Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Що е то ДС и има ли почва у нас...

<< < (2/41) > >>

krasias:

--- Цитат на: VITAN в Септември 20, 2020, 10:35:10 am ---На първо място, при Живков, кражбата от общонародната собственост е явление с изключително слаби размери.
Отмъкнеш някой бордюр за вилата, някоя плочка, но в парите на народа е нямало как да се бръкне.

--- Край на цитат ---
Леле ще ме скъсаш от смях, сигурно си живял в някое забутано село та нищо си не знаеш как се краде при комунизма. Крадеше се всеки както може, за работниците си прав ама що не кажеш за партийните секретари и министрите за тях или умишлено мълчиш или не знаеш. Още 1982г комунистите нещо бяха ядосали американците и тия вдигнаха огромен плакат в посолството на който бяха написали сметките на всички министри в чужди банки в милиони долари. И тогава комунистите прекопаха улицата от двете страни и не пускаха да се минава щот друго не можеха да направят та поне по малко хора да видят резила на най добрите и най честни комуняги.

hristo:
Американеца Джон работи в Америка и изкарва 300 долара за ден, а африканеца Джембе работи в Африка и изкарва 3 долара на ден. Може би си мислите, че Африканеца е мързелив, не се старае, скатава се и мързелува, затова има по-ниска производителнос на труда в Африка. И двамата обаче работят една и съща работа - копаят канали по 8 часа на ден, но американеца копае механизирано с багер, който е наследил от баща си и дядо си в Америка и тяхната фирма, а африканеца е работник на държавата си в Африка и копае с ръчна лопата, кирка и количка и Двамата работят 8 часа на ден цял месец, но американеца получава 300 долара на ден, а африканеца 100 пъти по малко само 3 долара. Къде е уловката. Аз още се чудя защо трябваше сами да си разрушим България, която съградихме до 1989г. https://www.youtube.com/watch?v=6UwoKemHSlk&list=PLOjyTEt8eWFcH7mfOvesK-ex9f7ha7Xq7 в девет епизода е показано какво са ни оставили бащите и дядовците, като голямо наследство, което беше окрадено и разрушено за да можем сега да работим ние, като африканци за по 10 долара на ден. Вместо сега на запад да им продаваме ние ПРАВЕЦ 64 https://www.youtube.com/watch?v=d3RiK09d7ro Историите ON AIR: Компютърът "Правец" – световна марка? 1989 на трето място в света след Япония и Сащ и Роботи от Берое и ДЗУ Стара Загора. Високотехнологични изделия, които лесно да се внедряват в производството. https://www.youtube.com/watch?v=CTYkAMJnvpA

Радико:
Много е просто бе Христо. Защото в тази държава която разрушихме работехме като африканците. Точно тази 1989 аз като висококвалифициран електротехник взимах по 90 долара на месец по реалния курс на долара. Обаче не можех да си ги купя тези долари. Със риск да вляза в затвора можех да си купя 45 долара със цялата си заплата.
Сега в момента... Не знам някой от познатите ми да  взима толкова малко. Пенсия да може би има и по малко. Но ако някой работи за толкова малко значи САМ СИ ГО Е ИЗБРАЛ.

VITAN:
hristo, то хубаво си им дал, но от американските технологии,
вкл. управление на колонии по-убаво нема!
Е па нема!

П.п. Някой ревеше, че светодиодът струвал 5 лева, макар аз да ги купувах по 2.
А брат'чеда дето ми носеше платки без пари, ако взема само танталовите кондензатори да сметна,
не знам какво число ще чини!

Крадеше се, но не от всеки. И се крадеше продукция.
Сега се крадат заводи и милиарди, от финансови врътки!
Милен Велчев като открадна от държавата 1,5 милиарда та какво?
Сороспиите му подарига един голям сребърен поднос с надписи....

Като споря с разни младоци (то не е функция, зависима от годините) им казвам:
- Разликата между мен и вас е, че аз съм живял в държава, а вие никога няма да живеете в такава.
Хубава-лоша, имаше държава.

Да илядите с това колониално управение, халал да ви е!!! *****

VITAN:
Той гледа 90 долара, но не прави разлика в цените.
Още онези 90 долара сега трябва да ги умножиш минимум по 5 !! И стават 450$.
И в САЩ на онези долари, колко ти е струвал хляба в $ и колко в стотинки?

Постоянно за бананите реват, сега ги има колкото искаш, но все да ти отзад -
разбира се, ако да си поданик на колония и те устройва, барабар с геноцида на нацията.

Банани.... monkey see, monkey do - това ви е демокрацията днес!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия