Автор Тема: Преминете на свободния пазар на електроенергия  (Прочетена 13298 пъти)

hristo

 • Гост

Неактивен plcsoft

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 397
Re: Преминете на свободния пазар на електроенергия
« Отговор #1 -: Август 31, 2020, 10:24:07 am »
Създавайки структури ние ставаме техни Роби!
Демек, повече структури,резултата по-обвързан роб! И на края се питаме защо държавата умира! Ами умира защото умира човека. От толкова много регулации, закони и условия който трябва да се спазват обикновенният човек е под неимоверен стрес и тялото му изнемогва по-всички критерии на майката природа!
Не си давах сметка за този стрес на който съм подложен ежедневно и ежесекундно, докато не започнах да следя физиологичните параметри на тялото си, като физическа активност, умственна активност, почивка и сън! Данните са просто шокиращи! Направо майката ни разкатават както физически така и психически! Макар че ,отдавна съм се отказал от имагинерните амбиции, богатства и слава който генерира неорганичната еволюция, то спокойно мога да кажа че условията в който живеем са концлагерни! Тоест няма никаква свобода! Всъщност тази дума е само реклама за наивници и маниакопитеци! Така че, да рекламирате още едно робско условие на някакъв амбициран келеш който е още млад и напудрен със безгранична амбиция, само означава да съкращавате живота и на без това тотално зомбиран и изнемогващ от мъртви закони българин!?  Лек ден! 
« Последна редакция: Август 31, 2020, 10:52:24 am от plcsoft »

Неактивен Ksurnev

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 814
 • Пол: Мъж
 • Ужасно саркастичен
 • Скайп: ksurnev
Re: Преминете на свободния пазар на електроенергия
« Отговор #2 -: Август 31, 2020, 02:34:50 pm »
Дааа, Конфуций за пореден път е прав:
"На кадето и да се обърнем !@за ни е отзад.
Никой никаде не коментира как стои този въпрос поне в Европа.
Щото доколкото разбирам, едни я произвеждат, други я пренасят, трети я търгуват на едро, четвърти я купуват и продават на едро, пети я доставят (ниско напрежение) и нам кой я продава на дребно. Всеки си взема неговото и накрая - Конфуций.

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 731
Re: Преминете на свободния пазар на електроенергия
« Отговор #3 -: Август 31, 2020, 02:50:27 pm »

Не си давах сметка за този стрес на който съм подложен ежедневно и ежесекундно, докато не започнах да следя физиологичните параметри на тялото си, като физическа активност, умственна активност, почивка и сън! Данните са просто шокиращи! Направо майката ни разкатават както физически така и психически! Макар че ,отдавна съм се отказал от имагинерните амбиции, богатства и слава който генерира неорганичната еволюция, то спокойно мога да кажа че условията в който живеем са концлагерни! Тоест няма никаква свобода!

Учудвам се да го чуя баш от теб. Нещо взе на комунизъм да те избива? Не ти харесва да си роб на капиталиста ли? Ами стани комунист тогава.

А на мен много ми харесва сегашното време и лъжедемокрацията, аз съм доволен, по ми харесва от преди :D.
Трябва време всеки заблуден да изпита на гърба си лъжедемокрацията и западните ценности, да му се амортизира тялото и психиката, да му пращят хрущялите и прешлените да изкарва принадена стойност, като прави по-богати богатите, да му вземат златото от мините, да му спират газовите проекти и атомните блокове, и да го карат да внася по-скъп, но демократичен газ и вече да не изнася ток, да работи като роб на запад най-долната работа - да бърше насрани и опикани гъзове за една кирлива стара и полуразпадната западна кола, да му се разбие семейството от раздяла и да пострада от престъпление.

Народ който отрича историята си и целенасочено се опитва да я забрави, го очаква гибел!
- това е природен закон и няма отърване от него.
Нямало хайдути, нямало Баташко клане, не ни освободили нашите руски братя - славяни от турското робство - резултата е в поговорката.

Новата карта на новата Турска империя - половин България и Гърция е в нея:
« Последна редакция: Август 31, 2020, 03:11:36 pm от EDM electronics »

Неактивен plcsoft

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 397
Re: Преминете на свободния пазар на електроенергия
« Отговор #4 -: Август 31, 2020, 04:59:20 pm »
Учудвам се да го чуя баш от теб. Нещо взе на комунизъм да те избива? Не ти харесва да си роб на капиталиста ли? Ами стани комунист тогава.

А на мен много ми харесва сегашното време и лъжедемокрацията, аз съм доволен, по ми харесва от преди :D.


ЕДМ комунизма ти също не е решение! И на него му сърбахме попарата!
Добре знаеш до какви извратености доведе! Между другото нали знаеш модерната дефиниция за социализъм! Социализма е доразвит социал фашизъм! Именно плодовете на този извратен социал фашизъм берем в момента! Не смятам че, това е пътя за нормално човешко развитие! С горният си пост просто казвам че докато не се обърне главата на ламята(държавата) и да се ориентира към отделният човек към неговият живот и благоденствие като биологична единица и градивна клетка на държавата, нищо добро не ни чака! Безнравствената и безжалостна експлоатация на човека ще продължи с още по-безмилостни темпове което ще доведе до още повече смърт и последиците от това!?  Ако за това не ви светва ламбата, то тогава сме много зле! Ама много!?  :(
За твоята иделогия и отношение -преценил съм я добре и ти казвам че това също не е манжа за мирисане! Ти си просто доразвит социал фашист с нюанси на мимикрираща декорация! А този начин на съществуване  е  "кафеникаво" течение в потока на Неорганичната еволюция която ни заробва!?

Неактивен VITAN

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 696
 • Monkey see, monkey do...
  • Monkey see, monkey do...
Re: Преминете на свободния пазар на електроенергия
« Отговор #5 -: Август 31, 2020, 05:28:41 pm »
Между другото нали знаеш модерната дефиниция за социализъм! Социализма е доразвит социал фашизъм! Именно плодовете на този извратен социал фашизъм берем в момента!
Затова и колективният Запад промива мозъците на балъците - да сложи равенство между Хитлер и Сталин, между социализъм и фашизъм/нацизъм... Много е дълго, но ако Ленин (+ Троцки и евреи) е революционер, то Сталин е термидорианец (контрареволюционер). В смисъл, че спира износа на световна революция и слага ония отгоре в скоби на мястото им.
И прави СССР втора икономика под Слънцето - въпреки колосалните разрушения от войната...

Не смятам че, това е пътя за нормално човешко развитие!
Тук ти е трагедията, щом не различаваш лявата си ръка от дясната.

С горният си пост просто казвам че докато не се обърне главата на ламята(държавата) и да се ориентира към отделният човек към неговият живот и благоденствие като биологична единица и градивна клетка на държавата, нищо добро не ни чака!
С твоите понятия за зло и добро ламята с всичките си глави вигаги ще гледа гъз@ си...

Ако за това не ви светва ламбата, то тогава сме много зле! Ама много!?  :(
Кратък урок по геополитика, кой кой е.... не пропускайте, хората с интелект под Слънцето са много кът...
-
<a href="https://www.youtube.com/v/jWjyPQN807M" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/jWjyPQN807M</a>
Това ми е под ръка, има и много по-качествени видеа по темата.

Неактивен plcsoft

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 397
Re: Преминете на свободния пазар на електроенергия
« Отговор #6 -: Август 31, 2020, 06:29:39 pm »
Абе хора, какъв генезис какви пет лева, не виждате ли, че хора не останаха в държавата!?!? А без хора к`о прайм! Малтретираме до изнемога и малкото останало стадо под наш контрол! Ама до кога, докато уморим и тях! Ами после! И за какво са ви закони, идеологии и велики планове след като ги няма хората на чийто гръб ще се праи`м на велики! Ааааа!!! Или както е казал Сталин - Има човек има проблем, няма човек - няма проблем! Само че, този простак не е разбирал една същественна черта на органичната еволюция - няма човек, няма проблем, но няма и развитие!? Ето го крайпътното камъче преобърнало вагона на "Втората икономика под-слънцето"!? Сега каква икономика е??? С население по-малко отколкото на Бангладеш, а ширища задника си на 52 пъти по-голяма територия!? На това му се вика умъртвяващ социал фашизъм а хората който подържат такава система - чисти селективни убийци!?

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 3 466
Re: Преминете на свободния пазар на електроенергия
« Отговор #7 -: Август 31, 2020, 06:56:14 pm »
... И прави СССР втора икономика под Слънцето - въпреки колосалните разрушения от войната...
Обясни ми какво произвежда СССР, а след това и Русия, че да е втора икономика?
Огледай се около себе си - колко предмета произведени в СССР или Русия виждаш?
Да, преди 30 години имаше много такива предмети, но ... получавахме боклуци като братер за нашите боклуци.

Неактивен epwpixieq-1

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 376
 • Пол: Мъж
 • e^(π*ι)+1=0
Re: Преминете на свободния пазар на електроенергия
« Отговор #8 -: Август 31, 2020, 08:17:48 pm »
Между другото нали знаеш модерната дефиниция за социализъм! Социализма е доразвит социал фашизъм!
Че то не е модерна дефиниция а си е още от през 30-те години на 20-ти век, неслучайно нацистие са са дефинирали като Национал Социалисти, само където с при соца това изобщо не се споменаваше:
Цитат
Nazism formally known as National Socialism
източник: https://en.wikipedia.org/wiki/Nazism
Фашизъм по принцип е срастване на бизнеса с държавните (бюрократични) структури. Не случайно нацистите когато идват на власт заграбват всчки сектори в икономиката и в крана сметка я съсипват. За тези които се съмяват прочетете малко историята за да се образовате.

Неактивен VITAN

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 696
 • Monkey see, monkey do...
  • Monkey see, monkey do...
Re: Преминете на свободния пазар на електроенергия
« Отговор #9 -: Август 31, 2020, 08:29:02 pm »
Буйрунус аркадашлар:

https://voxeu.org/article/soviet-economy-1917-1991-its-life-and-afterlife

Figure 1 Great powers in the international system, 1913 to 1987 (selected years), by the composite index of national capability


Figure 2 Real GDP per head, 1885 to 2008: the US and Russia/the Soviet Union compared with the world (international dollars and 1990 prices)

Неактивен plcsoft

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 397
Re: Преминете на свободния пазар на електроенергия
« Отговор #10 -: Август 31, 2020, 09:10:24 pm »
Че то не е модерна дефиниция а си е още от през 30-те години на 20-ти век, неслучайно нацистие са са дефинирали като Национал Социалисти, само където с при соца това изобщо не се споменаваше:източник: https://en.wikipedia.org/wiki/Nazism
Фашизъм по принцип е срастване на бизнеса с държавните (бюрократични) структури. Не случайно нацистите когато идват на власт заграбват всчки сектори в икономиката и в крана сметка я съсипват. За тези които се съмяват прочетете малко историята за да се образовате.

Да знам всичко това! Но нарочно го писах така за да се наблегне на факта за "45 годишното Мълчание на агнетата". Още дядо ми (да се смили Господ над прахта му) ми казваше - тези който сега ни управляват са много по-лоши от германците който минаха през земите ни. Това са самозабравили се доскорошни роби, а когато на един роб му дадеш власт той става по-лош и от господаря под чието робство е живуркал!? :D

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 3 466
Re: Преминете на свободния пазар на електроенергия
« Отговор #11 -: Август 31, 2020, 10:49:09 pm »
Да знам всичко това! Но нарочно го писах така за да се наблегне на факта за "45 годишното Мълчание на агнетата". Още дядо ми (да се смили Господ над прахта му) ми казваше - тези който сега ни управляват са много по-лоши от германците който минаха през земите ни. Това са самозабравили се доскорошни роби, а когато на един роб му дадеш власт той става по-лош и от господаря под чието робство е живуркал!? :D
И се сетих за филма "Платформата"... хвърлете му едно око ако нямате какво да правите ...

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 731
Re: Преминете на свободния пазар на електроенергия
« Отговор #12 -: Септември 01, 2020, 09:26:06 am »
ЕДМ комунизма ти също не е решение! И на него му сърбахме попарата!
Добре знаеш до какви извратености доведе! Между другото нали знаеш модерната дефиниция за социализъм! Социализма е доразвит социал фашизъм! Именно плодовете на този извратен социал фашизъм берем в момента! Не смятам че, това е пътя за нормално човешко развитие! С горният си пост просто казвам че докато не се обърне главата на ламята(държавата) и да се ориентира към отделният човек към неговият живот и благоденствие като биологична единица и градивна клетка на държавата, нищо добро не ни чака! Безнравствената и безжалостна експлоатация на човека ще продължи с още по-безмилостни темпове което ще доведе до още повече смърт и последиците от това!?  Ако за това не ви светва ламбата, то тогава сме много зле! Ама много!?  :(
За твоята иделогия и отношение -преценил съм я добре и ти казвам че това също не е манжа за мирисане! Ти си просто доразвит социал фашист с нюанси на мимикрираща декорация! А този начин на съществуване  е  "кафеникаво" течение в потока на Неорганичната еволюция която ни заробва!?

Ти си тотално объркан човек. Много сте ми странни такива, типичният пролетариат, не по-лошо - роб, с робско самосъзнание, дето му става хубаво да има господар, а сте с крайно десни убеждения на капиталисти. Дядо Радико е същия. Лепи плочки завалийката, а е капиталист  :D. Това според вас нормално явление ли е, аз мисля, че това не е нормално явление?  :D

Но и друго е странно. Защо такива като мен, които нямат робско самосъзнание, нямат господар, никой не събира от мен принадена стойност, печелят достатъчно добре особено по време на криза от спекула, защото познават доста добре геополитическите процеси и могат да предвиждат събития напред, са се закъхарили за такива, като вас? И аз не мога да си отговоря на тоя въпрос. Трябва да стана егоист и да си гледам единствено собствения интерес.

Тоя пролетариат стана извратен. Роба, дето го изстискват, като лимон, вика аз съм капиталист. Абе какъв капиталист си ти бе, взимаш, колкото да екзистираш, купил си една разнебитена дърта западна таратайка и си мисли, че е добре. Че се бил и развил? Кое ти се е развило бе, бил напреднал?  :D Ама да не ви се чупи хатъра ви пожелавам все повече работа и все по-малки доходи, да има по-голяма принадена стойност за вашия капиталист-господар. Така се трупат още по-големи капитали  :D - от него.

Русия през 2017 г. е била 6-тата икономика в света. Очаква се тази година да бъде класирана на 5-то място, дори днес четох подобна новина.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BF%D0%BE_%D0%91%D0%92%D0%9F_(%D0%BF%D0%BE_%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82)

Тотално ви е объркана и представата за социализма, като го сравнявате с фашизма. Да не говорим, че твърдите, че имало комунизъм, а то такъв никога не е имало. Имаше комунистическа партия с комунистически идеи, комунизъм никога никъде не е имало. Може би подобие на комунизма ще настъпи скоро с базовия доход.
Кое е общото между социалистическия интернационал с фашисткия национал? Та това се диаметрално противоположни идеи. Едната крайно дясна, другата крайно лява. Социализма беше интернационален, имаше износ, Людмила Живкова събираше мангалята от целия свят в знак на интернационализъм. Дори социалистите са имали извратени идей за семейството, децата да се отглеждат общо, не в семейство, но са разбрали, че това не е добра идея. Днес подобие е вземането на деца от нормални родители и даването им за отглеждане на педераси - долни отрепки от запада - обществени тумори. Най-близки до интернационалните социалисти или комунисти са днешните либералсоросианци. Те са интернационалисти. И в САЩ като кажеш комунист се разбира именно днешния либерализъм и не случайно там комунистите са в коалиция с демократите-соросианци-либерасти.

Като ви чета глупостите се убеждавам, че дядо Рептил Сорос добре си е свършил работата.  :D

« Последна редакция: Септември 01, 2020, 11:23:28 am от EDM electronics »

Неактивен plcsoft

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 397
Re: Преминете на свободния пазар на електроенергия
« Отговор #13 -: Септември 01, 2020, 09:58:15 am »
 
И се сетих за филма "Платформата"... хвърлете му едно око ако нямате какво да правите ...


Изгледах филма! Много мрачен, гротеск и само насилие! И защо е всичко това за да се каже нещо толкова очевадно! Явно концлагерното мислене на западният човек бележи все нови и нови висоти! Хайрлия да му е! Но на това концлагерно мислене му липсва подкрепата на живата природа и живият живот за това тази популация е под такъв самотормоз и мрат като мухи! Ако продължават така ще мрат още по-бързо. Просто защото невидимата пъпна връв с майката природа все повече закърнява при тези хора! А това убива много по-бързо отколкото ако следваме заветите на Природата! 

Ще помоля глобал моделатора да изтрие всички мой постове по-тази тема! Решението ми е продиктувано от това че, аз лично нямам нужда от още допълнителен стрес и обременителен букет мисли!?

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 731
Re: Преминете на свободния пазар на електроенергия
« Отговор #14 -: Септември 01, 2020, 10:25:09 am »
 

Изгледах филма! Много мрачен, гротеск и само насилие! И защо е всичко това за да се каже нещо толкова очевадно! Явно концлагерното мислене на западният човек бележи все нови и нови висоти!

plcsoft , препоръчвам ти да изгледаш филма "Време разделно", да видиш как по насилствен начин с рязане на глави са сменяли религията на нашите сънародници, филма "Баташкото клане", да видиш що деца има изклани и какви реки от кръв са текли от нашите сънародници, както и филма "Бомбардировките над София от САЩ и Англия", да видиш какви разрушения, какви жертви, какъв потрес са нанесли демократичните бомби. Някак си се забравя тоя факт, както и факта за откриване на паметник на летците разрушили София, като герои, които избили мирното население на града, разрушили предимно църкви, болници и училища - там където са се криели жените и децата.
Искам да подчертая, че американците тогава не са воювали срещу българските военни, а срещу жените и децата, те с бомби, а хорицата със страха си.
Комшийката ми е софиянка, преживяла е кошмара на бомбардировките и ми е разказвала доста за тези събития.