Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

За истински експериментатори...

(1/2) > >>

GreenHulk:
Сайт за закупуване на редки метали: https://luciteria.com/metal-cubes

(ако може урана да го пропуснете, нали:)

juliang:
За урана ...
По американските закони този материал е забранен за експорт. Така че и да искат не могат да ти го пратят. Пише си го и на сайта.
А и това е обеднен уран. Ако някой чак толкоз иска ... да пита по битаците в Сърбия. Може все още да са останали парчета от американските снаряди от преди 20 години ... Което е парадокс... не можеш да го изнесеш, не могат да ти го пратят по пощата срещу заплащане, но военните са го изнесли са го доставили безплатно :)

VITAN:

--- Цитат на: juliang в Септември 18, 2020, 12:57:50 am ---Което е парадокс... не можеш да го изнесеш, не могат да ти го пратят по пощата срещу заплащане, но военните са го изнесли са го доставили безплатно :)
--- Край на цитат ---
Това пък е цинизъм... или, ако звучи прекалено - то лицемерие.
Което пък е
"естественото равновесно състояние"
на системата
наречена: колективен Запад.

Само за протокола...

epwpixieq-1:

--- Цитат на: GreenHulk в Септември 17, 2020, 10:49:13 pm ---(ако може урана да го пропуснете, нали:)

--- Край на цитат ---
Щом като ви е интересно в България има места където можете да си изкопаете уранова руда. Например около Хасково има стара такава мина ( не случайно имаше "проблем" с водата преди година две ). Само спомагателни средства за откриването на радиоактивните елементи са добре дошли като гайгеров брояч и ултравиолетово фенерче. Разбира се малко познания по геология са необходими за да се насочите къде да търсите, понеже в много места на България признаците за такива скали се виждат с просто око (но не в градовете разбира се). Препоръчвам тази книга за начинаещи и интересуващи се (въпреки че тези дни само от wiki-то могат да се научат доста неща): https://www.amazon.com/Introduction-Radioactive-Minerals-Robert-Lauf/dp/076432912X
За съжаление не съм намерил книгата на PDF.

Радико:
Каква е ролята на ултравиолетовото фенерче.
Не, че ще взема да търся уранова руда но ми стана интересно. По принцип урановата руда поне в България представлява една жълта мазна и тежка кал. Дори са я ползвали за жълт пигмент за бои преди време.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия