Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Геодинамо

<< < (5/5)

Bat_Vanko:
EDM в интерес на истината в последната поне половин година в този форум освен кухи теми друго няма. Когато се появи нещо конкретно няма никакво разискване по него. И това е по причина че никой не работи. По добре е само да се чеше клавиатурата, нито време иска, нито пари за опити, нито акъл...

EDM electronics:
Аз работя абсолютно всеки ден по технически начиния без изключение и моя работен ден привършва към 22:00 часа. Имам планирана работа за 2-3 г. напред. Не помня такова нещо, да се чудя какво да правя и от скука да си измислям ялови тематики. Пиша във форума за почивка и разнообразие.  :D

Ама и не виждам тия планети и галактики, каква работа ще ви свършат при търсенето на СЕ?
От физик резултат недей чака. Физика му дай да разтяга локуми, а поялника му или още е в магазина и чака да го купи, или е хванал паяжина и е мухлясал и в него има умрели хлебарки.  :D

Аз ей тия с философските кухи теми не съм ги видял един резисторен делител от два резистора за по 1 ст. да изчислят за хилядите си постове във форума, вие се надявате някой от тях да е преродения Тесла, хайде стига празни илюзии...

VITAN:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Септември 14, 2020, 09:28:01 pm ---...Когато се появи нещо конкретно няма никакво разискване по него....
--- Край на цитат ---
Нещо не се сещам за конкретика.

krasias:

--- Цитат на: EDM electronics в Септември 14, 2020, 09:38:30 pm ---Аз работя абсолютно всеки ден по технически начиния без изключение и моя работен ден привършва към 22:00 часа. Имам планирана работа за 2-3 г. напред.

--- Край на цитат ---
Да но тия ти всекидневни технически начинания нямат нищо общо със СЕ. То ако така ставаше СЕто да е измислено отдавна.
--- Цитат на: EDM electronics в Септември 14, 2020, 09:19:13 pm ---Дори, ако магнитното поле на земята беше динамично, щяхме да изкараме ток, колкото за един светодиод. Представи си силата му с клатенето на стрелката на компас - нищожна. Ако вземем един магнит и го отдалечим на такова разстояние, че едва-едва да клати компаса и до него има намотка, съмнявам се, че дори един светодиод ще запали. Но всичко това дори губи смисъл, защото полето е статично. Вероятно към центъра на земята полето е силно, ама как да го достигнем и с какво да го разклатим.

Все едно имаме на масата един статичен магнит. Как да го направим динамичен ? - като го завъртим или ние се завъртим около него. Няма друг начин.

Цялата идея е ялова.

Ще има тука да се философства до сабахлям и до кривата нива.  :D

--- Край на цитат ---
Идеята изобщо не е ялова, просто става въпрос за динамото на Фарадей, и ако малко помислиш всичко си е на мястото няма какво да клатим....

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия