Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Що е то ДС и има ли почва у нас...

<< < (35/41) > >>

prp:

--- Цитат на: krasias в Октомври 06, 2020, 08:53:39 pm ---Това което се случва впоследствие е че хората се превръщат в диваци, настъпва анархия и обществото започва да се разпада.

--- Край на цитат ---

Интересен пост харесва ми, само не ми харесва масовата заблуда и дезинформация че анархията е синоним на хаос или изобщо нещо лошо. За мен анархокапитализма или либертарианството е бъдещето но за него човечеството не е узряло още. Държавата в момента е инструмент на олигарсите и тези които дърпат конците да контролират масите чрез бюджет и излишък който никога не стига до народа а се усвоява винаги от олигарсите. С прости думи държавата е хранилка за олигарсите и докато я има народа винаги ще е на ръба на оцеляването. Другата масова заблуда е че комунизма е крайно лява идея. Комунизма просто беше средство чрез което болшевиките узурпираха властта в името на "висша кауза" а всъщност си беше и си е един пладнешки грабеж. Целта беше всички крайно леви идеи заради провалилия се "ляв комунизъм" всички леви идеи да бъдат демонизирани за да не може народа да се усети каква е истината.

VITAN:

--- Цитат на: prp в Октомври 06, 2020, 10:34:15 pm ---....анархокапитализма или либертарианството е бъдещето но за него човечеството не е узряло още....
--- Край на цитат ---
анархокапитализма >> Управляем хаос, коронният номер на тия, които рисуват световните пари, т.е. правят пари от въздуха.
либертарианството >> тия признават единствено правото да е щастлив само американският народ - т.е. пак работим за тия, които рисуват парите..

Тия олигарси бе, аланкоолу, де си държат парите!? А къде краденото се къта? П'раилно - у офшорните зони.
Ааа, тия офшорни зони на кого се подчиняват?
Тест за интелигентност....

krasias:
prp, за съжаление анархизма е още по голяма утопия и от комунизма. И при двете форми е характерно изкривено виждане за свободата на мнооого низше ниво, като при анархистите изкривяванията са в пъти повече от тия при комунистите, тия пък искат да премахнат и йерархиите и тотално да унищожат всички стимули в живота на отделния човек. Още повече че правилните решения не са по силите на мнозинството за сега е известно че интелигентните хора не са мнозинство, ако ти изнамериш начин да станат мнозинство добре но засега не се получава. Равенството сред хората е невъзможно по много причини, пълната свобода също е утопия, всичко в тоя свят било в природата било в човека се основава на стотици и хиляди закони действащи непрекъснато и неизменно.

Аtos:
tobo1, изгледай филма "Шменди капели" на Влади Въргала и много ще ти просветне ;)
Началото е най-важно! Използвани са документални кадри, това, което търсиш, може би е там!

juliang:

--- Цитат на: VITAN в Октомври 06, 2020, 08:06:29 pm ---От всекиму според способностите = ти си обущар, правиш обувки, ти си лекар - лекуваш, ти си градинар - садиш, копаеш и пр.
..на всекиму според нуждите = ти имаш фамилия от 7 души, значи ти трябва токова брашно, толкова плат, толкова сол, толкова ... и толкова.

--- Край на цитат ---
И сега приложи това правило върху мен и върху Асан от Факултето.
Значи ... аз мога да пиша софтуер, мога да ремонтирам енергетични инсталации, мога да лепя фаянс и теракот, мога да ремонтирам коли, обаче понеже вече съм прехвърлил 50-те и сина ми аха-аха да си намери собствен дом - на мен ми се полага гарсониера в Люлин 5 и 10 кила брашно на месец. Съответно ще трябва да работя по 16 часа на ден, тъй като ... тъй като мога да работя много неща, които всичките са търсени. Не ми се полага почивка на морето, щото съм в добро здраве.
Асан може да прави зелени топчета от ушна кал, може да прави кафяви топчета от... сещаш се от какво, и може да прави и деца на Айшето. И понеже е направил 8 деца, трябва да получи поне мезонет, два големи автомобила и съответните килограми брашно за цялото домочадие. А, да ... и отделен кабинет в който да се занимава по-усърдно с правене на зелени и кафяви топчета без да бъде обезпокояван... И къща на морския бряг, тъй като страда от астма (поне половината цветнокожи са освидетелствани от ТЕЛК както знаеш).

Дали пък няма да има революция, как мислиш?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия