Начало > Новини от света на технологиите

Преминете на свободния пазар на електроенергия

<< < (18/25) > >>

ndm:
Не бойте СЕ деца времето СЕ върна. Вече можем да гледаме пленомите, опс пленарните заседания на ЦК на БМБ от оригиналното място. И дано утре произнесе пламенна реч както СЕ е учил по време на шофьорлъка при Него.
https://www.youtube.com/watch?v=4rFzPlEcBcY

EDM electronics:
Навремето се произвеждаха следните неща:
1. Велосипеди "Балкан";
2. Мотопеди "Балкан";
3. Амтомобили "Булгар Рено";
4. Автомобили "Москвич";
5. Камиони Зил;
6. Камиони-прицепи Шкода-Мадара;
7. Електрокари;
8. Мотокари.
9. Кранове различни видове;
10. БТР.
11. Пропускам още ...

България беше на 1-во място в целия свят по производство на кари. Американците са се хванали за главите, като видели какъв завод имаме с много по-голям капацитет от техния. Малка България е имала по-голямо производство на кари от световния колонизатор и хегемон. Изнасяха се както за СИВ, така и за Западна Европа. Все още работят българските кари в ЗЕ. Дърпали са ме западняци, да ми показват български кар, като знак на благодарност за качеството и дългогодишната работа.

Какво от всичко това се прави сега?
Колонизатора деиндустриализира цялата държава и ни направи да правим само сирене от палмово масло и салами без месо. Яж ГМО и се демократизирай, яж....  ;D

Правихме дори китари, имах българска китара, а сега и един цървул не могат да направят...

krasias:

--- Цитат на: EDM electronics в Септември 08, 2020, 03:17:59 pm --- И тогава имаше големи къщи. Трябва да ти направя една снимка от моя град на стара къща, да видиш за какво иде реч.

--- Край на цитат ---
Аха и аз трябва да ти снимам старата ни къща и да ти разкажа историята и. Правили са я дядо ми и баща ми, сами са правили тухлите и сами са ги пекли, и понеже не са имали пари за цимент са правили още тухли и са продавали да си купят цимент. А то па един цимент пълен боклук марка 150, арматурата не си виждал такава от най старите боклуци произвеждани по времето на соца "елипсовидна". И пари за вар не е имало та са лепили тухлите с отпадъчна карабитна каша, абе отвсякъде пълна мизерия, ма на тебе явно ти харесва.

hristo:
https://www.youtube.com/watch?v=6UwoKemHSlk&list=PLOjyTEt8eWFcH7mfOvesK-ex9f7ha7Xq7
БЪЛГАРИЯ, КОЯТО СЪГРАДИХМЕ 1989 -- КРАТКО ИНТРО
Повечето от родените след 89-а или малко преди това само сме слушали за "добрите времена" през комунизма в България. Този 10 серии видео сериал има за цел да покажат икономическия ръст на България през миналия век 1944-1989 и съдържат доста интересни събития и факти.
Благодарности към екипа на Евроком за положените усилия!
Приятно гледане!

Най ми е на сърце https://www.youtube.com/watch?v=mcDvSOe239s&list=PLOjyTEt8eWFcH7mfOvesK-ex9f7ha7Xq7&index=9 8-ма серия за образованието разказано като за живота на Акад.Ангел Балевски, който получава такова инженерно образование че може не само да прави това което е научил, като инж., но и такива неща които никой още не е виждал и няма никъде в света. И на това учи неговите студенти.

EDM electronics:
krasias отново лъжеш. Навремето варта и цимента струваха жълти стотинки. Помня една торба цимен струваше 4,50 лв., а варта не помня, но беше жълти стотинки. Имаше магазини Топливо и имаше бол. Хората масово си правеха къщи по селата и вили. Не знам в кой век твоите хора са си правили кирпичи от кравешки фъшкии, но по време на Бай Тошо имаше бол строителни материали.

А цимента си беше същия. Предишните заводи Девня, Златна Панега, Плевен и т.н. ги приватизираха, камъка е абсолютно същия и машините за печене са същите. Няма как да е бил друго качество цимента.

Не ми минават на мене тия тъпи лъжи.  ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия