Заеби сега тия бригади, ами виждам си грамотен човек, пишеш грамотно, предполага се, че си умен и според една българска поговорка "По дрехите го посрещат, по акъла изпращат" , я ми отговори на следния факт:
По време на безвремието ти - комунизма, както много алабаши наричат социализма , България е била на 38 място по БВП по статистика, а сега е на 83-то, като я изпреварват редица африкански страни. Коя е причината 30 г. след извършена приватизация /за мен деиндустриализация/, да спадне БВП на България толкова много сред 213 държави в света?
За сведение на доходите по време на Бай Тодор:
Родителите ми закупиха апартамент от 90 кв.м. за 10 000 лв., като баща ми е взимал заплата от 200-240 лв., а майка ми от 160-180 лв. Ако сметнем деноминацията тия цифри стават 100 000 лв. за жилище и заплати 2 400 лв. и съответно 1 800 лв.
Това са заплати на чиновници - счетеводители.
Кой обикновен счетоводител в провинцията днес взима такива заплати от капиталиста?
Така, чичовото, да ти кажа ли? Първо - умен и грамотен съм, да, но това се е случило само благодарение на собствените ми усилия, предполагам, че и с другите хора е така. Второто обаче - удобно да заеба бригадите! Защо? Нали заради това възникна спора? Продължаваш неистово да твърдиш, че били мноого доходни и едва ли не децата са забогатели от бране на домати, чушки, грозде, праскови, забележи - на сила, а не по желание, срамна работа. Не можеш да играеш собствената си игра, нали? Щото те хващам в крачка, в лъжи и то не от вчера, чел съм много от откровенията, които пишеш, затова и се опитвам да ти обясня, че си много заблуден за онова време и с много промито мозъче. Ама ти си знаеш де, латерна като я навиеш, не спира, докато не й се развие пружината, да видим твоята докога ще изкара.
Колкото до БВП на България - всичко е относително, особено статистиката на НСИ, а и не само. Факт е, че много хора си купиха апартаменти по онова време, обикновено в панелни блокчета, без екстри, на едни много "народни цени". Лекичко ще те коригирам с цените и квадратурите, поне в по-малкия град, от който съм знам със сигурност кое колко струваше. 90 м2 апартамент струваше около 11500 лева, водеше се тристаен, масовите бяха гарсониерите около 6500 лева и двустайните около 8700 лева. Кой какво е можел да си позволи е екзестенциален въпрос откакто свят светува, та и тогава, и сега всичко е относително. Много хора теглиха кредити от ДСКаса тогава, защото друга банка нямаше и лихвата (ужас, какъв грозен капиталистически термин) беше цял 1% върху сумата, още имам познати, които си изплащат къщите.
Да уточним, че не аз съм "бутнал" прехваления строй, той сам си срути - справка СССР. Защо не продължихме да си я караме по старо му, а? Защо не позволяваха на хората да пътуват в чужбина? За да не избягат от прехваления рай? А я ми кажи кой или кои нации напират да се заселят в комунистическия рай на североизток от нас? Щото гледам, че "течението"е все на запад, дори ватниците си държат парите във валута ($, евро, паунди и швейцарски франкове) и нямат вяра на собственото си ръководство...
Изобщо - раят, за който все говориш е бил рай само в твоята фантазия и никъде другаде, това е от ясно по ясно, просто жалко, че ги има много такива като теб...