46:38 pm »
В елекрическият класически резонанс няма СЕ.
Единствено мога да се съмнявам, че има заек под храстите, ако го гръмиш с Тесла Трансформатор над 511 kV. Или много над това
(не помня, но мога да го проверя)!
И така малко нещо или да
разцепваш електрони на съставните им части,
или да спираш космически енергии.

При такива напрежения всеки контакт на искрата с метал води до твърдо рентгеново лъчение.
После води и до много изгубено време и много изгубени пари.
До сега обаче и за това нишан не СЕ е появил...

hristo

 • Гост
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #8 -: Септември 20, 2020, 03:19:12 pm »
Допълнение защото времето за корекция ми изтече:

Формулата за Q: Виждаме, че Q намалява порпорционално на големината на съпротивлението на товара R

Когато нямаме включен товар R във изхода може да скочи резонансното напрежение и над 220 волта това е опасно за ел.изолацията на трансформатора, изходния който е подложен на стрес от високо напрежение при включване на постоянен товар Q=10-100  спада до Q=2-3 и напрежението нараства в допустими граници от 110 до 220 -330 волта на входа на изходния разделителен трансформатор при резонанс на работната честота на ел.мрежата 50 херца размерите на кондензатора са големи 120-140-160 микрофарада и се иска кондензатор маслено-хартиен или специален полипропиленов тип например произведен за работен на ел.двигател, който да издържда продължителна работа и натоварвания (ток). Напрежението работно на кондензатора 400 волта и нагоре с цел безопасност.  За целта, да се предпази изходния трансформатор Tr2, се добавя входния-първия трансформатор Тr1, който да намали до безопасни стойности напрежението U[V], като същевременно с това увеличи тока в два три пъти и така се удвоява-утроява и тока на изхода.

Показаните примерни схеми не е предвидено регулация зависимост от товара R при прoменлив товар R, без допълнителни схеми за регулиране на напрежението при напреженовия сериен резонанс, може да се претовари повреди и изгори изолацията на трансформатора или кондензатора или двете на повишаващата мощността P[W] схема в така наречената "черна кутия" показана по-горе.
« Последна редакция: Септември 20, 2020, 03:42:25 pm от hristo »

Неактивен Номак

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 392
 • Пол: Мъж
 • Благороден!шаман!крадец на свободна енергия!
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #9 -: Септември 20, 2020, 03:52:56 pm »
Какво е това 'Q',ристе?
Качествен фактор ли,що ли?
Бъди по подробен,да болтави всеки може..

hristo

 • Гост
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #10 -: Септември 20, 2020, 03:57:08 pm »
Кю [Q] - Качествен Фактор (Коефициент на умножение на мощността P[W]) на RLC Трептящия кръг. Виждаме от горната формула, че намалява драстично при включване на товара R към изхода. Схемата е предвидена да работи с постоянно закачен постоянен товар R било то Реотана на Бойлер 3000W (3kW) или печка или ел.лампи.

Друго което си премълчавам е, че ако закачим On-Line UPS захранен от изхода, към който UPS да включим входа вече няма да имаме нужда от ослугите на Ел.Мрежа и можем да бъдем автономни примерно за отдалечена от ел.преносната мрежа вила , за къмпинг за бунгало за риболов дори за задвижване на електромобил без огромната и скъпа негова батерия и други такива СЕ мечти БЕ.

Естествено може да се направи на 400 херца с желязни трафове на голяма мощност и 8 пъти по-малки размери и тегло в сравнение с 50 херцовия вариант.
« Последна редакция: Септември 20, 2020, 04:13:23 pm от hristo »

Неактивен Номак

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 392
 • Пол: Мъж
 • Благороден!шаман!крадец на свободна енергия!
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #11 -: Септември 20, 2020, 04:03:17 pm »
Ристе,с този качествен фактор ходиш по тънък лед ми се струва..

hristo

 • Гост
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #12 -: Септември 20, 2020, 04:08:28 pm »
Темата я отворих за да помогнем на Иван Димов, който работи и даде това СЕ или БЕ, като го обясни той в механиката F=m.v^2/2, където заместваме m с L, а v с I след като заместим можем да направим аналогия в Електриката и да се направи с токове, кондензатори и бобини, дори без диоди транзистори и други полупроводникови елементи, не са необходими просто кондензатори и бобини + Резонанс и това е достатъчно за да намалим сметките за тока си до повече от 75% икономия. Очакваме само някой да го направи и да ни се похвали, за да видим дали е вярно, дано Иван Димов успее да се справи и сам, след като никой не иска да му помагаме и тук само философстваме.

Значи имаме удвояване на тока с първия Траф Tr1 после имаме удвояване на напрежението от 110 на 220 с втория траф Tr2 и кондензатора C и на изхода имаме общо удвояване на мощността P[W], a ако навържем последователни няколко такива удвоители, сметките ни ще спадат с период на полуразпад, както на ядреното гориво Урана235 му пада радиацията. Ако на изхода вържем входа на OnLine UPS и захраним от него входа ще се самозахрани и ще може да се доказва, че не вземаме от контакта, както ще кажат зевзеците, като видят щепсела. Ето ви СЕ...
« Последна редакция: Септември 20, 2020, 04:24:06 pm от hristo »

Неактивен ndm

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 712
 • и има и ш извади ако трее - че даже ш и работи
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #13 -: Септември 20, 2020, 05:09:03 pm »
hristo, имай предвид, че Иван Димов ни даде СЕ-ту но го сполетя преследването на ДС-ту. СЕга ти ни подстрекаваш да му помогнем с Електриката, но не отчиташ факта, че ще бъдем подведени под отговорност за това, а още повече че настояваш да не включваме и диоди транзистори и други полупроводникови елементи, което по тукашните канони е анатема.

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 200
 • Amanita muscaria
Re: Как да направим СЕ БЕ
« Отговор #14 -: Септември 20, 2020, 08:54:29 pm »
Очакваме само някой да го направи и да ни се похвали, за да видим дали е вярно,

Има една поговорка: "Хиляда кучета - две хиляди мъде" - 1 000 х 2 = 2 000  :D
Да, ама не, щото някои от тях имали по едно.  :D Това пропускаш ти Христо.

Тия сметки преди години ги правеше колегата МИ68, и като наизчисли едни прибавки от Q-фактора, се получи някаква фантастика, та чак звучеше наивно и твърде невероятно, каквото и е.  :D Завалийката така го бяха обладали извънземните, та чак получаваше "Имплозии"  ;D, имплозираха му радиочастите и се свиваха, намираше ги с лупа.  :D

Такива резонасни схеми съм правил не веднъж, но на високи честоти с импулсни трафове + синус - наричат се резонансни и квазирезонансни инвертори. Да ти кажа няма никаква СЕ, просто се постига по-голямо КПД за сметка на сложността и настройката обаче.

Правиш фундаментални грешки, пропускаш нещо много съществено!
Трептящия кръг е колебателен контур в който процесите текът във време. През ей това време обаче, когато нараства напрежението с Q-фактора, точно толкова намалява и тока и напрежението е най-високо тогава, когато токът е нула. Вземи си прегледай волт-амперните характеристики на трептящия кръг.  Няма да изкараш заек от тая драка. Да не говорим, че в електрониката има куп още такива резонансни схеми, които на практика не изкарват никакъв прираст, могат да служат единствено за трансформация.

Другата ти грешка е още в самото начало.
Грешно смяташ, че си увеличил тока двойно с първия траф. Нищо не си увеличил. Не трябва да се говори само с едната величина на мощността, а трябва да се говори със самата мощност. Имаше преди няколко години един "изобретател", който завалийката направи изявление по телевизора, че с едн ШИМ-регулатор на реотана на бойлера, нагрявал го за кратко, после ШИМ-а изключвал, но реотана по инерция не можел да изстине и така вкарвал два пъти по-малко енергия за същата работа на реотана. Обаче тоя "изобретател" не е чувал за средна стойност на мощността, не на напрежението. Та и твоята работа с удвояването на тока. Ти удвояваш тока но за сметка на напрежението, на изхода ти ще има същата мощност, като на входа, т.е. ти само трансформираш, нищо не добавяш.
Не виждам никакъв смисъл да споменаваш първата част от схемата - трансформатора. По-добре приеми, че захранваш бляк бокса си с каквото напрежение си си избрал.