Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Що е то ДС и има ли почва у нас...
EDM electronics:
--- Цитат на: prp в Октомври 06, 2020, 10:21:06 am ---А не завиждам хе хе само дето познавам доста такива хора и сте ми ясни смешно ми е на приказки първи комунисти а инче всико им е западно но "джоба им бил пълен" понеже благодарение на великата червена идея я разпространяват както дворни кучета лаят по минувачите с надеждата господаря им да им хвърли парче хляб.
--- Край на цитат ---
Чудя се на себе си, как мога да обръщам внимание, да си губя времето с такива мишки, които в реалния живот дори не бих погледнал, само бих подминал, като крайпътно дърво.
Завистта, простотията, безделието, некадърщината ви е докарала до това дередже.
Такава мишка за толкова години не е показала едно нещо да е направила, защото е мързелива и некадърна, неука и неспособна.
Лапай мухите, нещастник... :)
Аtos:
Дори и в този раздел, малко незряло е да се нападате на личностна основа!
Да, различни възгледи, критерии, разлика в "ценностните системи"...но идеята на всеки дебат е да приемеш или обориш възгледите на опонента, не личностните му характеристики...
GMG:
Добре си пренавил мотора, дай характеристики ако може.
Относно темата - има нарушения по точка 9 и 11 най-малкото. ::)
Не си забравяй първия ник и какво означаваше, някои още го помним.. ;D
plcsoft:
--- Цитат на: prp в Октомври 06, 2020, 10:21:06 am ---А не завиждам хе хе само дето познавам доста такива хора и сте ми ясни смешно ми е на приказки първи комунисти а инче всико им е западно но "джоба им бил пълен" понеже благодарение на великата червена идея я разпространяват както дворни кучета лаят по минувачите с надеждата господаря им да им хвърли парче хляб.
--- Край на цитат ---
Преди години правих ел. инсталацията и управлението на едни силози към земеделска кооперация в която колеше и бесеше един върл комунист бесепар. ;D Стотинката на две цепеше горкият когато от него си трябва да даде, а когато ставаше въпрос за някой друг все виновни ги изкарваше. :) Или дет се вика - "вменяваш му вина и му ебаваш майката" - стар комунистически трик, че и нашта работа.... Та на една обедна почивка завъртя се г-н Председателя около нас и докато работим си хортувахме.
Помня точно думите му - ти знаеш ли вика аз от коя година съм член на партията?
Викам му - не!
Станах член на БКП на 3 март 1971 година и от тогава съм верен и предан на комунистическата идея. Никога не съм я предавал!!!
Викам му - ами добре, това е много похвално, значи си надежден кон впрегнат здраво в хамута на социал фашизма!
Като се впрегна тоя ти ми председател половин час жупел и мълнии хвърчаха от очите му и един тон празни лозунги ни прочете за величието на комуно- социалистическата доктрина! Но забелязах че никой не искаше да го слуша а работниците насмешливо го гледаха и само цъкаха с език и вътрешно му се пресмиваха. Жив палячо си беше горкият! ;D Но нали е председател мълчаха и явно наум му теглиха майните си. Но, както и да е!
Един ден този същият другар който толкова милее за народната пара и неволя се изтърси на мегдана на кооперацията с чисто ново Ауди Кю 7. Слезе гордо от лъскавата лимузина и другарски потупа капака на джипа като бялата му коса се вееше от подухващият следобеден ветрец. Веднага около него се насъбраха работниците и започнаха едни честитки, едни поздравления за новата кооперативна предобивка, а аз и другите еладжии гледахме от една горна площадка на силоза сийра който се разиграваше. Работниците почтително му стискаха ръката и спокойно поздравяваха наежиният и горд Председател.
По едно време от някъде се появи един член кооператор и също поздрави другаря като в момента на поздрава забелязах лека руменина в иначе спокойното лице на другаря Председател. Започна се оживен разговор около това дали е било нужно закупуването на Луксозен Председателски Джип при положение че Кооперацията е теглила голям кредит за машини, силози и саниране на Кооператива и мизерните заплати на кооператорите. Явно човека не беше доволен от покупката на Другаря и се опитваше да се аргументира с факти. Но, Председателя отсече:-
Аз съм този който решава, на мен общото събрание ми даде правомощията да управлявам, когато ти застанеш на моето място тогава ще казваш кое как да става.
Човека явно му кипна и му каза право в очите:-
А ти вика, като си толкова загрижен за хората и кооператива, защо не купи една Лада Нива в която да возиш социалистическият си задник а, отиде и избра последен модел Джип и спонсорира прогнилият капитализъм!?!?
Та така, другарки и другари, господинчета и господарки...... жалка родна картинка! Изводите си ги направете сами!
технократ:
--- Цитат на: plcsoft в Октомври 06, 2020, 11:35:39 am ---Преди години правих ел. инсталацията и управлението на едни силози към земеделска кооперация в която колеше и бесеше един върл комунист бесепар. Стотинката на две цепеше горкият когато от него си трябва да даде, а когато ставаше въпрос за някой друг все виновни ги изкарваше. :) Или дет се вика - "вменяваш му вина и му ебаваш майката" - стар комунистически трик, че и нашта работа.... Та на една обедна почивка завъртя се г-н Председателя около нас и докато работим си хортувахме.
Помня точно думите му - ти знаеш ли вика аз от коя година съм член на партията?
Викам му - не!
Станах член на БКП на 3 март 1971 година и от тогава съм верен и предан на комунистическата идея. Никога не съм я предавал!!!
Викам му - ами добре, това е много похвално, значи си надежден кон впрегнат здраво в хамута на социал фашизма!
Като се впрегна тоя ти ми председател половин час жупел и мълнии хвърчаха от очите му и един тон празни лозунги ни прочете за величието на комуно- социалистическата доктрина! Но забелязах че никой не искаше да го слуша а работниците насмешливо го гледаха и само цъкаха с език и вътрешно му се пресмиваха. Жив палячо си беше горкият! ;D Но нали е председател мълчаха и явно наум му теглиха майните си. Но, както и да е!
Един ден този същият другар който толкова милее за народната пара и неволя се изтърси на мегдана на кооперацията с чисто ново Ауди Кю 7. Слезе гордо от лъскавата лимузина и другарски потупа капака на джипа като бялата му коса се вееше от подухващият следобеден ветрец. Веднага около него се насъбраха работниците и започнаха едни честитки, едни поздравления за новата кооперативна предобивка, а аз и другите еладжии гледахме от една горна площадка на силоза сийра който се разиграваше. Работниците почтително му стискаха ръката и спокойно поздравяваха наежиният и горд Председател.
По едно време от някъде се появи един член кооператор и също поздрави другаря като в момента на поздрава забелязах лека руменина в иначе спокойното лице на другаря Председател. Започна се оживен разговор около това дали е било нужно закупуването на Луксозен Председателски Джип при положение че Кооперацията е теглила голям кредит за машини, силози и саниране на Кооператива и мизерните заплати на кооператорите. Явно човека не беше доволен от покупката на Другаря и се опитваше да се аргументира с факти. Но, Председателя отсече:-
Аз съм този който решава, на мен общото събрание ми даде правомощията да управлявам, когато ти застанеш на моето място тогава ще казваш кое как да става.
Човека явно му кипна и му каза право в очите:-
А ти вика, като си толкова загрижен за хората и кооператива, защо не купи една Лада Нива в която да возиш социалистическият си задник а, отиде и избра последен модел Джип и спонсорира прогнилият капитализъм!?!?
Та така, другарки и другари, господинчета и господари...... жалка родна картинка! Изводите си ги направете сами!
--- Край на цитат ---
По времето на соца, комшията караше най новият модел на лада, а първият секретар на партията в града ни, караше москвич. Но комунизма си остава утопия, до момента когато извънземни ще се намесят и генетически ще променят гънките на човешкият мозък ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия